بورس تایم

آموزش فارکس 2024 (کامل و به زبان ساده)

در این مطلب قصد داریم یک آموزش فارکس کامل و ساده به همراه معنی اصطلاحات فارکس را به شما ارائه دهیم. ممکن است شما آموزش فارکس بسیاری را  دیده یا حتی مطالعه کرده باشید اما بخاطر کامل نبودن مطلب یا مبهم بودن آن مجبور شدید ابهامات را در منابع متفاوت جستجو کنید.

اگر تازه با بازار فارکس آشنا شده اید بعد از خواندن این مطلب تمام چیزهایی که نیاز دارید بدونید رو یاد خواهید گرفت.

البته که آموزش هیچگاه پایان نمی یابد اما سعی کرده ایم تا همه اطلاعات لازم جهت فعالیت در بازار فارکس را با شما به اشتراک بگذاریم.

همچنین لینک های مفیدی در هر بخش از مطلب جهت مطالعه بیشتر شما ارائه شده است.

آموزش فارکس
آموزش فارکس کامل و به زبان ساده

سوالی که معمولا در ذهن اکثر افراد تازه وارد بازار فارکس مطرح می شود این است که آیا می توان در فارکس ثروتمند شد؟

اگر بخواهیم رو راست باشیم، بله.

معامله گران مطرح بسیاری در سطح جهانی وجود دارند که توانسته اند میلیون ها دلار از این بازار کسب کنند. اما نباید این واقعیت را نادیده گرفت که در حدود 80 درصد از معامله گران در بازار فارکس ضرر می کنند. زیرا افراد، بدون آموزش کافی وارد این بازار می شوند.

اگر شما می خواهید جزء 20 درصد موفق در بازار فارکس باشید، آموزش های بورس تایم را دنبال کنید.سرمایه گذاری در فارکس

فهرست مطالب پنهان

فارکس چیست؟

احتمالا اصطلاح فارکس را زیاد شنیده باشید اما همیشه برای شما این سوال پیش آمده که فارکس واقعا چیست؟

اگر بخواهیم فارکس را در یک جمله کوتاه تعریف کنیم، می توانیم بگوییم فارکس یک بازار بین المللی ارز است. اما این تعریف، خیلی مبهم است. پس اجازه دهید آن را به شکل یک داستان برای شما شرح دهیم.

فرض کنید که در یک روز جمعه در خانه خود نشسته اید و با خود فکر می کنید که احتمالا هفته آینده، قیمت دلار افزایش خواهد یافت. بدین ترتیب، تصمیم می گیرید که روز شنبه، اول وقت به صرافی های سطح شهر بروید و مقداری دلار تهیه کنید.

در همین حال که برای صبح شنبه برنامه ریزی می کنید ناگهان یکی از دوستانتان با شما تماس می گیرد. پس از مدتی صحبت کردن، او به شما می گوید که مقداری دلار دارد و می خواهد آنها را به فروش برساند. زیرا تصور او بر این است که قیمت دلار در هفته آینده، کاهش خواهد یافت.

پیش بینی شما و دوستتان از قیمت دلار در هفته آینده، کاملا مخالف یکدیگر است.

بنابراین به جای اینکه روز شنبه هر دو نفر شما بخواهید از خانه بیرون بروید و با صرف وقت و هزینه فراوان به دنبال یک صرافی مطمئن بگردید، بسادگی با هم معامله می کنید.

شما دلار را از دوست خود خریداری و در ازاء آن تومان پرداخت می کنید.

حال، هر دو نفر صرفا با یک تماس تلفنی به خواسته های خود رسیده اید. بدون اینکه از خانه خود خارج شوید.

این مبادله دقیقا همان چیزی است که در بازار فارکس اتفاق می افتد با این تفاوت که نیاز به تماس تلفنی ندارید و تمام معامله به صورت آنلاین انجام می گیرد.

با بورس تایم همراه باشید تا در ادامه آموزش کامل و ساده ای از بازار فارکس را در اختیارتان قرار دهیم.

این آموزش فارکس از صفر تا صد (مبتدی تا پیشرفته) بوده و بعد از مطالعه آن میتوانید از آموزش های دیگر سایت استفاده کرده و بدون محدودیت مکانی و زمانی از هر جایی که دوست دارید شروع به معامله فارکس کنید!

تاریخچه فارکس

کلمه فارکس (Forex) مخفف عبارت Foreign Exchange به معنی تبادل پول خارجی است و گاهی اوقات نیز بصورت FX نمایش داده می شود. در این بازار، اکثر ارزهای رایج دنیا مورد معامله قرار می گیرند. اما این تبادل ارز از کجا شروع شده است؟

پس از جنگ جهانی دوم، کشورهای مختلف، جلسه ای تشکیل دادند تا تجارت بین الملل را توسعه دهند و موانع تجارت برداشته شود. در این جلسه توافقاتی صورت گرفت که به آن عهدنامه برتن وودز (Bretton Woods) گفته می شود. بر اساس عهدنامه برتن وودز، ارزش هر ارز با دلار آمریکا بصورت میخکوب مشخص شد. همچنین ارزش دلار با مقدار مشخصی طلا تعیین شد.

پس از گذشت 25 سال، کشورها به این نتیجه رسیدند که نرخ ارز ثابت بیش از اینکه به تجارت کمک کند مانع آن است. بنابراین در اوایل 1970 تصمیم بر این شد که نرخ ارزها بصورت شناور و توسط عرضه و تقاضای بازار تعیین شوند.

در اواسط 1990 اینترنت ظهور کرد و امکان تبادل ارزها بصورت 24 ساعته و بدون محدودیت مکانی مهیا شد. بدین ترتیب، سرعت و کارایی بالا در تبادل الکترونیکی ارزها باعث شد تا امکان سفته بازی جهت کسب سود در این بازار مهیا شود. بگونه ای که می توان گفت در حال حاضر 80 درصد از بازار را این نوع معامله گران در سطوح مختلف تشکیل می دهند.

همانطور که مشاهده می شود، صنعت فارکس به شکلی که امروزه آن را می بینیم عمر کوتاهی دارد و تنها چند دهه از آن می گذرد. بنابراین بهتر است که اطلاعات مالی خود را با جدیدترین آموزش فارکس بروز نگه داریم و با روش های روز دنیا کسب درآمد کنیم.

بازار سی اف دی (CFD) چیست؟

بازار سی اف دی
آموزش فارکس: بازار سی اف دی چیست؟

آیا ما در بازار فارکس، واقعا ارزهای مختلف را معامله می کنیم؟

بازارهای مالی را می توان از منظرهای مختلف دسته بندی کرد. در یک دسته بندی کلی می توان بازارهای مالی را به بازارهای واقعی و بازارهای سی اف دی CFD (Contract For Difference) تقسیم کرد.

در بازارهای واقعی شما واقعا مالک یک دارایی مانند ارز، سهام یا هر دارایی دیگری می شوید. برای مثال فرض کنید تعداد یک سهم از سهام شرکت BMW را در بازار بورس خریداری کرده اید. بنابراین شما واقعا از سهامداران آن شرکت هستید و می توانید در مجامع عمومی شرکت حضور یافته، رای دهید و سود نقدی سهام را دریافت کنید.

