استراتژی ادامه دهنده روند چیست؟
استراتژی ادامه دهنده، روشی است که روند را دنبال می کند. این روش را می توان در همه بازارها مانند بازار فارکس، بورس و ارز دیجیتال بکار برد.
این استراتژی شانس موفقیت بالایی را به شما می دهد. بطور معمول می توانید با استفاد از این روش بین 50 تا 70 درصد معاملات خود را با سود ببندید. با این حال اگر به آن مسلط شوید ممکن است تا 80 درصد اوقات در معاملات خود برنده شوید.
دنبال کردن روند یک روش علمی و مکانیکی است. بدین ترتیب، حدس و گمانه زنی تا حد بسیار زیادی از معاملات شما حذف خواهد شد.
ایده ای که در استراتژی دنبال کردن روند (استراتژی ادامه دهنده) وجود دارد این است که منتظر بمانیم تا بازار یک عقب گرد داشته باشد. سپس در جهت روند، وارد بازار شویم.
در این روش صرفا از تحلیل تکنیکال استفاده می کنیم. این بدان معنی است که ما جهت تصمیم گیری معامله صرفا به چارت جفت ارزها توجه می کنیم.
شما می توانید در روندهای میان مدت و بلندمدت از این استراتژی استفاده کنید.
ابزارهای مورد نیاز استراتژی ادامه دهنده
1- اندیکاتور Williams %R: اندیکاتور Williams %R یا %R، یک اوسیلاتور تکنیکالی است که که قیمت جاری را با بالاترین و پایین ترین قیمت N روز گذشته مقایسه می کند. هدف این اندیکاتور نشان دادن این است که آیا یک جفت ارز یا سهام در حال معامله شدن در نزدیکی بالاترین یا پایین ترین یا مابین این محدوده می باشد.
ما اندیکاتور %R را همراه با یک تکنیک ساده پیدا کردن روند بکار می بریم. بدین ترتیب می توانیم محتمل ترین نقطه ورود به معامله را در یک اصلاح روند بیابیم.
2- میانگین متحرک نمایی 50 تایی (EMA-50): میانگین نمایی نوعی از میانگین است که به هر قیمت یک وزن مشخص می دهد. وزن قیمت های قبل دائما کمتر می شود ولی هیچگاه صفر نمی شود. این به ما کمک می کند تا روند را با در نظر گرفتن تمام قیمت های قبلی بسنجیم.
3- میانگین متحرک ساده 5 تایی (MA-5): میانگین متحرک ساده، یک میانگین از N قیمت گذشته است که همه آنها دارای وزن یکسان هستند. در واقع در میانگین متحرک ساده، فاکتور وزن وجود ندارد. ما در استراتژی خود از میانگین متحرک جهت خروج از بازار و همچنین محافظت از سودهای کسب شده استفاده خواهیم کرد.
4- پلتفرم معاملاتی: اندیکاتورهای مورد نیاز ما در اغلب پلتفرم ها وجود دارند. با این حال، ترجیحا از پلتفرم معاملاتی متاتریدر 4 استفاده می کنیم.
تنظیمات چارت در استراتژی معاملاتی ادامه دهنده
اندیکاتورهای مد نظر ما بایستی در نمودار قیمت کاملا واضح باشند.
در تصویر زیر مشاهده می کنید که چگونه این اندیکاتورها بر روی یک نمودار فارکس قرار می گیرند.
همچنین در زیر می توانید پارامترهای هر اندیکاتور را در متاتریدر 4 مشاهده کنید.
میانگین متحرک نمایی 50 تایی (Exponential Moving Average)
میانگین متحرک ساده 5 تایی (Simple Moving Average)
اندیکاتور ویلیام R% (Williams %R)
هنگامیکه اندیکاتورها را بر روی چارت اعمال کردید، بر روی صفحه چارت راست کلیک کنید. سپس template و save template را بزنید تا قالب شما ذخیره شود. با این کار دیگر مجبور نخواهید بود هر بار این اندیکاتورها را بر روی نمودار تنظیم کنید. بلکه با بارگذاری template ذخیره شده می توانید به راحتی همه اندیکاتورها را بر روی نمودار داشته باشید.
قوانین معامله در استراتژی ادامه دهنده
حال زمان آن رسیده تا نحوه استفاده از این استراتژی ساده را فرا بگیریم. شما می توانید این روش را در تایم فریم های چندگانه بکار بگیرید.
در زیر، نحوه استفاده در تایم فریم های مختلف را شرح می داده ایم.
