معرفی سایت تریدینگ ویو
برای ترید و معامله شاخص ها، سهام، ارز ها و … تاکنون ابزار ها و پلتفرم های زیادی توسط شرکت های مختلف ابداع و عرضه شده اند. اما تنها تعداد محدودی از آن ها موفق به جذب تریدر ها می شوند و می توانند نیازمندی های معامله گران را تامین کنند. تریدینگ ویو یکی از پلتفرم های معاملاتی بسیار موفق در دنیا است که چندین میلیون کاربر فعال داشته و با بسیاری از کارگزاری ها و صرافی های دنیا همکاری دارد. کاربردهای سایت trading view بسیار زیاد و متنوع است که به همین دلیل برای استفاده بهتر از آنها حتما لازم است تا کاربران مراحل آموزش سایت تریدینگ ویو را طی کنند.
تریدینگ ویو یک پلتفرم معامله گری است که در آن انواع چارت های قیمتی، ابزار های مختلف تحلیلی مانند اندیکاتورها و اسیلاتور ها و الگوی های مختلف وجود دارد و تریدر ها می توانند از آن ها برای تحلیل و بررسی چارت قیمتی استفاده کنند.
برای دسترسی به پلتفرم تریدینگ ویو می توان از طریق مرورگر به سایت آن مراجعه کرد و از ابزار ها و چارت های آن استفاده کرد. البته این پلتفرم قابلیت نصب بر روی سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و مک را دارد و می توانید نسخه نرم افزاری آن را در کامپیوتر خود نصب کنید. همچنین نسخه اندروید و ios تریدینگ ویو نیز در گوگل استور و اپل استور موجود است و کاربران می توانند از نسخه موبایلی نیز برای مشاهده چارت های قیمتی استفاده کنند.
کاربردهای سایت تریدینگ ویو برای معامله گران فارکس، کریپتوکارنسی، نزدک و… بسیار زیاد است و ابزار های متنوعی در آن وجود دارد. این ابزار ها به گونه ای طراحی شده اند که استفاده از آن ها برای کاربر بسیار آسان و راحت باشد و بتوانند تنها در چند ثانیه به ابزار مورد نظر خود دسترسی پیدا کرده و آن را در چارت رسم کنند. ابزار های متنوعی در گوشه و کنار چارت تعبیه شده اند که عمدتا شامل ابزار های خطوط گن، انواع سطوح فیبوناچی، امواج الیوت، چنگال اندروز، کانال ها، ترند لاین و سطوح افقی، الگو های هارمونیک، الگو های کلاسیک و … می باشند.
نکته جالب در رابطه کاربردهای سایت trading view این است که تمامی ابزار هایی که برای تحلیل و بررسی چارت های قیمتی در سایت تریدینگ ویو تعبیه شده است کاملا رایگان می باشند و این وب سایت در قبال فعالیت و استفاده از ابزار ها هیچ هزینه ای دریافت نمی کند.
البته توجه داشته باشید که تریدینگ ویو دارای اشتراک های پولی نیز می باشد که کاربر با خرید آن ها می تواند به امکانات و قابلیت ها بیشتری دسترسی داشته باشد. به عنوان مثال بیشتر اندیکاتورها و اسیلاتورها در این وب سایت نیازمند خرید اشتراک پولی هستند. همچنین برخی دیگر از کاربردهای سایت trading view مانند ایجاد پنجره برای چارت های مختلف، واچ لیست اختصاصی، افزودن چندین آلرت در چارت، بک تست و فوروارد تست، … نیازمند خرید اشتراک می باشد.
آموزش سایت تریدینگ ویو (صفحه اصلی)
برای ورود به سایت تریدینگ ویو می توانید tradingview.com مراجعه کنید. با ورود به سایت، پنجره ای همانند تصویر زیر را مشاهده می کنید. قسمت های مختلفی در این صفحه وجود دارد. بخش 1 که در تصویر، شماره گذاری کرده ایم مربوط به ثبت نام و ورود کاربر می باشد. شما می توانید به صورت رایگان عضو سایت شده و تا 30 روز از امکانات و قابلیت های پولی این پلتفرم به صورت رایگان استفاده کنید.