حال فرض کنید همین سهم را در بازار سی اف دی خریداری کرده اید. اینک شرایط فرق می کند و شما واقعا مالک آن سهم نیستید. بلکه شما فرض کرده اید که سهام آن شرکت را خریداری کرده اید اما قیمت واقعی آنرا پرداخته اید. زمانی که قیمت آن سهم رشد کرد فرض می کنید سهام خود را فروخته اید و از این اختلاف قیمت سود می برید. با این تفاسیر، خرید و فروشی که در بازارهای سی اف دی انجام می شود هیچ تاثیری بر عرضه و تقاضا و قیمت آن دارایی ها ندارد. ممکن است پیش خود فکر کنید که چه لزومی به تشکیل بازارهای سی اف دی هست و چرا باید یک نفر در این بازار معامله کند؟ خب با ما همراه باشید تا در ادامه به اهمیت بازار فارکس بپردازیم.

 چرا فارکس کار کنیم؟

بطور کلی بازار سی اف دی انعطاف پذیری را برای معامله گران به ارمغان می آورد. این انعطاف پذیری هم می تواند عملیاتی و هم می تواند مالی باشد. منظور از انعطاف عملیاتی چیست؟

فرض کنید می خواهید سهام شرکت فیس بوک را از بازار بورس وال استریت خریداری کنید. در این حالت شما به عنوان یک سرمایه گذار خارجی می بایستی شرایطی را داشته باشید و درخواست بدهید تا به شما اجازه معامله در آن بازار را بدهند. علاوه بر این، بازار هر کشور و هر منطقه، قوانین معاملاتی خاص خود را دارد و شما نیاز دارید با آن قوانین آشنا باشید. این در حالیست که شما می توانید تنها با چند کلیک همان معامله و همان سود را کسب کنید. اما منظور از انعطاف مالی چیست؟

در بازار فارکس شما می توانید از اهرم یا لوریج (Leverage) در معاملات خود استفاده کنید. لوریج به شما این امکان را می دهد که با یک سرمایه اندک وارد یک معامله بسیار بزرگ شوید.

همچنین بازار فارکس یک بازار دو طرفه است. یعنی شما می توانید در نزول قیمت ها نیز همانند صعود قیمت ها منتفع شوید که درباره آنها در ادامه صحبت خواهیم کرد.

بازاری که امروزه همه آنرا در اصطلاح به عنوان بازار فارکس می شناسند یک بازار سی اف دی است و شما قادرید انواع ارزها رایج دنیا را معامله کنید. در این بازار علاوه بر ارزها، دیگر دارایی ها مانند سهام، فلزات گرانبها، نفت، برخی ارزهای دیجیتال، ابزارهای مشتقه و سایر دارایی هایی که نقد شوندگی بالایی دارند مورد معامله قرار می گیرند. اما محصول اصلی و فلسفه وجودی فارکس همانگونه که از نامش پیداست بازار ارز است.

کارگزار یا بروکر فارکس چیست؟

نقش بروکرهای فارکس
بروکرهای فارکس و نقش آنها در معاملات بازار

از آنجا که بانکها و موسسات مالی بزرگ در نقاط مختلف دنیا دارای شعبه هستند، بازار پول بصورت 24 ساعته در حال فعالیت است. بنابراین یک سیستم یکپارچه جهانی بوجود آمده و اطلاعات قیمت در آن انتشار می یابد. این امر، فرصتی را ایجاد کرده تا این اطلاعات به طریقی به دست افراد معمولی برسد. در واقع شرکت هایی تحت عنوان کارگزار یا بروکر فارکس، واسطی شده اند تا اطلاعات قیمت بصورت لحظه ای انتشار یابد. بروکرهای فارکس این اطلاعات قیمت را در پلتفرم های معاملاتی خود همراه با نمودار قیمتها به مشتریان خود ارائه می کنند.

بدین ترتیب مشتریان و معامله گران خرد می توانند بازار فارکس را رصد کرده و در بورس بین المللی ارز معامله کنند. بروکرهای فارکس نیز به عنوان واسط بین معامله گران و بازار ارز، سفارش های خرید و فروش را برای مشتریانشان انجام می دهند. اجرای سفارشات خرید و فروش از طریق پلتفرم معاملاتی انجام می شود.

پلتفرم معاملاتی چیست؟

پلتفرم معاملاتی
آموزش فارکس: پلتفرم معاملاتی چیست؟

پلتفرم معاملاتی یک نرم افزار است که امکان رصد بازار، تحلیل و معامله را به معامله گر فارکس می دهد. در واقع ارتباط اصلی معامله گر و بروکر فارکس از طریق پلتفرم معاملاتی می باشد.

یک معامله گر از طریق پلتفرم معاملاتی به بروکر خود درخواست ایجاد یک معامله، بستن معامله و برداشت وجه را می دهد.

هر بروکر فارکس ممکن است قیمتهای خود را بر روی یک یا چند پلتفرم معاملاتی به مشتریان خود عرضه کند. از محبوب ترین پلتفرم های معاملاتی که تقریبا همه بروکرهای فارکس آنها را به مشتریان خود ارائه می دهند، متاتریدر 4 و متاتریدر 5 می باشد. متاتریدر محصول یک شرکت نرم افزاری روسی به نام متاکوتس (MetaQuotes) است.

یکی از علت های محبوبیت این پلتفرم ها، سادگی آنها می باشد. جهت آشنایی با نحوه نصب و استفاده از متاتریدر 4 می توانید به پست “آموزش مقدماتی متاتریدر 4” رجوع کنید.

همچنین برای بررسی تفاوت های متاتریدر 4 و 5 می توانید مقاله “مقایسه متاتریدر 4 و متاتریدر 5” را مطالعه کنید.

کارمزد معاملات فارکس

زمانیکه شما به یک صرافی جهت تبدیل یک پول به پول دیگر مراجعه می کنید، با دو قیمت مواجه می شوید: قیمت خرید و قیمت فروش

این اختلاف قیمت، سود صرافی است. در واقع صرافی، یک ارز را از شما ارزانتر خریداری کرده و به شخص دیگری گرانتر می فروشد.

در بازار رقابتی پول، هر صراف سعی می کند این اختلاف قیمت را کمتر کند. یعنی به قیمت بالاتری خریداری و در قیمت پایین تر بفروشد. این امر موجب می شود سود صراف در هر فروش کاهش یافته ولی جمع فروش او افزایش یابد. درنتیجه زمانیکه یک صراف تعداد مشتریان بیشتری دارد قدرت رقابتی او نیز بیشتر خواهد بود. در بازار فارکس دقیقا همین اتفاق در سطح جهانی در بین صرافی ها و بانکهای جهانی می افتد.

بروکرهای فارکس یک بانک یا یک صرافی نیستند. بلکه بروکرها واسطی هستند که از یک موسسه دیگر تغذیه اطلاعاتی (Data Feed) می شوند و این اطلاعات قیمت را از طریق پلتفرم معاملاتی خود منتشر می کنند.

برای مثال ممکن است یک بروکر، اطلاعات قیمتی خود را از سیتی بانک (CITI Bank) و بروکر دیگر از خبرگزاری های بزرگ مالی مانند بلومبرگ (Bloomberg) دریافت و در پلتفرم معاملاتی خود قرار دهد. به این موسسات مالی بزرگ در اصطلاح فراهم کننده نقد شوندگی (Liquidity Provider) می گویند.