1- معاملات پایان روز یا End of Day: این بدان معنی است که شما در پایان یک روز معاملاتی چارت ها را جهت ورود به معامله بررسی می کنید. در این نوع معامله، پس از بسته شدن بازار یا در زمان هایی که حجم معامله کم است بازار تحلیل می شود. تریدر در معاملات End of Day نمودار را در تایم فریم های روزانه و بالاتر بررسی می کنند. در این حالت، موقعیت معاملاتی شما احتمالا بین 4 تا 30 روز باز خواهد ماند.
تایم فریم نمودار: تایید در تایم فریم هفتگی و معامله در تایم فریم روزانه.
2- معاملات سوئینگ: در معاملات سویینگ، شما ممکن است چارت را در طول روز چند بار جهت یافتن فرصت معامله، بررسی کنید. در این نوع معامله پوزیشن معاملاتی شما بین 1 تا 4 روز باز خواهد بود.
تایم فریم نمودار: تایید در تایم فریم روزانه و معامله در تایم فریم 4 ساعته یا 1 ساعته.
3- معاملات بین روز (intra day): در این نوع معامله، شما نمودار جفت ارزها را به دفعات چک می کنید. همچنین معاملات معمولا بین 1 تا 2 روز باز هستند.
- قانون اول: روند را در تایم فریم بالاتر بیابید
اگر سبک معاملاتی، معاملات پایان روز (End of Day) است شما از تایم فریم های هفتگی و روزانه استفاده می کنید. بنابراین اولین کاری که بایستی انجام دهید پیدا کردن روند در تایم فریم بزرگتر یعنی تایم فریم هفتگی است.
روشی که برای مشخص کردن روند استفاده می کنید بسیار ساده است. میانگین متحرک نمایی 50 تایی (EMA 50) را در 10 کندل آخر چک می کنید. سپس بررسی می کنید که آیا EMA 50 در 10 کندل آخر دارای شیب صعودی است یا نزولی. توجه داشته باشید که این کار در تایم فریم بزرگتر انجام می شود.
اگر EMA 50 دارای شیب صعودی است بنابراین روند نیز صعودی است. به همین ترتیب اگر EMA 50 دارای شیب نزولی است، روند، نزولی می باشد.
اگر روند را صعودی تشخیص دادید شما صرفا مجاز به ایجاد معامله خرید هستید. اگر روند نزولی است صرفا وارد معامله فروش می شوید.
در زیر نمودار پوند دلار (GBP/USD) را در تایم فریم هفتگی می بینیم.
میانگین متحرک نمایی 50 تایی (خط قرمز روی نمودار) در کندل شماره 1 شروع به تغییر روند می کند و روند صعودی می شود. با این حال تا زمانیکه تا کندل دهم بالاتر از خط میانگین نمایی شکل نگرفته نمی توانیم بگوییم روند تغییر کرده است.
پس از کندل 10 شما می توانید نمودار را جهت ایجاد یک معامله بررسی کنید.
در اینجا شما یک روند صعودی را در نمودار تشخیص داده اید. بنابراین بایستی صرفا به دنبال معامله خرید باشید.
همچنین روند در تایم فریم هفتگی شناسایی شده است. بنابراین همانطور که قبلا هم گفته شد فرصت معامله را در تایم فریم کوچکتر یعنی تایم فریم روزانه جستجو خواهیم کرد. نحوه ورود به معامله را در قانون دوم به شما خواهیم گفت.
- قانون دوم: به تایم فریم کوچکتر بروید و منتظر پولبک باشید
زمانی پولبک رخ داده است که یک کندل در آن سوی میانگین متحرک نمایی بسته شود. یعنی اگر روند صعودی است کندل در زیر خط میانگین و اگر نزولی است در بالای خط میانگین نمایی بسته شود.
حال به نمونه زیر توجه کنید.
اولین چیزی که بایستی آن را تایید کنید این است که روند در تایم روزانه با روند تایم هفتگی یکسان باشد. در این مثال، روند در تایم هفتگی صعودی است و روند در تایم فریم روزانه نیز صعودی می باشد.
دومین کاری که بایستی انجام دهید این است که منتظر یک پولبک باشید. روش شناسایی پولبک ساده است.
اگر در روند صعودی، یک کندل پایین تر از EMA 50 بسته شد، بعنوان پولبک در نظر گرفته می شود. همچنین اگر در روند نزولی یک کندل بالاتر از EMA 50 بسته شد بعنوان پولبک در نظر گرفته می شود.