در گزینه دوم انواع بازار های مالی به صورت دسته بندی شده قرار داده شده است و شما می توانید وارد بخش بازار مورد علاقه خود شوید. گزینه سوم نیز مربوط به چارت است و با کلیک بر روی آن، صفحه چارت قیمتی باز می شود.
گزینه چهارم مرتبط با اخبار روز دنیا در رابطه با بازار های مالی مختلف مانند فارکس، کریپتوکارنسی، نزدک، داوجونز و … می باشد. گزینه پنجم شامل چندین بخش برای بازار های مالی مختلف است و به نوعی یک دیده بان کلی برای بازار ها است.
گزینه ششم مربوط به شبکه اجتماعی داخل وب سایت است که در آن معامله گران و تحلیلگران مختلف نظرات و تحلیل های خود را در آن قرار می دهند و با یکدیگر گفتگو می کنند. گزینه آخر نیز در مورد پشتیبانی، دانلود نرم افزار ها و موارد متفرقه می باشد.
برای پیدا کردن چارت قیمتی سهام، شاخص، ارز دیجیتال یا هر چیز دیگر تنها کافی است از طریق بخش دوم، نماد مورد نظر خودتان را پیدا کنید یا با استفاده از بخش جست و جو نام نماد مورد نظرتان را وارد کرده تا چارت قیمتی آن را پیدا کنید.
نحوه استفاده از سایت trading view
پس از انتخاب چارت مورد نظر خودتان برای تحلیل، صفحه ای مانند تصویر زیر برایتان باز خواهد شد که شامل نمودار قیمتی نماد مورد نظر می باشد.
صفحه ای که برایتان باز می شود نسبتا شلوغ است و در گوشه و کنار آن بخش های مختلفی وجود دارد که هر کدام کاربرد خاصی دارد. به طور کلی در هر 4 گوشه صفحه نوار ابزاری وجود دارد که برای آموزش استفاده از آن ها باید با توجه به تصویر زیر و شماره گذاری انجام شده، توضیحات را مطالعه کنید.
نوار ابزار شماره 1
این نوار ابزار از مهم ترین و پراهمیت ترین کاربردهای سایت تریدینگ ویو می باشد و در آن تمامی ابزار های تکنیکالی گنجانده شده است.
- اولین ابزار موجود در این نوار بعنوان پوینتر یا اشاره گر صفحه استفاده می شود. کاربر می تواند از اشاره گر های موجود، یکی را برای استفاده انتخاب کند.
- در ابزار شماره دو، کاربر می تواند به انواع خطوط داینامیک یا استاتیک و همچنین کانال ها دسترسی داشته باشد و از آن ها برای رسم خطوط حمایت و مقاومت استفاده کند. معمولا این گزینه برای تریدر هایی که از سبک پرایس اکشن استفاده می کنند بسیار پرکاربرد است.
- در این گزینه تمامی ابزار های مربوط به سبک تحلیلی فیبوناچی، چنگال اندروز و همچنین خطوط گن گنجانده شده اند و برای افرادی که از این روش ها استفاده می کنند بسیار مناسب و کاربردی است.
- این گزینه شامل الگو های مهم مانند الگوی مثلث، مستطیل و همچنین قلم برای نوشتن یا هایلایت کردن بخشی از چارت می باشد. برای تریدر هایی که سیستم های معاملاتی الگو محور دارند این گزینه کاربر زیادی دارد.
- در ابزار شماره 5 تمامی گزینه ها برای نوشتن متنی بر روی چارت کاربرد دارند و با انتخاب آن، کاربر می تواند در گوشه و کنار چارت، توضیحات لازم و مهم را بنویسد.
- اگر چنانچه روش و سبک تحلیل تکنیکال شما به شیوه الگو های هارمونیک یا امواج الیوت می باشد، ابزار شماره 6 می تواند بهترین کمک برایتان باشد. در آن تمامی الگو های هارمونیک و همچنین امواج الیوت وجود دارد و می توانید به راحتی آن ها را در چارت رسم کنید.