این اختلاف خرید و فروش که در بازار با اصطلاح اسپرد (Spread)  شناخته می شود همان هزینه ای است که معامله گر فارکس بعنوان کارمزد معامله به بروکر خود می پردازد.

همانگونه که قبلا اشاره شد بروکرهای مختلف، قیمتها را از موسسات مالی مختلف دریافت می کنند. پس اگر در دو پلتفرم معاملاتی مختلف یا دو بروکر مختلف، قیمتها و اسپردهای متفاوتی برای یک جفت ارز مشاهده کردید، تعجب نکنید. زیرا قیمتها از منابع مختلف دریافت می شوند. اما معمولا این نرخ های خرید و فروش، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.

برخی بروکرها علاوه بر اسپرد، نرخ مشخصی کمسیون در هر معامله بابت خدماتی که ارئه می دهند از مشتری دریافت می کنند.

انواع بروکرهای فارکس

بروکرهای فارکس
آموزش فارکس: انواع بروکرهای فارکس

عملیاتی که بروکرهای فارکس انجام می دهند پیچیده است. بنابراین ممکن است درک این بخش اندکی دشوار بنظر برسد. با این حال سعی می کنیم تا حد امکان به زبان ساده و خلاصه آنرا شرح دهیم.

به طور کلی بروکرهای فارکس را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد. این دو دسته شامل بروکرهای با میز معاملاتی (DD) و بروکرهای بدون میز معاملاتی (NDD) می باشند.

بروکرهای با میز معاملاتی

این بروکرها دقیقا همانند یک صرافی عمل می کنند. یعنی طرف دیگر مشتری های خود قرار می گیرند. به این بروکرها بروکرهای بازارگردان نیز گفته می شود. زمانیکه یک بروکر، طرف دیگر مشتریان خود قرار بگیرد، سود بروکر برابر با زیان معامله گران و زیان بروکر برابر با سود معامله گران خواهد بود.

البته موضوع به این سادگی نیست اما یک تضاد منافع ذاتی بین بروکرهای بازارگردان و مشتریان آنها وجود دارد. بدین خاطر، بروکرهای با میز معاملاتی، محبوبیت چندانی ندارند. در حال حاضر تعداد این بروکرها محدود است و اکثر بروکرهای مطرح، بروکرهای بدون میز معاملاتی هستند.

بروکرهای بدون میز معاملاتی

بر خلاف بروکرهای با میز معاملاتی، بروکرهای بدون میز معاملاتی، طرف دیگر مشتریان خود قرار نمی گیرند. با پیشرفت تکنولوژی، صنعت فارکس نیز طی سالیان، تغییرات قابل توجهی کرده است. بدین ترتیب بروکرهای با میز معاملاتی تبدیل به بروکرهای STP و بروکرهای ECN شدند.

بروکرهای STP، نرخ جفت ارزها را از چندین موسسه مالی یا همان فراهم کنندگان نقد شوندگی دریافت می کنند. بدین صورت، زمانیکه یک مشتری درخواست خرید یا فروش به بروکر ارسال می کند، بروکر سفارش ها را مستقیما به فراهم کننده نقد شوندگی ارسال می کند تا طرف دیگر معامله مشتریانش قرار نگیرد. در بروکرهای STP شما تنها اسپرد می پردازید و کمسیونی از بابت معاملات پرداخت نمی کنید.

بروکرهای ECN یک ورژن وسیع از بروکرهای STP هستند. بروکر STP از چند فراهم کننده نقد شوندگی قیمت می گیرد. در حالیکه بروکرهای ECN در یک شبکه مخصوص به تعداد بسیاری از فراهم کنندگان نقد شوندگی متصل است. بنابراین اسپرد (اختلاف خرید و فروش) در این نوع بروکرها بسیار پایین است.

از آنجاییکه اسپرد در بروکرهای ECN بسیار پایین می باشد بروکر علاوه بر اسپرد ناچیز، یک مبلغ مشخص بعنوان کمیسون معاملات از شما دریافت می کند.

معمولا بروکرها هر دو حساب STP و ECN را به مشتریان خود ارائه می دهند. بدین ترتیب، معامله گر فارکس می تواند انتخاب کند که از حساب کارمزدی استفاده کند یا با حساب کمیسیونی معاملات خود را انجام دهد.

جهت آشنایی بیشتر با عملیات بروکرها پیشنهاد می کنیم مقاله “بروکرهای با میز معاملاتی (DD) و بروکرهای بدون میز معاملاتی (NDD)” را مطالعه کنید.

جفت ارزها چگونه بیان می شوند؟

حال لازم است که کمی بیشتر وارد جزئیات شویم. در یک معامله طبیعی دو چیز با هم معاوضه می شوند. یکی کالا می دهد و دیگری معادل آن را پول می دهد. در واقع پول، واحد سنجش ارزش آن کالاست. اما زمانیکه دو پول متفاوت با هم مبادله می شوند چه اتفاقی می افتد؟

در این حالت، یکی از ارزها بعنوان ارز پایه و دیگری بعنوان ارز قیمت گذاری مشخص می شوند. در هر کشوری که باشیم پول محلی بعنوان ارز قیمت گذاری و پول خارجی بعنوان ارز پایه در نظر گرفته می شود. برای مثال می گوییم یک دلار برابر با 20 هزار تومان است. در این مثال دلار را مانند یک کالا با تومان قیمت گذاری کرده ایم. این قیمت گذاری در واقع یک عمل تقسیم در ریاضی است که 20 هزار تومان در صورت کسر و یک دلار در مخرج آن قرار گرفته است.

سوال دیگر این است که در بازارهای بین المللی پول محلی وجود ندارد، پس ارزهای مختلف چگونه قیمت گذاری می شوند؟

جفت ارزها در بازار فارکس
آموزش جفت ارزها در فارکس

اینکه در بین دو ارز خارجی کدامیک بعنوان ارز پایه و کدامیک بعنوان ارز قیمت گذاری در نظر گرفته می شود باید به استانداردهای بین المللی مراجعه کنیم. بازیگران بزرگ بازار ارز مانند بانکهای بین المللی، برای جفت ارزهای اصلی مشخص کرده اند که کدام پول بعنوان ارز پایه و کدام پول بعنوان ارز قیمت گذاری باشد.

علاوه بر این، در پلتفرم های معاملاتی، ارز اول را بعنوان ارز پایه و ارز دوم را بعنوان ارز قیمت گذاری در نظر می گیرند. برای مثال در معامله دو ارز اصلی جهان یعنی دلار و یورو، دلار به عنوان ارز قیمت گذاری و یورو بعنوان ارز پایه می باشد که بصورت EUR/USD نمایش داده می شود. همانند یورو/دلار که مشاهده کردید همه ارزها با یک نماد سه حرفی و بصورت یک کسر، نمایش داده می شوند.

حال فرض کنید بعنوان یک معامله گر فارکس بر روی جفت ارز یورو/دلار خرید انجام داده اید. این بدان معناست که یورو را دریافت کرده اید و دلار را به عنوان ارز قیمت گذاری پرداخت کرده اید.

بطور خلاصه، اگر معامله گر فارکس یک جفت ارز را خرید کرد یعنی ارز پایه (ارز اول) را خریداری کرده است. همچنین فروش در یک جفت ارز به معنای فروش ارز پایه می باشد.