- قانون سوم: بررسی کنید که اندیکاتور ویلیام R% در محدوده 80- یا 20- باشد
در این مثال شما یک روند صعودی دارید و بایستی وارد معامله خرید شوید. بنابراین منتظر میمانید تا اندیکاتور Williams R% به زیر سطح 80- برسد. زمانیکه این اندیکاتور به زیر 80- رسید منتظر میمانید تا دوباره به بالای 80- باز گردد.
کندل متناظر با بازگشت Williams R% به بالای 80- ، کندل سیگنال شما است.
نقطه چین سبز رنگ، محل ورود به معامله را نشان می دهد. نقطه چین قرمز رنگ محل قرار گرفتن حد زیان معامله است.
شما یک سفارش متوقف خرید (buy stop) بالاتر از قله کندل سیگنال قرار می دهید. در مورد فروش، یک سفارش متوقف فروش (sell stop) پایین تر از کف کندل سیگنال قرار می گیرد.
حد زیان در زیر کف آخرین نوسان قیمت که در جهت خلاف روند بوده است، قرار می گیرد. این نقطه، پایین تر از کف کندل قبلی و کندل بعدی می باشد.
اگر به نمودار بالا توجه کنید معامله ما با زیان بسته شده است. البته که قرار نیست همه معاملات با موفقیت بسته شوند.
ما ابتدا معامله زیان ده را به شما نشان دادیم تا بدانید زیان بخشی از کار شما است و تریدرهای موفق نیز برخی معاملات خود را با زیان می بندند. بنابراین از این که یک یا چند معامله شما با زیان بسته شود به هیچ عنوان مایوس نشوید.
به یک مثال دیگر می پردازیم.
نمودار بالا ادامه نمودار در مثال قبل است. فرصت معاملاتی که در این نمودار مشاهده می کنید چند روز پس از معامله قبلی ایجاد شده است. همانطور که می بینید این معامله با یک سود قابل توجه بسته شده است.
در زیر، فرآیند را دوباره مرور می کنیم:
1- آیا نمودار همگام با نمودار هفتگی، صعودی است؟ بله
2- آیا پولبک داشته ایم؟ بله. یک کندل پایین تر از EMA 50 بسته شده است.
3- آیا اندیکاتور ویلیام R% به زیر 80- رفته است؟ بله
4- آیا اندیکاتور ویلیام R% دوباره به بالای 80- صعود کرده است؟ بله
همانطور که مشاهده می کنید 3 قانون اول برآورده شده اند. حال به نحوه تعیین حد سود می پردازیم.
- قانون چهارم: تعیین حد سود معامله
زمانیکه وارد معامله شدید با تریل استاپ قیمت را دنبال می کنید. شما این کار را با میانگین متحرک ساده 5 تایی انجام می دهید.
قبل از اینکه استاپ را دنبال کنید بایستی به نسبت پاداش به ریسک 2 برسید. در این مثال، حد زیان یا استاپ لاس شما 233 پیپ از نقطه ورود معامله فاصله دارد. این بدان معنی است که قیمت باید 466 پیپ در جهت معامله حر کت کند تا شما بتوانید استاپ معامله را جابجا کنبد.
جزئیات معامله را در زیر مشاهده می کنید:
نقطه ورود: 1.60773
حد زیان: 1.58439
اختلاف: 233 پیپ
قیمت بایستی به 1.65430 (0.0466 + 1.60773) صعود کند تا طبق این روش بتوانیم استاپ معامله را تغییر دهیم.
این روش، شما را قادر می سازد تا بصورت پویا روند را تا حد امکان دنبال کنید.
زمانیکه قیمت به 1.65430 می رسد، شما تنها زمانی استاپ لاس را تغییر می دهید که دو کندل کامل در زیر خط میانگین متحرک 5 تایی بسته شوند.
نحوه خروج از معامله در استراتژی ادامه دهنده روند را در نمودار زیر مشاهده می کنید.
توجه داشته باشید که در محل خط سبز رنگ، قیمت در بالای میانگین متحرک 5 تایی قرار دارد. سپس ناگهان نزول می کند و در زیر خط بسته می شود. در روز بعد دوباره کندل زیر میانگین متحرک 5 تایی بسته می شود. در اینجا شما استاپ معامله را به کمترین قیمت دو کندل جاری منتقل می کنید که با خط سبز رنگ متقاطع نشان داده شده است.
در روز بعد، قیمت از کف دو کندل قبلی پایین تر می آید. بنابراین شما با 310 پیپ سود از معامله خارج می شوید.