- شامل ابزار های تخمین قیمت و محاسبات می باشد. به عنوان مثال برای بدست آوردن میزان ریسک به ریوارد خود در یک معامله، می توانید از ابزار مخصوصی که در این گزینه وجود دارد استفاده نمایید.
- شامل انواع استیکر ها و آیکون های تصویری می باشد.
- با ابزار شماره 9 می توانید میزان صعود و نزول قیمت، تعداد کندل های تشکیل شده، مدت زمان طی شده را محاسبه کنید. برای اندازه گیری محدوده ای از چارت بسیار کاربردی است و اطلاعاتی مفیدی ارائه میدهد.
- از آن برای زوم و بزرگنمایی چارت می توانید استفاده کنید.
- با فعال کردن گزینه مگنت، خطوطی که در چارت رسم می کنید بیشتر به قیمت می چسبند و می تواند در رسم ابزار ها کمکتان کند.
- با فعال کردن این گزینه، ابزار هایی که انتخاب می کنید به طور ثابت فعال می شوند. یعنی اگر قصد دارید تا چندین خط زوند رسم کنید، دیگر نیاز نیست پس از رسم هر خط روند برای انتخاب مجدد آن بر روی گزینه تریند لاین کلیک کنید.
- با فعال کردن این گزینه تمامی خطوط یا الگویی هایی که در چارت رسم کرده اید قفل می شوند و دیگر خاصیت تغییر ندارند. گاهی مواقع در حین کار با چارت ممکن است به یک کلیک اشتباه و ناخودآگاه خطوط یا ابزاری که رسم کرده اید بهم بخورد. لذا با قفل کردن آن ها این سهل انگاری و اشتباهات تاثیری نخواهند داشت.
- تمامی ابزار های رسم شده را می توانید مخفی کنید و سپس دوباره ظاهر کنید. این گزینه زمانی کاربرد دارد که کاربر قصد دارد بدون پاک کردن ابزار ها و خطوط رسم شده، چارت خام و ساده را مشاهده کند.
- تمامی خطوط و ابزار ها را می توانید با هم از چارت حذف کنید.
نوار ابزار شماره 2
این نوار ابزار نیز اطلاعات مهم و کاربردی دارد و از طریق آن می توان به گزینه های متعدی مانند اندیکاتور ها، تایم فریم چارت، نماد مورد نظر، ایجاد آلرت، بک تست گیری و … دسترسی داشت. توجه داشته باشید که توضیحات ارائه شده در قسمت زیر به ترتیب شماره گذاری در تصویر زیر می باشد.
- نماد
این قسمت مربوط به چارت قیمتی در حال بررسی می باشد. به طور کلی هر سهام، شاخص یا ارز دیجیتال دارای یک نماد معاملاتی است. به عنوان مثال نماد بیت کوین BTC USD می باشد. در صورتی که قصد تغییر چارت و بررسی نماد دیگری را دارید می توانید بر روی این گزینه کلیک کنید و سپس در بخش جست و جو، نماد مورد نظرتان را بنویسید.
- تایم فریم معاملاتی
هر چارتی بر اساس تایم فریم به چندین دسته مختلف تقسیم می شود. هر چه تایم فریم پایین تر باشد جزئیات حرکت قیمتی بیشتر دیده می شود. به طور کلی تایم فریم معاملاتی در سایت تریدینگ ویو از ماهانه تا یک دقیقه برای کاربران موجود است. البته لازم به ذکر است که تایم فریم های کمتر از یک دقیقه ای نیز وجود دارند. اما برای مشاهده آن ها نیاز به خرید اشتراک های ویژه است.
- نوع چارت
با کلیک کردن بر روی این گزینه منو برای شما باز خواهد شد که در آن آیکون انواع مختلف چارت ها مانند چارت میله ای، چارت خطی، رنکو، هیکن اشی، کندل های شمعی و … نشان داده می شود. با انتخاب گزینه دلخواه خود می توانید چارت قیمتی را طبق مدل مورد نظر خودتان مشاهده کنید.