ممکن است زمانیکه از جفت ارزها صحبت می کنیم کمی سردرگم شوید اما نگران نباشید. پس از مدتی به آنها عادت می کنید و بدون تجریه تحلیل ذهنی متوجه جریانات خواهید شد.

کدام جفت ارزها برای معامله بهترند؟

ما برای معامله کردن و کسب سود به دو چیز نیاز داریم.

ابتدا بایستی یک بازار نقد را بیابیم. قیمت ها در بازارهای نقد، رقابتی هستند و اختلاف قیمت خرید و فروش (اسپرد) پایین است. بنابراین هزینه معاملات نیز پایین تر خواهد بود.

همچنین ما برای کسب سود به نوسان قیمت نیاز داریم. در واقع نوسانات هستند که فرصت های بازار را ایجاد می کنند. بنابراین بایستی در بازارهای فعال و پوپا وارد معامله شویم.

بطور کلی جفت ارزها به سه دسته، جفت ارزهای اصلی، فرعی و سمی تقسیم می شوند. جفت ارزهای اصلی، دو ویژگی بیان شده در بالا را دارند. بنابراین در این جفت ارزها، فرصت های سودآور با کارمزد کمتر برای ما فراهم هستند.

جفت ارزهای اصلی 7 مورد هستند. اما جفت ارزها چگونه طبقه بندی می شوند؟ برای درک کامل نحوه دسته بندی ارزها و جفت ارزها به شما پیشنهاد می کنیم پست “جفت ارزهای اصلی، فرعی و سمی” را مطالعه کنید.

فارکس، بازار دوطرفه

فارکس بازار دوطرفه
فارکس یک بازار دوطرفه

بازار فارکس جذابیت های زیادی دارد. از جمله می توان به دوطرفه بودن بازار فارکس اشاره کرد. از آنجا که در این بازار معامله گر واقعا دارایی پایه را تملک نمی کند، این امکان برای وی ایجاد می شود که قبل از خرید یک دارایی اقدام به فروش آن نماید.

فرض کنید شما به تازگی وارد بازار شده اید و هنوز هیچ معامله ای انجام نداده اید. پس از بررسی بازار پیش بینی می کنید احتمال سقوط قیمت اونس در برابر دلار بسیار بالاست. یک موقعیت فروش (Short Position) باز می کنید. حال فرض کنید 15 دقیقه از باز کردن موقعیت فروش تان گذشته و قیمت اونس طبق پیش بینی شما نزول کرده است. اینک شما می توانید با یک خرید (Long Position)، موقعیت باز فروش تان را بسته و به میزان اختلاف خرید و فروش سود کسب کنید.

این عمل مانند این می ماند که شما یک دارایی مانند طلا دارید. آن را به فروش می رسانید. دو روز دیگر همان میزان طلا را با قیمت پایین تر، دوباره تهیه می کنید. اینک همان میزان طلا را دارید بعلاوه مبلغی پول که به اندازه اختلاف فروش و خرید مجددتان است. در واقع مهم نیست شما ابتدا خرید کنید سپس فروش یا ابتدا فروش کنید و سپس خرید. سود شما به اندازه قیمت فروش منهای قیمت خریدتان خواهد بود.

اهرم یا لوریج (Leverage) در فارکس چیست؟

از دیگر جذابیت های این بازار می توان به اهرمی بودن معاملات اشاره کرد. باز هم به دلیل اینکه بازار فارکس یک بازار سی اف دی است این امکان فراهم می شود که بتوانید به میزانی بسیار بیشتر از پولی که دارید معامله کنید. این اهرم می تواند سرمایه شما را تا هزار برابر نیز افزایش دهد. اما چگونه این امر ممکن می شود؟

فرض کنید با اهرم 1:30 یک موقیعت خرید روی جفت ارز دلار/ین (USD/JPY) باز کرده اید. یعنی هر یک واحد شما، سی برابر شده است. هر یک واحد حرکت قیمت به انداره سی واحد محاسبه می شود و سود و زیان آن بر روی سرمایه شما اعمال می شود. در نتیجه اگر جفت ارز دلار/ین یک واحد نزول کرد به اندازه زیان سی واحد از سرمایه شما کسر می شود.

همین طور اگر یک واحد رشد داشته باشد سود معامله سی برابر شده و به حساب شما اضافه می گردد. بنابراین اهرم مانند تیغ دولبه عمل می کند و هر چه از اهرم بالاتری استفاده کنید سرمایه خود را در معرض ریسک بیشتری قرار داده اید.

پیپ (Pip) و پیپت (pipette) چیست؟

نرخ ارزهای مختلف در بازار فارکس
آموزش فارکس: پیپ (Pip) و پیپت (pipette) چیست؟

اصطلاح دیگری که برای ورود به بازار فارکس باید یاد بگیرید تیک سایز (tick size) است. تیک سایز حداقل تغییرات قیمت برای یک دارایی است. برای مثال در بورس تهران تیک سایز، یک تومان است. یعنی کمترین تغییری که قیمت یک سهم می تواند داشته باشد، یک تومان است.

در بازار ارز، نرخ جفت ارزها تا چهار رقم اعشار نمایش داده می شوند. یعنی تیک سایز در بازار ارز یک ده هزارم (0.0001) می باشد. در این بازار به یک ده هزارم، یک پیپ (Pip) گفته می شود.

اگر بخواهیم یک پیپ را به درصد بیان کنیم هر پیپ برابر است با یک صدم درصد (0.01 %). همانگونه که گفته شد نرخ همه جفت ارزها تا چهار رقم اعشار محاسبه و اعلام می شوند. اما در این بین یک استثناء وجود دارد و آن هم ین ژاپن(JPY) است که به علت کم ارزش بودن آن تا دو رقم اعشار بیان می شود. در واقع تغییرات ارقام برای اعشار سوم و چهارم ارزش محاسبه ندارند.

بد نیست بدانید که در برخی پلتفرم های معاملاتی، نرخ جفت ارزها تا پنج رقم اعشار اعلام می شوند که به آن پیپت (pipette) می گویند. پیپت صرفا جهت دقت بالاتر در معاملات ارائه می شود.

اندازه یا حجم معامله در فارکس

زمانیکه یک معامله گر می خواهد یک موقعیت معاملاتی خرید یا فروش باز کند می بایستی حجمی را که می خواهد بخرید یا بفروش مشخص کند. به این حجم، لات (Lot) گفته می شود.

همانگونه که قبلا اشاره شد در یک جفت ارز یکی از ارزها، ارز پایه و دیگری ارز قیمت گذاری می باشد. یک لات استاندارد (Standard Lot) برابر با 100،000 واحد از ارز پایه است.

همچنین یک مینی لات (Mini Lot) به اندازه 10،000 واحد، یک میکرو لات (Micro Lot) 1000 واحد و یک نانو لات (Nano Lot) به اندازه 100 واحد از ارز پایه می باشد.

در واقع یک مینی لات به اندازه 0.1 (یک دهم) لات، یک میکرو لات به اندازه 0.01 (یک صدم) لات و یک نانو لات به اندازه 0.001 (یک هزارم) لات استاندارد است.