نسبت پاداش به ریسک نهایی معامله برابر با 1.16 می باشد. به عبارت دیگر به ازاء هر 100 دلار که در این معامله ریسک کرده اید، 116 دلار بدست آورده اید.
حال به چند مثال دیگر توجه کنید.
در نمودار بالا از استراتژی یکسان استفاده شده است. اما این بار یک معامله سویینگ در تایم فریم 4 ساعته داشته ایم. همانطور که مشاهده می کنید در معاملات سویینگ و معاملات پایان روز (End of Day) نیز به طور مشابه عمل کرده ایم و هیچ چیز تغییر نکرده است.
در زیر، یک مثال دیگر را می بینید.
باز هم همان قوانین مشابه بر روی نمودار اعمال شده است. شما می توانید این استراتژی را در تایم فریم کوچکتر مانند 60 دقیقه ای نیز بکار بگیرید.
کلید موفقیت، معامله در جهت روند و دقت کردن در رعایت قوانین است.
به خاطر داشته باشید که شما در این استراتژی تلاش می کنید که یک سود بسیار بزرگتر از ریسک معامله را بدست آورید. بدین ترتیب اگر کمتر از 50 درصد معاملات شما نیز با موفقیت به پایان برسد باز هم سود کرده اید. با این حال ممکن است بین 6 تا 8 معامله از 10 معامله را با سود ببندید.
لات سایز یا حجم معامله
تعیین لات سایز معامله که بعنوان مدیریت پول نیز شناخته می شود جهت موفقیت یک معامله گر فارکس، حیاتی است.
لات سایز معامله تنها فاکتور واقعی در موفقیت یا عدم موفقیت شما در یک معامله فارکس است. پیشنهاد می کنیم در حین بکار گیری از استراتژی ادامه دهنده روند، از درصد ثابت لات سایز استفاده کنید.
برای مثال شما همیشه 1% از تراز حساب (Balance) خود را در معرض ریسک قرار می دهید.
پیشنهاد می کنیم هیچگاه بیش از 1% بالانس حساب خود را در هر معامله ریسک نکنید.
در زیر یک مثال ساده از این روش را مشاهده می کنید.
بالانس حساب: 10،000 دلار
مقدار دلار در معرض ریسک: 100 دلار (1% * 10،000)
پیپ های در معرض ریسک: 100 پیپ
اندازه پوزیشن: دلار در معرض ریسک تقسیم بر پیپ های در معرض ریسک (1 = 100 پیپ / 100 دلار)
در این مثال یک مینی لات ریسک می کنید که برابر است با یک دلار به ازاء هر پیپ ریسک. جهت آشنایی کامل با این روش مدیریت ریسک می توانید پست نحوه تعیین لات سایز معامله را مطالعه کنید.
حال، شما آماده اید تا از این روش سودآور در معاملات فارکس استفاده کنید. استراتژی ادامه دهنده، هزاران دلار برای سرمایه گذاران و معامله گران مختلف خلق کرده است. بنابراین شما هم می توانید از آن کسب سود کنید.
اما چرا همین الان شروع نکنید. اگر می خواهید به سود برسید بایستی ریسک آن را هم بپذیرید. زمان را از دست ندهید و همین الان در بروکر IFCM افتتاح حساب کنید.
در ادامه یک چک لیست سریع از پیاده سازی استراتژی آورده ایم.
لیست کارهایی که بایستی انجام دهید
- گام اول: افتتاح حساب مجازی در یک بروکر معتبر
پیشنهاد می کنیم در بروکر IFCM افتتاح حساب کنید. اما ابتدا استراتژی را در حساب دمو اعمال کنید. بدین ترتیب، بدون اینکه با پول واقعی ریسک کنید بر استراتژی مسلط می شوید.
- گام دوم: پلتفرم معاملاتی خود را انتخاب کنید.
متاتریدر 4 مناسب کار شما است. متاتریدر 4 یا MT4 محبوب ترین پلتفرم معاملاتی فارکس در جهان است. شما می توانید پست آموزشی نحوه نصب و استفاده از متاتریدر 4 را مطالعه کنید.
- گام سوم: در چهار مرحله زیر، تنظیمات معامله را اعمال کنید.