- مقایسه
این گزینه برای مقایسه چارت های مختلف با یکدیگر است. با کلیک بر روی این گزینه یک پنجره برایتان باز خواهد شد که در آن باید نام نماد مورد نظرتان را وارد کنید. بعد از انتخاب نماد مورد نظرتان، یک نمودار دیگر نیز بر روی چارت ظاهر می شود. معمولا این گزینه برای کسانی مناسب است که قصد دارند نمودار قیمتی دلار یا هر نماد دیگری را با چارت قیمتی سهام مقایسه کنند. در این گزینه نمودار ها بصورت خطی ظاهر می شوند اما از طریق گزینه 3 می توان نوع نمودار را تغییر دهید.
- اندیکاتور ها
این گزینه یکی بهترین کاربردهای سایت trading view برای کاربران است. برای افرادی که سیستم معاملاتی آنها بر پایه استفاده از اندیکاتور های مختلف است، این گزینه از اهمیت بالایی برخوردار است. با کلیک بر روی این گزینه، پنجره ای بر روی صفحه ظاهر خواهد شد که در آن لیست تمامی اندیکاتور های تعبیه شده در سایت تریدینگ ویو نمایش داده می شود.
پنجره ای که برای کاربر نمایش داده می شود دارای چندین بخش مجزا و مختلف است که به ترتیب در لیست زیر توضیح داده شده اند.
- Favorites : در این بخش اندیکاتور هایی که به آن ها علاقه دارید نمایش داده می شود. در کنار نام اندیکاتور یک علامت ستاره وجود دارد که در صورت کلیک بر روی آن، اندیکاتور مورد نظر به لیست مورد علاقه شما افزوده می شود.
- My Scripts : از کاربردهای سایت تریدینگ ویو که بسیار جالب است، امکان اضافه کردن اسکریپت یا اندیکاتوری است که خودتان به زبان PINE ساخته اید.
- Built-ins : در این گزینه لیست بیش از 100 اندیکاتور عمومی و محبوب در دنیا قرار داده شده است و می توانید از طریق آن اندیکاتور مورد نظرتان را پیدا کنید.
- Candlestick Patterns : این گزینه نیز از جمله کاربردهای سایت trading view می باشد که در کمتر پلتفرمی وجود دارد. در این بخش می توانید با انتخاب الگوهای کندل استیک مورد نظرتان، آن را در چارت به صورت خودکار مشاهده کنید. به عنوان مثال با انتخاب الگوی اینگولفینگ، تمامی کندل هایی که در چارت قیمتی به صورت اینگولفینگ تشکیل می شوند به صورت هایلایت ظاهر شده و به این ترتیب کاربر می توان به سرعت آنها را تشخیص دهند.
- Public Library : اندیکاتور هایی که به صورت عمومی توسط افراد عادی نوشته شده اند و به طور رایگان منتشر کرده اند.
- Volume profile : این گزینه تنها برای اشتراک های ویژه قابل استفاده است که شامل اندیکاتور های حجم بازار می باشد.
- Financials
این گزینه برای بسیاری از کاربران مبهم است و دقیقا نمی دانند که چه کاربردی دارد. Financials به کاربر، اطلاعات مالی مهم و همچنین خبر های فاندامنتالی با اهمیت بالا را در زیر چارت برای معامله گر نمایش می دهد. البته لازم به ذکر است که این گزینه تنها برای معامله گران سهام کاربرد دارد.
- Templates
قالب های آماده با سبک های مختلف تحلیلی در این گزینه تعبیه شده اند. به عنوان مثال یکی از کاربردهای سایت تریدینگ ویو برای معامله گران سبک بیل ویلیامز این است که قالب آماده استراتژی آن در این گزینه وجود دارد.
- آلرت
یکی دیگر از کاربردهای سایت trading view این است که می توان به سبک های مختلف زنگ هشدار گذاشت. حتی این امکان وجود دارد که ترند لاین ها یا خطوط مختلف شامل زنگ هشدار باشند تا در زمان عبور قیمت از آن ها هشدار دهد.