ارزش هر پیپ در فارکس

همانطور که در بخش تیک سایز گفته شد هر جفت ارز تا چهار رقم اعشار نمایش داده می شود که به آن یک پیپ می گوییم. حال می توانیم با یک عمل ضرب، ارزش یک پیپ تغییر در قیمت را محاسبه کنیم.

فرض کنید شما یک مینی لات روی جفت ارز یورو/دلار (EUR/USD) موقعیت خرید باز کرده اید. همانطور که گفته شد یک مینی لات برابر با 10،000 واحد از ارز پایه است. بنابراین شما به اندازه 10،000 یورو دریافت کرده اید و در ازای آن دلار پرداخته اید.

صرف نظر از اینکه در چه نرخی اقدام به خرید کرده اید اگر قیمت این جفت ارز یک پیپ بالا برود شما یک دلار سود و همینطور به ازای یک پیپ نزول در نرخ جفت ارز، یک دلار ضرر می کنید.

بنابراین  دلار 1$ =0.0001 × 10،000 یورو.

در زیر، ارزش هر پیپ در لات سایزهای مختلف را مشاهده می کنیم:

واحد از ارز قیمت گذاری 10 =0.0001 × 100،000  یک لات استاندارد

واحد از ارز قیمت گذاری 1 =0.0001 ×    10،000       یک مینی لات

واحد از ارز قیمت گذاری 0.10 =0.0001 ×    1،000      یک میکرو لات

واحد از ارز قیمت گذاری 0.01 =0.0001 ×    100         یک نانو لات

در نظر داشته باشید که اگر بخواهید برای مثال یک معامله یک مینی لاتی انجام دهید نیازی نیست همه سرمایه خود را درگیر کنید. بلکه شما می توانید میزانی از سرمایه خود را با یک اهرم مناسب وارد معامله کنید.

مارجین (Margin) و کال مارجین (Margin Call) 

مارجین (Margin) و کال مارجین (Margin Call)
آموزش فارکس: مارجین، وجه تضمین معامله است که معامله گر آن را به میان می گذارد.

با توجه به ذات بازار، این احتمال وجود دارد که یک موقعیت باز وارد زیان شده و مجموع ضرر بیش از سرمایه اولیه معامله گر شود. برای جلوگیری از این اتفاق، بروکرهای فارکس میزان مشخصی از سرمایه شما را در هر معامله در حساب خودتان بلوکه می کنند که به آن مارجین (Margin) گفته می شود. در واقع مارجین، وجه تضمین معامله است که معامله گر آن را به میان می گذارد.

اگر مجموع زیان معامله گر به گونه ای باشد که فقط مبلغ مارجین در حساب او مانده باشد موقعیت معاملاتی معامله گر بصورت خودکار بسته می شود و در اصطلاح مارجین کال یا کال مارجین (Margin Call) شده است. در واقع مبلغ باقیمانده در حساب به گونه ای است که معامله گر نمی تواند موقعیت معاملاتی خود را حفظ کند یا معامله جدیدی باز کند و باید حساب خود را شارژ کند.

اصطلاح دیگری که شباهت زیادی به کال مارجین دارد، اصطلاح استاپ اوت (Stop out) است. جهت درک کامل این موضوع می توانید صفحه “تفاوت مارجین کال و استاپ اوت” را مطالعه کنید.

انواع سفارشات در معاملات فارکس

زمانیکه یک معامله گر یا تریدر فارکس می خواهد یک سفارش خرید یا فروش را به بروکر خود ارسال کند گزینه های متنوعی پیش رو دارد.

بطور کلی سفارش ها را می توان به دو دسته سفارش به قیمت بازار (Market Order) و سفارش های در حال انتظار (Pending Orders) تقسیم کرد.

با سفارش Market Order ، معامله بصورت فوری و با بهترین قیمت ممکن در آن لحظه انجام می شود. اما در سفارشات Pending Order ممکن است سفارش شما هیچگاه اجرا نشود.

سفارشات Pending Order شامل سفارش محدود (Limit Order) و سفارش متوقف (Stop Order) می باشد.

برای اینکه بتوانید در بازار فارکس معامله کنید لازم است تا انواع سفارش ها را فرا بگیرید. بنابراین جهت آشنایی کامل با اوردرهای بازار فارکس به شما پیشنهاد می کنیم مقاله “انواع سفارشات در بازار فارکس” را مطالعه کنید.

ریسک های بازار فارکس

مسلما هر تجارتی دارای ریسک است. این موضوع در بازارهای مالی و بخصوص در بازارهای اهرمی مانند بازار فارکس بسیار مشهودتر است. زیرا سرمایه معامله گرنوسانات زیادی را در مدت زمان کوتاهی تجربه می کند. این بخش از ریسک را ریسک بازار می گوییم.

معمولا ارزش ارزها در مقابل یکدیگر دارای نوسان زیادی نیستند. اما از آنجاییکه در بازار فارکس معاملات بصورت اهرمی می باشد و شما وارد معامله ای به اندازه چند ده یا گاهی چند صد برابر سرمایه خود می شوید ریسک و سود و زیان بالایی را تجربه می کنید.

یکی از روش های اصلی مدیریت ریسک در بازار فارکس، تعیین لات سایز مناسب برای معامله است. برای آشنایی با نحوه تعیین سایز یک معامله فارکس و مدیریت سرمایه بهینه، به پست “چگونه اندازه مناسب یک معامله فارکس را تعیین کنیم؟” مراجعه کنید.

علاوه بر ریسک بازار و نوسانات نرخ ارزها، شما با ریسک های عملیانی نیز مواجه هستید. ارتباط معامله گر با بروکر از طریق شبکه اینترنت است. اگر اختلالی در ارتباط اینترنتی شما بوجود بیاید یا امکانات سخت افزاری مناسب نداشته باشید ممکن است زیان قابل توجهی را تجربه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر از سرعت اینترنت لازم جهت انجام معاملات، مقاله “حداقل سرعت اینترنت جهت معاملات فارکس” را مطالعه کنید.

همچنین اشتباهات و خطاهای انسانی ممکن است برای هر کسی رخ دهد. شاید کمی خنده دار به نظر برسد ولی وارد کردن یک رقم اشتباه در سیستم معاملاتی می تواند یک فاجعه باشد.

بنابراین قبل از ارسال سفارش به بروکر، جفت ارز، نوع سفارش، لات سایز و نرخ ها را برای بار آخر چک کنید و پس از ارسال سفارش با خیال راحت به کارهای دیگرتان بپردازید.

ساعت و روزهای معاملاتی فارکس

ساعت و روزهای بازار فارکس
آموزش فارکس: ساعت و روزهای بازار فارکس

فارکس یک بازار 24 ساعته است و روزهای شنبه و یک شنبه که تعطیلی آخر هفته اکثر کشورهای جهان است بازار فارکس نیز تعطیل می باشد.

24 ساعته بودن بازار فارکس یک مزیت بزرگ محسوب می شود. این ویژگی فارکس به شما این امکان را می دهد تا در تعیین زمان معامله گری خود، انعطاف داشته باشید. بدین ترتیب می توانید زندگی شخصی خود را با زمان معامله گری خود هماهنگ کنید.

با این حال، در برخی از تایم های بازار، شرایط مناسب تری برای معامله فراهم می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید به مقاله “بهترین زمان معاملات فارکس” رجوع کنید.