1- روند را در تایم فریم بالاتر بیابید. (قانون شماره 1)
2- تایم فریم را به اندازه یک یا دو سطح پایین تر بیاورید و به دنبال یک پولبک در جهت خلاف روند در تایم فریم بزرگتر باشید. (قانون شماره 2)
3- بررسی کنید که اندیکاتور ویلیام R%، کمتر از 20- (برای فروش) یا بالاتر از 80- (برای خرید) قرار گرفته باشد. (قانون شماره 3)
4- حداکثر با 1% ریسک بالانس، وارد معامله شوید و قوانین حد سود را دنبال کنید. (قانون شماره 4)
در این استراتژی شما از سفارش متوقف خرید (buy stop) و سفارش متوقف فروش (sell stop) استفاده می کنید.
سخن آخر
ساده کردن کارها موفقیت بلندمدت معامله گر را تضمین می کند. بهترین معامله گران در جهان، بر استراتژی های ساده مسلط شده اند. استراتژی های ساده این امکان را برای تریدرهای فارکس فراهم می کند تا آنها را بهتر و دقیق تر پیاده کنند. بدین ترتیب، اشتباهات تریدر کاهش می یابد.
استراتژی ادامه دهنده، یک استراتژی ساده است که معامله گران تازه کار و حرفه ای می توانند آن را در معاملات خود استفاده کنند و نتیجه را در حساب معاملاتی خود مشاهده کنند.
شما هم همین امروز شروع کنید و تجربه معاملاتی خود را در زیر همین پست با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
سلام
مطلبتون فوق العاده بود
فقط یک سوال:
اگه پولبک به مووینگ 50 درتایم پایینتر.قبل ازاتمام 10 کندلی که برای تایید روند باید بالای مووینگ50 باشه اتفاق بیوفته آیا این استراتژی باز هم قابل استفاده هست؟
به طور مثال درتایمh1وm15دنبال موقعیت هستیم درh1کراس مووینگها صورت گرفته اما هنوز به کندل10 برای تایید روند نرسیدیم قیمت درm15به مووینگ 50 پولبک بزنه با شرایط رفتنR%به زیر 80 و سپس برگشتن بالای 80
آیا این مورد تایید هست یا باید 10 کندل از کراس مووینگها بگذرد؟(با فرض مشخص بودن وهمسو بودن روندها در 2تایم بزرگ و کوچک)
سلام. تا زمانیکه 10 کندل تکمیل نشده شما نمی تونید طبق این استراتژی به دنبال فرصت ورود باشید. همین طور در نظر داشته باشید که این استراتژی در تایم فریم های بالاتر نتیجه مطلوب داره. ممکنه در تایم فریم یک ساعته و 15 دقیقه نتیجه مناسبی نگیرد. چون نوسانات در تایم های کوچکتر زیاد هست و اندیکاتورها سیگنال های بیشتری صادر میکنن.
یه سوال دیگه
در یک روند .چند مرتبه میشه از این استراتژی استفاده کرد؟
یعنی اگه روند ما در تایم بالاتر صعودی بود اما در تایم پایینتر ما چند مرتبه پولبک و حرکتR%به بالا و پایین 80 داشتیم میتونیم پوزیشن های متعدد بگیریم؟
اگر پس از باز شدن یک پوزیشن دوباره شرایط ورود به معامله فراهم شد می تونید پوزیشن جدید را باز کنید. اما بطور کلی سعی کنید بیشتر از دو معامله باز همزمان بر روی یک جفت ارز نداشته باشید. چون ریسک و سود و زیان شما ممکنه خیلی بالا بره. اما اگه معامله مانند معاملات سهام یا ارز دیجیتال باشه و مارجینی نباشه می تونید یک پله دیگه وارد معامله بشید. در هر صورت بایستی ریسک معاملات خودتون رو کنترل کنید.
سپاس فراوان از بابت پاسخگویی شما
خدایش خودتون فکر کنید مبتدی هستید و این مطالب رو بخونید ۹۰ درصد کلمات انگلیسی و به بفارسی نوشته شده تایم فریم کندل مندل ماجبنی پارجینی مثلا مطالب آموزشی هست
قاب مجله اصلا خوب نیست تبلیغات ۷۰ درصد صفحه ر گرفته
سلام دوست عزیز. شما قبل از اینکه به یادگیری یک استراتژی بپردازید بهتر است مسائل پایه ای تر را بیاموزید. سپس با پلتفرم معاملاتی آشنا شوید. پست های آموزشی زیر را به شما پشنهاد می کنیم:
انواع نمودارها، تحلیل بنیادی و تکنیکال، خطوط روند، انواع سفارشات در فارکس، مدیریت ریسک معاملات فارکس، نحوه کار با متاتریدر 4