- بک تست و فوروارد تست
از جمله بهترین کاربردهای سایت تریدینگ ویو برای معامله گرانی که قصد تست سیستم معاملاتی خود را دارند. با این گزینه می توانید به گذشته رفته و چارت را به صورت زنده و کندل به کندل دنبال کنید.
- Layout
می توانید با استفاده از آن صفحه خود را به چندین چارت قیمتی با نماد های مختلف تقسیم کنید که نیازمند خرید اشتراک است.
- سیو
تمامی ابزار ها و خطوط یا الگوهایی که در چارت رسم کرده اید ذخیره می شوند و در صورت بازگشایی مجدد چارت بدون تغییر باقی می مانند.
- تنظیمات چارت
می توانید رنگ بندی، مدل ، لیبل ها و مقیاس و … را در چارت تریدینگ ویو تغییر دهید.
- تمام صفحه
چارت را به صورت تمام صفحه بر روی صفحه مانیتور ظاهر می کند.
- SNAPSHOT
از دیگر قابلیت ها و کاربردهای سایت trading view که بسیار جالب است. شما می توانید چارت خود را عکس گرفته و در قالب تصویر لینکی به دیگران ارسال کنید.
- PUBLISH
این امکان را می دهد تا تحلیل چارت خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
نوار ابزار شماره 3
این نوار نیز برای افرادی که توانسته اند اشتراک ویژه تریدینگ ویو را خریداری کنند می تواند کاربردی باشد. در این نوار می توانید توضیحات مربوط به چارت را یادداشت کرده یا معاملات خود را بررسی نمایید. همچنین در صورت نیاز به تست کردن استراتژی خود می توانید از بخش STRATEGY TESTER اقدام به بررسی آن کنید.
نوار ابزار شماره 4
- این بخش واچ لیست نام دارد و در آن می توانید نماد هایی که به طور مکرر مرور و بررسی می کنید را در آن قرار دهید که در حالت کلی جزو بهترین کاربردهای سایت TREADING VIEW است.
- مربوط به تنظیمات آلرت یا همان هشدار های از پیش تعیین شده است.
- در این قسمت اخبار مهم و متفرقه در رابطه با نمادی که در حال بررسی آن هستید نمایش داده می شود.
- اطلاعات قیمتی نماد مورد نظر را به طور دقیق نشان می دهد.
- در این بخش می توانید نماد هایی که در آن روز تغییرات زیادی داشته اند و یا حجم زیادی از معاملات در آن انجام شده را مشاهده کنید.
- یکی از کاربردهای سایت تریدینگ ویو برای معامله گران فارکس تقویم اقتصادی است. از این بخش می توانید به تقویم اقتصادی دسترسی پیدا کنید.
- نظرات سایر معامله گران در رابطه با نماد خاصی در این قسمت نمایش داده می شود که به صورت عمومی بوده و شما نیز می توانید نظرات خود را در آن به اشتراک بگذارید.
- می توانید به سایر معامله گران پیام خصوصی از این بخش ارسال کنید.
- در این بخش می توانید ایده های معاملاتی خود را به اشتراک گذارید.
- از جمله کاربردهای سایت trading view این است که می توانید در آن تحلیل های معامله گران مختلف را مشاهده کرده و سیگنال های معاملاتی دریافت کنید.
- با این گزینه قادر خواهید بود تا استریم های زنده برگزار کنید.
- زمانی که یک معامله گر را فالو کرده می کنید، هر پست یا نظری که منتشر کند از طریق نوتیفیکیشن اطلاع داده می شود.
- این گزینه ها تنها برای کاربرانی کاربرد دارد که بروکر آنها می تواند به تریدینگ ویو متصل شود که از این لحاظ برای ایرانیان کاربردی ندارد.
- می توانید معاملات برخط کارگزاری خود را مشاهده کنید.
15. هر المان، الگو، ابزار، اندیکاتوری که در چارت رسم کنید می توانید از طریق این گزینه حذفش کنید.
16. این گزینه بخش راهنمای استفاده از قابلیت ها و کاربرهای سایت TREADING VIEW است.