چگونه به بروکرهای فارکس اعتماد کنیم؟

برای مشتریان فارکس بسیار مهم است که بروکرشان در اصطلاح رگوله (Regulated) باشد. یعنی یک موسسه مالی معتبر یا یک سازمان یا نهاد حرفه ای آن بروکر یا کارگزار فارکس را رسما تایید کرده و مورد نظارت خود قرار داده باشد.

بنابراین، با انتخاب یک بروکر رگوله می توانید تمام تمرکز خود را بر روی معاملات بگذارید و ذهن خود را درگیر حاشیه ها نکنید.

چگونه بازار فارکس را تحلیل کنیم؟

تحلیل تکنیکال و فاندامنتال
آموزش فارکس: معامله با تحلیل تکنیکال یا تحلیل بنیادی؟!

یکی از اصلی ترین بخش های آموزش فارکس، آموزش خرید و فروش و معامله در فارکس است. برای این کار شما بایستی تحلیل و آنالیز این بازار رو یاد بگیرید.

بطور کلی یک معامله گر می تواند به دو صورت بازار را تحلیل کند. این دو نوع شامل تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال می باشد.

در تحلیل بنیادی، عوامل کلان اقتصادی مانند نرخ های بهره و تصمیمات بانک های مرکزی، گزارشات اشتغال و تورم، قیمت طلا و نفت، صادرات و واردات، اتفاقات سیاسی و سایر عوامل مهم اقتصادی جهت پیش بینی آینده ارزها بررسی می شوند.

این نوع تحلیل، بیشتر در معاملات بلندمدت و یا پیش بینی روند کلی قیمت یک جفت ارز استفاده می شود. برای اینکه بتوانید بازار فارکس را بصورت بنیادی تحلیل کنید بایستی یک متخصص مالی و اقتصادی باشید. تبدیل شدن به یک متخصص اقتصادی کار ساده ای نیست و نیازمند تحصیلات دانشگاهی مرتبط است. در غیر اینصورت بایستی حداقل به مدت یک سال بطور جدی خود را آموزش داده و مطالعه کنید.

بنابراین اگر پیشینه مالی ندارید بهتر است از این نوع تحلیل چشم پوشی کنید. اما اگر تمایل دارید اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید، کتاب “تجارت در بازار جهانی فارکس” می تواند یک کتاب خوب برای شروع باشد.

نوع دیگر تحلیل که محبوبیت بیشتری در بین معامله گران بازار فارکس دارد، تحلیل تکنیکال است. در تحلیل بازار به روش تکنیکال، شما به مسائل بنیادی و اقتصادی بی توجه هستید و تنها سعی می کنید تا رفتار بازار را بر اساس سیکل ها و چرخه های تکراری، پیش بینی کنید.

تحلیلگران تکنیکال با توجه به نمودار قیمت ها، نرخ جفت ارزها را پیش بینی می کنند.

ابزار تکنیکالیست ها شامل خطوط روند، نسبت های فیبوناچی، اندیکاتورها و الگوهای قیمتی مانند الگوی مثلث، الگوی مستطیل، الگوی پرچم و دیگر الگوها می باشد. ابزار پیشرفته تر و دقیق تر در تحلیل تکنیکال شامل تجزیه و تحلیل امواج الیوت می باشد. برای مطالعه بیشتر در این باره پیشنهاد می کنیم کتاب “مبانی اصول امواج الیوت بر مبنای سبک رابرت پریچر” را مطالعه کنید. اما قبل از آن بهتر است تا کتاب های “پیش بینی قیمت سهام در بورس” و “راهنمای کامل اندیکاتورها و نمودارهای رایج در تحلیل تکنیکال” را مطالعه کنید تا با آمادگی بیشتر به سراغ مباحث پیشرفته تر بروید.

با توجه به اینکه تحلیل بازار از روی نمودار معمولا سریع تر انجام می شود و معامله در بازار فارکس غالبا کوتاه مدت است، پیشنهاد بورس تایم به شما یادگیری و استفاده از تحلیل تکنیکال می باشد.

انواع استراتژی های معاملاتی

شما برای معامله در بازار فارکس بایستی استراتژی معاملاتی داشته باشید. استراتژی معاملاتی به این معنی است که جزئیات برنامه معاملاتی خود را مشخص کنید.

یکی از مهم ترین فاکتورها در طرح ریزی استراتژی معاملاتی، تعیین زمان نگهداری یک معامله است.

معمولا معامله گران از نظر زمانی به 4 دسته تقسیم می شوند.

دسته اول، معامله گران اسکالپر هستند. در استراتژی اسکالپ، معامله گران، پوزیشن های معاملاتی خود را با کمترین سود و زیان می بندند. اما معامله گر در این استراتژی، معاملات زیادی را انجام می دهد. بنابراین، مجموع سودهای کوچک در پایان روز به یک رقم قابل قبول می رسد. این نوع معامله، مزایا و معایب خود را دارد. معاملات اسکالپینگ از چند ثانیه تا چند دقیقه طول می کشد.

دسته دوم، معامله گران روزانه هستند. این معامله گران، موقعیت های معاملاتی خود را نهایتا تا پایان همان روز می بندند. زیرا نمی خواهند خود را در معرض ریسک اخبار شبانگاهی قرار دهند.

استراتژی دیگر، معاملات سوئینگ می باشد. در این استراتژی، معاملات، بیش از یک روز و تا چند هفته ممکن است نگهداری شوند.

استراتژی آخر مخصوص افراد یا موسساتی است که با سرمایه کلان وارد بازار فارکس شده اند. به این نوع معامله، معاملات حفظ موقعیت می گویند و ممکن است پوزیشن های معاملاتی از چند هفته تا چند سال نگهداری شود.

جهت آشنایی بیشتر با این استراتژی ها می توانید به صفحه “انواع استراتژی های معاملاتی در بازار فارکس” مراجعه کنید.

چگونه معامله در فارکس را شروع کنیم؟

آموزش فارکس جهت شروع به معاملات در بازار
آموزش فارکس: شروع به معاملات در بازار فارکس

حال که اصطلاحات و کلیات بازار را فرا گرفته اید بایستی وارد بازار شده و دانسته های خود را در عمل بکار بگیرید.

بطور کلی به دو صورت می توانید در بازار فارکس سرمایه گذاری و معامله کرد.

در روش اول، شما خود را درگیر تحلیل بازار و مسائل مربوط به آن نمی کنید. زیرا ممکن است به دلایلی مانند کمبود وقت یا نداشتن مهارت کافی تمایلی به معامله بصورت مستقیم نداشته باشید. در این حالت می توانید سرمایه خود را بدست معامله گران باتجربه تر بسپارید و فقط تغییرات حساب خود را نظاره کنید. جهت اطلاع کامل از این روش می توانید به صفحه “سرمایه گذاری در فارکس بدون مهارت” مراجعه کنید.

در روش دوم، شما مهارت های کافی را کسب کرده اید و شخصا با وجوه خودتان در بازار فارکس معامله می کنید.

اما تفاوتی نمی کند که شما قصد دارید بصورت مستقیم سرمایه گذاری کنید یا بصورت غیر مستقیم در بازار حضور داشته باشید. در هر دو صورت ابتدا بایستی یک بروکر رگوله و قابل اعتماد را برای معاملات خود انتخاب کنید.

پس از انتخاب بروکر، لازم است تا یک حساب آزمایشی یا همان حساب دمو (Demo Account) باز کنید. در این حساب همه چیز واقعی است غیر از سرمایه شما که یک مبلغ فرضی است. این کار هیچ هزینه ای برای شما ندارد. بلکه با این کار موارد بسیاری را به شرح زیر فرا می گیرید:

1- با پلتفرم معاملاتی و قابلیت های آن آشنا می شوید.

2- زمان دقیق شروع و پایان بازار به وقت محلی را درمی یابید.

3- حین محک زدن خود در بازار فارکس، آموزش می بینید و توانایی های معاملاتی خود را ارتفاء می دهید.

پس از کسب سود قابل قبول در حساب دمو لازم است تا برای بدست آوردن سود واقعی، با پول واقعی ریسک کنید. بنابراین:

1- مبلغ مورد نظر را به حساب کارگزار خود واریز کنید.

2- معاملات واقعی خود را شروع کنید.

می خواهید همین الان شروع کنید؟ یک حساب دمو یا حساب واقعی نزد بروکر آلپاری که یکی از معتبرترین کارگزاران بازار فارکس است افتتاح کنید و معاملات خود را در بورس جهانی ارز شروع کنید.

افتتاح حساب

اما بهتر است قبل از ثبت نام، پست آموزش نحوه افتتاح حساب و کار با کابین شخصی بروکر آلپاری را مطالعه کنید.

حداقل مبلغ سرمایه گذاری و معامله در فارکس چقدر است؟

حداقل مبلغ سرمایه گذاری در بروکرهای مختلف، متفاوت است. همچنین در یک بروکر فارکس نیز حداقل مبلغ لازم برای شروع معامله با توجه به نوع حسابی که شما افتتاح می کنید ممکن است متفاوت باشد.

با این حال شما می توانید معاملات خود را در بروکر آلپاری با 1 دلار شروع کنید.

جهت آشنایی با انواع حساب ها در بروکر آلپاری می توانید صفحه “شرایط معاملاتی” را مطالعه کنید.

حداقل سن مجاز جهت سرمایه گذاری و معامله در فارکس چقدر است؟

حداقل سن مجاز برای معامله و فعالیت در بازار فارکس، 18 سال تمام است بنابراین افراد زیر 18 سال نمی توانند در این بازار حضور داشته باشند.

آموزش آنلاین فارکس

آموزش فارکس از طریق وبینار
آموزش فارکس با وبینار

ما در اینجا سعی کردیم تا تمام موارد لازم جهت درک بازار فارکس را با بیانی ساده به شما آموزش دهیم.

با این حال، اگر احساس می کنید که نیاز به یک کلاس آموزشی فارکس دارید و می خواهید ابهامات خود را در این زمینه برطرف کنید، می توانید در وبینار فارکس ثبت نام کرده و صفر تا 100 فارکس را در یک جلسه آنلاین فرا بگیرید.

آموزش اصطلاحات فارکس 

فارکس (Forex): یک بازار غیر متمرکز و بین المللی جهت تبادل انواع ارزها با یکدیگر است.

بروکر فارکس (Broker): یک واسط مالی است که سفارشات خرید و فروش را برای معامله گران ارز انجام می دهد.

پلتفرم معاملاتی (Trading Platform): نرم افزاری است که یک معامله گر می تواند نرخ های بازار را مشاهده، نمودار را تحلیل و معاملات خود را از طریق آن انجام دهد.

قیمت خرید (Ask Price): نرخی است که معامله گر می تواند یک ارز را با آن قیمت از بازار خریداری کند.

قیمت فروش (Bid Price): نرخی است که معامله گر می تواند یک ارز را با آن قیمت در بازار به فروش برساند.

اسپرد (Spread): اختلاف بین نرخ خرید و فروش یک ارز می باشد و به عنوان کارمزد بروکر پرداخت می شود.

کمیسیون معاملات (Commission): مبلغ مشخصی است که معامله گر فارکس علاوه بر کارمزد به بروکر می پردازد.

فراهم کننده نقد شوندگی (Liquidity Provider): یک بانک یا موسسه مالی بزرگ است که بروکر، نرخ جفت ارزها را از آن دریافت می کند.

ارز پایه: ارزها بصورت جفتی با هم مبادله می شوند. ارزی که توسط ارز دیگر قیمت گذاری می شود ارز پایه نام دارد. در پلتفرم های معاملاتی، این ارز، اولین ارز اعلام شده است.

ارز قیمت گذاری: ارزی که توسط آن، یک ارز دیگر مانند کالا قیمت گذاری می شود. در پلتفرم های معاملاتی، دومین ارز بعنوان ارز قیمت گذاری می باشد.

موقعیت یا پوزیشن خرید (Long Position): زمانیکه که گفته می شود یک موقعیت یا پوزیشن خرید باز شده است یعنی ارز پایه، دریافت و معادل آن ارز قیمت گذاری، پرداخت شده است.

موقعیت یا پوزیشن فروش (Short Position): زمانیکه که گفته می شود یک موقعیت یا پوزیشن فروش باز شده است یعنی ارز پایه، پرداخت و معادل آن ارز قیمت گذاری، دریافت شده است.

اهرم یا لوریج (Leverage): اعتباری است که به شما اجازه می دهد وارد معاملاتی بزرگ تر از سرمایه خود شوید.

پیپ (Pip): نرخ جفت ارزها تا چهار رقم اعشار اعلام می شوند. هر پیپ برابر با 0.0001 است. یک پیپ کمترین تغییری است که می تواند در نرخ یک ارز اتفاق بیفتد.

پیپت (pipette): گاهی اوقات نرخ جفت ارزها تا 5 رقم اعشار بیان می شود. یک پیپت برابر با 0.00001 است. پیپت صرفا جهت دقت بیشتر اعلام می شود.

لات استاندارد (Standard Lot): به 100،000 واحد از ارز پایه گفته می شود.

مینی لات (Mini Lot): به 10،000 واحد از ارز پایه گفته می شود. یک مینی لات به اندازه 0.1 از یک لات استاندارد است.

میکرو لات (Micro Lot): به 1،000 واحد از ارز پایه گفته می شود. یک میکرو لات به اندازه 0.01 از یک لات استاندارد می باشد.

نانو لات (Nano Lot): به اندازه 100 واحد از ارز پایه می باشد. یک نانو لات به اندازه 0.001 از ارز پایه می باشد.

مارجین (Margin): به میزان وجهی که بروکر به عنوان وجه تضمین یک موقعیت معاملاتی از معامله گر اخذ می کند.

مارجین کال (Margin Call): به وضعیتی گفته می شود که معامله گر بر اثر زیان، سرمایه خود را از دست داده است و وجه باقیمانده برای تضمین یک معامله کافی نمی باشد. در این حالت بروکر به معامله گر اخطار شارژ حساب می دهد.

بروکر رگوله: بروکری است که توسط یک نهاد مالی معتبر، تایید شده و تحت نظارت او قرار گرفته است.

حساب دمو (Demo Account): یک حساب آزمایشی است که می توان با پول مجازی، معامله و بازار را تجربه کرد.

نتیجه گیری

همانطور که در ابتدا هم گفته شد آموزش و به خصوص آموزش فارکس هیچ وقت به پایان نمی رسد چون ما معامله گران این بازار مجبوریم خودمان را هر روز با روش های جدید بازار، امکانات تازه و پلتفرم های مختلف به روز نگه داریم.

در این پست سعی کردیم مطالب مهم را به زبان ساده آموزش بدیم که امیدواریم بتونید از اون ها استفاده کنید و در معاملات به سود برسید.

پیشنهاد ما این هست که وقت بیشتری رو برای یادگیری فارکس و آموزش خودتون بزارید و البته شروع به معامله کنید تا دانسته ها تون رو در عمل هم تست کنید چون همونطور که همه میدونیم بهترین آموزش آموزشی هست که هنگام انجام در شرایط واقعی بازار یاد میگیریم.

برای یادگیری بیشتر، پست های آموزش فارکس رو از این آدرس “مقالات آموزشی فارکس” مطالعه کنید. ما سعی می کنیم همیشه جدیدترین اطلاعات رو در اختیارتون قرار بدیم تا بدون نیاز به صرف هزینه بتونید به یک معامله گر حرفه ای در بازار فارکس تبدیل بشید.

برای شروع به آموزش عملی فارکس از لینک زیر به صورت رایگان ثبت نام کنید و بازار رو دنبال کنید.

ثبت نام رایگان

و در پایان آیا مطلبی هست که دوست دارید به بخش آموزش اضافه شود؟ آیا آموزش خاصی نیاز دارید که جایی پیدا نکردید؟ از بخش نظرات در قسمت پایین برای ما بنویسید.

اگر این مطلب براتون مفید بود امتیاز بدین!

برای امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

امتیاز 4.2 / 5. تعداد آرا 81

شما اولین نفری هستید که به این پست امتیاز میدین!

دیدگاه‌ها 28

  1. پویا می‌گوید:

    بی نظیر بود عااالی ممنون

  2. علی رضوانیان می‌گوید:

    آموزش فارکس به این میگن واقعا دمتون گرم

    • ساسان پرهون می‌گوید:

      بسیار خوشحالیم که مطلب مورد توجه شما قرار گرفته و ممنون از اینکه نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.

  3. محمد ابراهیمی می‌گوید:

    درود. در تعریف انواع بروکرهای فارکس، بروکرهای با میز معاملاتی به اشتباه بروکرهای بدون میز معاملاتی نوشته شده است.

  4. رضا عربی می‌گوید:

    خیلی مفید بود ممنون

  5. زهرا می‌گوید:

    سلام. تشکر بابت مطالب مفید و کامل تون. ببخشید من تازه شروع کردم شما برای شروع فارکس کدوم کتاب رو پیشنهاد میدین؟

    • ساسان پرهون می‌گوید:

      سلام دوست عزیز. اگر دنبال یک منبع جامع برای آموزش فارکس هستید کتاب “مدرسه معامله گری در بازار جهانی ارز” از انتشارات چالش رو بهتون پیشنهاد می کنیم. این یک کتاب بسیار حجیم هست ولی با مطالعه اون اطلاعات بسیار مفیدی رو کسب می کنید. البته پیشنهاد می کنیم همین الان یک حساب دمو افتتاح کنید تا با پلتفرم های معاملاتی و عملیات بازار از نزدیک آشنا بشید. موفق باشید.

  6. امین می‌گوید:

    یکی از بهترین آموزش هایی که تاحالا دیده بودم. مرسی

  7. رضا می‌گوید:

    آموزش خیلی خوبی بود ممنونم
    خیلی از مواردی که برام جای سوال و ابهام داشت برطرف شد
    ولی هنوز بحث دوطرفه بودن فارکس برام سواله

    • ساسان پرهون می‌گوید:

      سلام. یعنی شما بدون اینکه یک ارز رو داشته باشین اون رو بفرشین. این کار از طریق فروش استقراضی انجام میشه. یعنی ارزی که می خواهید بفروشید رو قرض می گیرید و می فروشید.

  8. محمد رجبی می‌گوید:

    توی فارکس ماهیانه چقدر میشه سود کرد؟

    • ساسان پرهون می‌گوید:

      سلام دوست عزیز. یک معامله گر حرفه ای ماهیانه بین 20 تا 30 درصد سود کسب میکنه. البته بعضی معامله گران سودهای بیشتر از این رو بدست میارن ولی سود بیشتر به معنی ریسک بیشتر هست. بنابراین برای اینکه در بلندمدت بتونیم در بازار بمونیم و کسب سود کنیم بهتره ریسک زیاد نکنیم.

  9. مهتاب صداقت می‌گوید:

    سلام. مرسی بابت آموزش مفیدتون. به نظر شما چقدر وقت میبره تا فارکس یا بهتره بگم تحلیل تکنیکال رو یاد بگیریم؟

    • ساسان پرهون می‌گوید:

      سلام. برای یادگیری فارکس، زمان زیادی نیاز ندارید و می تونید در عرض مدت زمان نسبتا کوتاهی ساز و کار این بازار رو درک کنید. اما برای یادگیری تحلیل تکنیکال بایستی حداقل چند ماه زمان صرف کنید خودتون رو آموزش بدید. سعی کنید همزمان با یادگیری هر تکنیک، اون رو بر روی نمودار واقعی، بارها اعمال و تمرین کنید. قبل از اینکه بخواهید وارد تکنیک ها و ابزارهای تحلیل تکنیکال بشید خیلی مهمه که اصول و فلسفه تحلیل تکنیکال رو یاد بگیرید. در غیر اینصورت ممکنه نتونید از ابزارهای تکنیکال بدرستی استفاده کنید. برای شروع کتاب “پیش بینی قیمت سهام در بورس به روش تحلیل تکنیکال ” رو بهتون معرفی می کنیم. موفق باشید.

  10. مهدی می‌گوید:

    مطلب کامل و مفید بود. ممنون

  11. وحید می‌گوید:

    خیلی خوب بود ممنون فقط یه کانال خبر گزاری فارکس رو برامون بزارید

    • ساسان پرهون می‌گوید:

      منابع انگلیسی مانند dailyfx.com هستند که تحلیل های روزانه فارکس را منتشر می کنن. اما پیدا کردن منبع فارسی که موثق باشه یکم مشکل هست. بروکر آلپاری هر روز یک گزارش مختصر چند دقیقه ای از طریق کانال اینستاگرام خودش منتشر میکنه. همینطور می تونید از تقویم اقتصادی موجود در صفحه ابزارهای معامله گری استفاده کنید.

  12. ملیسا می‌گوید:

    ببخشید چطوری حاب دمو باز کنیم

  13. مهدی بابا می‌گوید:

    واقعا دمتون گرم دوست عزیز . خیلی استفاده کردیم . سپاس فراوان و آرزوی سلامتی برای شما .

  14. عباس می‌گوید:

    سلام
    با تشکر از شما بابت مطالب آموزشی بسیار مفید لطفا بفرماییدXAU SNP یعنی چی
    من قصد معامله طلا را دارم

    • ساسان پرهون می‌گوید:

      سلام
      xau نماد طلا و snp نماد شاخص سهام S&P 500 هست. در نماد XAUSnP شما می تونید طلا را در مقابل شاخص سهام S&P 500 معامله کنید. اگر می خواهید اونس جهانی را در مقابل دلار معامله کنید بایستی XAUUSD را بررسی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *