معرفی جفت ارز AUD/NZD
جفت ارز AUD/NZD ترکیبی از دو ارز محبوب دلار استرالیا و دلار نیوزیلند است. به این جفت ارز، بطور غیر رسمی اوسی/کیوی (Aussi/Kiwi) می گویند. دلار استرالیا هفتمین ارز محبوب می باشد و دلار نیوزلند نیز دهمین ارز محبوب است.
هر دو کشور استرالیا و نیوزیلند عضو گروه G8 هستند و به همین دلیل محبوبیت بالایی دارند. گروه G8 شامل 8 کشور پیشرفته یا صنعتی برتر جهان هستند. آنها به دلیل شرایط اقتصادی خود بسیار مورد توجه قرار می گیرند.
همچنین جفت ارز دلار استرالیا/دلار نیوزیلند (AUD/NZD)، دهمین جفت ارز فرعی محبوب در صنعت فارکس است. دلیل اینکه هنوز هم یک جفت ارز فرعی در نظر گرفته می شود، این است که علیرغم محبوبیت زیاد، این نماد معاملاتی حاوی USD که محبوب ترین ارز در جهان است، نمی باشد.
در این مقاله علاوه بر اینکه با اقتصادهای استرالیا و نیوزیلند آشنا می شوید، به ویژگی های جفت ارز AUD/NZD نیز آگاه می شوید. در انتها نیز یک استراتژی معاملاتی تکنیکالی را به شما آموزش خواهیم داد.
دلار استرالیا (AUD)
دلار استرالیا یا AUD واحد پول رسمی استرالیا است. این ارز، هفتمین ارز پرمعامله در جهان است. حدود 5.3% از معاملات روزانه در بازار فارکس شامل این ارز است. نماد معاملاتی این ارز، AUD می باشد.
استرالیا به دلیل صادرات کالاهای ارزشمندی مانند فلزات و منابع انرژی، شناخته شده است. محبوب ترین فلزی که این کشور صادر می کند، طلا و محبوب ترین منبع انرژی که صادرمی کند، نفت است.
از سال 1825، استرالیا تنها از سکه های بریتانیا به عنوان واحد پول رسمی خود استفاده می کرد. آنها در سال 1910 شروع به استفاده از اسکناس های فیزیکی پوند استرالیا کردند. با این حال، در سال 1966 واحد پول خود را به دلار استرالیا تغییر دادند تا روابط با ایالات متحده را تقویت کنند. بانک رزرو استرالیا (RBA) بعنوان بانک مرکزی استرالیا مسئول انتشار اسکناس های AUD است.
دلار نیوزلند (NZD)
دلار نیوزلند با نماد NZD واحد پول رسمی نیوزلند است که دهمین ارز پر معامله در جهان می باشد. حدود 1.6 درصد از معاملات روزانه فارکس شامل این ارز است. نیوزلند به دلیل اینکه صادر کننده بزرگ لبنیات و محصولات کشاورزی است به عنوان یک غول کالایی شناخته می شود. آنها همچنین یک مقصد محبوب برای گردشگران هستند. پیش از این، واحد پول نیوزلند، پوند نیوزلند بود. دلار نیوزلند تا سال 1985 نرخ مبادله ثابتی با دلار آمریکا داشت و دارای ژریم ارزی میخکوب بود. پس از سال 1985، آنها از نرخ های شناور استفاده کردند.
پول های فیزیکی آنها در طول سالها دستخوش تغییرات متعددی شده است تا از نظر بصری جذابتر و در عین حال امنتر باشند. در سال 1999، نیوزلند کیفیت اسکناس های خود را از کاغذ به پلیمر و پلاستیک ارتقا داد. این کار برای شناسایی ساده تر اسکناس های جعلی انجام شد. این همچنین باعث میشود اسکناس ها ضد آب باشند و سختتر از بین بروند. اسکناس های نیوزیلند به داشتن رنگآمیزی واقعی معروف است و همیشه کیفیت پول را برای جذابتر کردن آن بهبود میبخشند.
بانک رزرو نیوزلند (RBNZ) بعنوان بانک مرکزی نیوزلند مسئول انتشار و مدیریت دلار نیوزیلند است.
چرا AUD/NZD را معامله کنیم؟
جفت ارز AUDNZD خوشبختانه دارای ویژگی های منحصر به فردی است که شرایط معاملاتی جذابی را ایجاد می کند. در زیر چند دلیل اصلی برای معامله AUDNZD را آورده ایم:
1- نوسانات کم
جفت AUDNZD یکی از معدود جفت ارزهایی است که بازار کاملاً با ثباتی دارد. این احتمالاً به این واقعیت مربوط می شود که استرالیا و نیوزلند هر دو به یک منطقه تعلق دارند. هر دو بازار، بهترین عملکرد را در زمانهای مشابه دارند. آنها حتی اکثرا محصولات مشابه را صادر می کنند. زیرا آن محصولات در قلمرو آنها به خوبی شناخته شده است.
اقتصادهای منفرد استرالیا و نیوزلند اشتراکات زیادی دارند. به همین دلیل است که دلار استرالیا و دلار نیوزیلند بسیار شبیه به هم هستند و این باعث میشود در هنگام مبادله با یکدیگر در تضاد نباشند. بدین ترتیب، آنها را اغلب باثبات و با نوسان بسیار کم مشاهده می کنیم.
2- همبستگی های کالایی
یک دلیل عالی برای معامله جفت ارزهایی مانند AUD NZD، ارتباط آنها با سایر دارایی های موجود در بازار است. این را می توان در مورد دلار نیوزلند مشاهده کرد که با کالاهایی شامل لبنیات و محصولات کشاورزی، همبستگی زیادی دارد.
محبوب ترین لبنیات صادراتی آنها شیرخشک کامل (شیر خشک همراه با چربی) است. همینطور، محبوب ترین صادرات کشاورزی آنها پشم گوسفند است. نیوزلند یکی از بزرگترین صادرکنندگان این کالاها است.
همچنین می توان در مورد دلار استرالیا مشاهده کرد که همبستگی زیادی با کالاهایی مانند نفت و طلا دارد. زیرا آنها به شدت در صادرات انرژی مانند نفت و دارایی های امن مانند طلا مشارکت دارند.
بنابراین، معامله این جفت سادهتر می شود. زیرا اگر جهت بازار کالاها را درک میکنیم، میتوانیم به راحتی جهت نمودار AUD/NZD را نیز درک کنیم. در مورد اینکه دقیقاً چگونه این کالاها بر حرکت AUDNZD تأثیر میگذارند، در ادامه به جزئیات بیشتر خواهیم پرداخت.
3- قابلیت پیش بینی بازار
پیش بینی شرایط بازار برای AUD/NZD بسیار ساده است. زیرا آنها بیشتر تحت تأثیر تغییرات در مناطق مربوط به خود هستند که استرالیا و نیوزلند می باشد.
هر تغییری که در هر نقطه از جهان رخ دهد، روی جفتی که حاوی USD است، تاثیر خواهد گذاشت. زیرا دلار آمریکا به عنوان ارز استاندارد برای معاملات در سراسر جهان استفاده می شود. به طور مشابه، هر تغییری که در هر نقطه از 28 کشور عضو اتحادیه اروپا رخ دهد، بر جفتی که یورو را نیز شامل می شود، تأثیر خواهد داشت.در نتیجه، ردیابی هر مکانی که ممکن است روی جفت ارز تأثیر بگذارد، بسیار سخت می شود.
پیش بینی جفتهای فارکس مانند AUDNZD که فقط مربوط به یک منطقه خاص هستند، به طور قابل توجهی آسانتر است. زیرا ما فقط باید اقتصاد مربوط به آنها را ارزیابی کنیم.
نکات معاملاتی جفت ارز دلار استرالیا/دلار نیوزیلند (AUD/NZD)
همانطور که در بالا توضیح داده شد، جفت AUD/NZD دارای برخی ویژگی های منحصر به فرد است که برای ترید جذاب می شود. بنابراین، ما به تکنیک های معاملاتی غیر معمول نیاز داریم تا بتوانیم موفقیت معاملات را بالا ببریم. در زیر، چند نکته برتر معاملاتی برای AUDNZD را آورده ایم:
1- بهترین زمان معامله AUD/NZD
از آنجاییکه استرالیا و نیوزلند تقریباً در یک منطقه هستند، اقتصاد آنها تقریباً در یک زمان فعال هستند. این امر درک بهترین زمان برای معامله جفت ارز AUD/NZD را بسیار ساده تر می کند. بیشتر دادههای اقتصادی که بر جفت ارز AUD/NZD تأثیر میگذارند، در جلسه آسیا منتشر میشوند.
جلسه آسیا در ساعت 10 شب به وقت گرینویچ با سیدنی آغاز می شود. با این حال، بهترین زمان برای معامله جفت ارز AUD/NZD در طول جلسه آسیا، نیمه شب ساعت 12 به وقت گرینویچ است. هنگامی که در جلسات تجاری همپوشانی وجود داشته باشد، فعالیت به طور قابل توجهی افزایش می یابد. این را می توان در جلسات معاملاتی لندن و توکیو مشاهده کرد. زمان پایانی جلسه آسیا با توکیو بسته می شود و جلسه اروپا با لندن آغاز می شود که برای یک ساعت همپوشانی دارند (ساعت 8 تا 9 صبح به وقت GMT). بازار به طور کلی در این زمان نقدشوندگی بیشتری دارد.
2- شرایط اقتصادی
یکی از مهمترین چیزهایی که هنگام معامله جفت ارزهایی مانند AUDNZD باید به آن توجه کرد، اخبار اقتصادی برای ارزها بطور جداگانه است.
اگر اتفاق مهمی در استرالیا یا نیوزلند در راه باشد، بهترین کار این است که پوزیشن های معاملاتی خود را نگه دارید تا زمانی که نتایج هر آنچه را که منتظرش هستید مشخص شود. زیرا بسته به نتایج گزارش ها یا رویدادها، مقدار AUD NZD ممکن است افزایش یا کاهش یابد. حتی می تواند به شدت بی ثبات شود و به هر دو طرف بازار نوسان کند. بنابراین برای معامله بهتر، مهم است که همیشه در جریان اتفاقات این مناطق باشید.
3- معاملات سوئینگ
معاملات سوئینگ شامل نگهداری یک موقعیت معاملاتی فارکس برای یک یا چند روز به منظور سود بردن از نوسانات قیمت است. جفت AUD/NZD اغلب یک الگوی نوسانی قیمت با محدوده های مشخصی را در دوره های زمانی طولانی ایجاد می کند. این موضوع، این جفت را برای معاملات سویینگ مناسب می کند.
معاملات سویینگ جفت ارز دلار استرالیا/دلار نیوزلند شامل انتخاب بازه قیمتی می باشد که حرکت نموار در آن رنج، محدود می شود.
هنگامیکه محدوده قیمت را تعیین کردید، می توانید وقتی قیمت به بالای محدوده (مقاومت) رسید، بفروشید و زمانی که قیمت به پایین محدوده (حمایت) رسید، خرید کنید. هنگامی که یک جفت در داخل یک محدوده معامله می شود، انتظار معمول این است که وقتی قیمت به مقاومت یا حمایت می رسد، آن سطح را نشکند. بلکه در خلاف جهت مقاومت یا حمایت حرکت کند.
عوامل موثر بر جفت AUD/NZD
جفت ارز AUD/NZD متعلق به دو کشور است که به دلیل تعلق به یک منطقه، کاملاً مشابه یکدیگر هستند. به همین دلیل، عوامل تأثیر گذار بر آنها معمولاً با یکدیگر همبستگی دارند. عوامل اصلی مؤثر بر AUDNZD عبارتند از:
1- صنعت گردشگری
نیوزلند یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری در جهان است. آنها به دلیل شرایط آب و هوایی خنک، قله کوه ها و سواحل آرامش بخش خود شناخته شده اند. در نتیجه، هر چیزی که بر بخش گردشگری تأثیر بگذارد، تأثیر مستقیمی بر اقتصاد نیوزلند خواهد داشت.
در طول فصل تعطیلات که گردشگری در اوج خود است، مردم بیشتر از حد معمول از نیوزلند دیدن می کنند. این باعث افزایش ارزش دلار نیوزیلند و در نتیجه کاهش نرخ AUD/NZD می شود.
به طور مشابه، در فصول شلوغ امتحانات، گردشگری در کمترین حد خود خواهد بود و مردم بهطور معمول به نیوزلند سفر نخواهند کرد. این باعث کاهش ارزش دلار نیوزیلند و در نتیجه صعود نمودار AUD/NZD می شود.
2- بازارهای نفت
استرالیا یکی از بزرگترین صادر کنندگان نفت خام در این صنعت است. آنها بخش بزرگی از عرضه نفت جهان را تشکیل می دهند.
بنابراین، هر گونه تغییر در تقاضای نفت خام در سراسر جهان تأثیر بسزایی بر صادرات استرالیا و در نتیجه اقتصاد آن خواهد داشت.
افزایش تقاضا برای نفت خام باعث افزایش ارزش دلار استرالیا و به نوبه خود باعث افزایش قیمت AUD/NZD می شود. به طور مشابه، کاهش تقاضا برای نفت خام باعث کاهش ارزش دلار استرالیا و در نتیجه کاهش ارزش AUD NZD می گردد.
3- بازارهای لبنیات
جفت ارز AUD/NZD تا حد زیادی تحت تاثیر هر گونه تغییر در صنعت لبنیات است. زیرا نیوزلند بزرگترین صادرکننده شیر خشک کامل در سراسر جهان است. اقتصاد آنها تا حد زیادی به تقاضای این محصول وابسته است.
اگر تقاضا برای شیر خشک افزایش یابد، AUD/NZD دچار کاهش ارزش خواهد شد. به طور مشابه، اگر تقاضا برای این محصول کاهش یابد، نرخ AUD/NZD افزایش خواهد یافت. زیرا اقتصاد نیوزلند با کاهش روبرو خواهد شد.
ما می توانیم از دیدگاه قیمت نیز به این موضوع نگاه کنیم. افزایش قیمت این نوع محصولات لبنی باعث کاهش نرخ AUD/NZD و کاهش قیمت، باعث افزایش ارزش AUD/NZD می شود.
4- بازارهای طلا
استرالیا سومین صادرکننده بزرگ طلا در جهان است. در نتیجه برای شکوفایی و توسعه ارزشی، اقتصاد آن به شدت به صادرات این محصول ارزشمند وابسته است. هر گونه تغییر در بازار کالاها مانند عرضه یا تقاضا، تاثیر مستقیمی بر جفت AUD NZD خواهد داشت.
اگر تقاضا برای طلا افزایش یابد، استرالیا طلای بیشتری صادر خواهد کرد که باعث افزایش قیمت جفت AUD/NZD خواهد شد. اگر تقاضای طلا کاهش یابد، استرالیا متضرر خواهد شد. زیرا نمی تواند به همان اندازه طلا صادر کند و باعث کاهش ارزش AUD/NZD می شود. این ممکن است در طول فصل جشن عروسی آسیایی ها که تقاضا برای طلا سر به فلک می کشد دیده شود. این فصل باعث افزایش AUD/NZD می شود.
5- بازارهای کشاورزی
نیوزلند یکی از بزرگترین صادرکنندگان محصولات کشاورزی است. محبوب ترین صادرات کشاورزی آنها پشم گوسفند و مشتقات آن است. هر گونه تغییر در تقاضا برای پشم گوسفند در سراسر جهان تأثیر زیادی بر اقتصاد نیوزلند خواهد داشت.
تقاضا برای پشم گوسفند معمولا در فصل زمستان زیاد است. این امر باعث می شود نیوزلند بتواند بیشتر اوقات، آن را صادر کند که باعث افزایش ارزش NZD و در نتیجه کاهش ارزش AUDNZD می شود. به طور مشابه، تقاضا برای پشم گوسفند در طول تابستان به طور قابل توجهی کاهش می یابد. این باعث می شود نیوزلند نتواند آنها را به اندازه معمول صادر کند که باعث کاهش ارزش NZD و در نتیجه افزایش ارزش AUDNZD می شود.
مزایای معامله AUD/NZD
در بالا به دلایل معامله جفت ارز AUD NZD پرداختیم. با این حال، مواردی هستند که می توانیم به آنها اشاره کنیم که در بازار رقابتی فارکس به شما برتری می دهد.
- AUD/NZD معمولاً تحت تأثیر اخبار جهانی قرار نمی گیرد. بدین ترتیب، به ندرت اتفاق و رویداد خارجی رخ می دهد که تحلیل تکنیکال خوب شما را بی اعتبار کند. این بدان معنی است که شما می توانید با یک استراتژی تحلیل تکنیکال قوی، از این جفت کسب سود کنید.
- اگرچه این نماد از نوسانی ترین ترین جفت ها در بازار فارکس نیست، اما همچنان نوسان کافی برای کسب سود در معاملات را فراهم می کند.
- AUD/NZD اولین منطقه زمانی است که معامله می شود. اکثر اخبار مربوط به این جفت در اوایل روز معاملاتی منتشر می شود. بنابراین می توانید موقعیت خود را در صورت بروز هر گونه رویداد غیرمنتظره یا حرکت نامطلوب بازار تنظیم کنید. منطقه زمانی اولیه نیز معمولاً فضای زیادی را برای بازار ایجاد میکند تا خود را اصلاح کند و یک مسیر مشخص را در پیش بگیرد.
معایب معامله AUDNZD
علیرغم مزیت های معاملاتی، هنوز باید هنگام معامله با AUD NZD هوشیار باشید. زیرا این جفت دارای معایبی نیز هست.
- اگرچه AUD/NZD تا حد زیادی از نظر ریسک خنثی است، اما همچنان به عنوان نمادی که دارای مقداری ریسک است در نظر گرفته می شود. زیرا به طور کلی نقدینگی کمتری نسبت به جفت های اصلی فارکس دارد. در نتیجه، این جفت معمولاً با اسپردهای بزرگتر همراه خواهد بود. این می تواند به ویژه برای اسکالپرها و معامله گران روزانه که به اسپرد پایین متکی هستند چالش برانگیز باشد.
- نقدینگی کمتر AUDNZD گاهی اوقات می تواند منجر به تاخیر در دستیابی به قیمت های بازار شود و اغلب منجر به اسلیپیج یا لغزش قیمت بیشتر می شود. این می تواند ضررهای قابل توجهی را در هنگام معامله ایجاد کند.
- زمان معاملات AUD/NZD ممکن است هیجان انگیزترین زمان نباشد. بیشتر معاملات AUD/NZD در طول جلسه معاملات آسیایی انجام می شود. با این حال، این جلسه معمولاً آرام ترین و کندترین جلسه در بازار فارکس است. بنابراین ممکن است همیشه شاهد نوسان قابل قبول در بازار نباشید.
یک استراتژی معاملاتی روزانه فارکس برای جفت ارز AUD/NZD
استراتژی معاملاتی روزانه AUD/NZD راه منحصر به فردی را به معامله گران برای واکنش به نوسانات و کسب سود از این حرکات بازار ارائه می دهد.
این استراتژی، سه اندیکاتور تکنیکالی قدرتمند را به کار می گیرد و ویژگی های فوق العاده یک روند را برای کاربران خود به تصویر می کشد.
با توجه به سادگی استفاده از آن، تازه واردان در بازار ارز به سرعت این استراتژی معاملاتی را به عنوان سیستم معاملاتی اصلی خود بکار می برند.
این استراتژی معاملاتی روزانه AUD/NZD، فرصت های زیادی را برای معامله گران فراهم می کند.
با این حال، این استراتژی فقط مربوط به جفت AUD/NZD نیست و قادر است طیف وسیعی از جفت ارزها را که در پلتفرم MT4 وجود دارد، در خود جای دهد.
ستاپ یا تنظیمات نمودار
اندیکاتورهای لازم متاتریدر 4:
- Heiken_Ashi_Smoothed.ex4 – (MaPeriod=12پارامتر اصلاح شده: )
- i-AMA-Optimum.ex4 (تنظیمات پیش فرض)
- Moving Average of Oscillator.ex4 – (Fast EMA=23, Slow EMA=36, MACD SMA=19 پارامترها اصلاح شده:)
تایم فریم ترجیحی: 5 دقیقه، 15 دقیقه، 30 دقیقه، 1 ساعته و 4 ساعته
جلسات معاملاتی توصیه شده: همه جلسات
جفت ارز: AUD/NZD یا هر جفت ارز دیگر
مثالی از معامله خرید جفت ارز AUD/NZD (دلار استرالیا / دلار نیوزلند)، نمودار M15
قوانین ورود به معامله خرید
اگر اندیکاتور یا الگوی نموداری زیر، ظاهر شد، وارد پوزیشن خرید شوید:
- همانطور که در تصویر بالا نشان داده شده است، اگر نقطه های مشکی که بر روی خط نارنجی هستند (اندیکاتور i-AMA-Optimum) زیر بدنههای شمعمانند اندیکاتور Heiken_Ashi_Smoothed قرار بگیرند، گفته میشود که احساسات کلی بازار صعودی است. بنابراین محرکی برای خرید جفت ارز انتخاب شده می باشد.
- اگر ستون های نقرهای Moving Average of Oscillator که به اختصار OSMA گفته می شود، بالاتر از سطح مرجع 0.00 قرار بگیرد، گفته میشود که خریداران قیمت را بالاتر میبرند. بنابراین این هشدار برای خرید، کافی است. این اندیکاتور را در پنجره زیر نمودار می بینید.
هر دو شرایط بالا برای ورود لازم هستند.
حد ضرر در معامله خرید: حد ضرر را 3 پیپ پایین تر از کف نوسان قبلی قرار دهید.
قوانین حد سود یا خروج از معامله خرید
در صورتی که قوانین یا شرایط زیر را مشاهده کردید از پوزیشن خرید خارج شوید و سود را شناسایی کنید:
- اگر اندیکاتور Heiken_Ashi_Smoothed، یک بدنه شمعمانند قرمز را در حالیکه روند صعودی ادامه دارد به نمایش بگذارد، یعنی قدرت خریداران کاهش یافته است. بنابراین محرکی برای خروج یا کسب سود فوری است.
- اگر اندیکاتور Moving Average of Oscillator، یک میله نقرهای، زیر سطح مرجع صفر در طول یک روند صعودی نشان دهد، گفته میشود که خریداران در حال خروج از بازار هستند. بنابراین از پوزیشن خرید خود خارج می شوید.
هر یک از موارد بالا برای خروج از معامله کافی است.
مثالی از معامله فروش جفت ارز AUD/NZD (دلار استرالیا / دلار نیوزلند)، نمودار M15
قوانین ورود به معامله فروش
اگر شرایط زیر برآورده شد، پوزیشن فروش را ایجاد کنید:
- اگر خط نارنجی که نقطه های مشکی دارد (اندیکاتور i-AMA-Optimum) بالای بدنههای شمعمانند اندیکاتور فارکس Heiken_Ashi_Smoothed قرار گرفت (همانند نمودار بالا)، گفته میشود که احساس عمومی بازار، نزولی است. بنابراین محرکی برای فروش جفت ارز تعیین شده (در اینجا AUD/NZD) در بازار فارکس می باشد.
- اگر میله های نقره ای اندیکاتور Moving Average of Oscillator مطابق شکل بالا، در زیر سطح افقی 0.00 باشد، گفته می شود فروشنده ها قیمت را پایین تر می کشند. بنابراین یک علامت برای ایجاد معامله فروش است.
حد ضرر در معامله فروش: حد زیان را 3 پیپ بالاتر از قله نوسان قبلی قرار دهید.
قوانین کسب سود یا خروج از معامله فروش
اگر یکی موارد زیر را در نمودار مشاهده کردید، از موقعیت فروش خارج شوید و سود را شناسایی کنید:
- اگر اندیکاتور Heiken_Ashi_Smoothed بدنه ای شبیه شمع سبز در طول یک روند نزولی نشان داد، گفته می شود از قدرت فروشنده ها کاسته شده است. بنابراین محرکی برای خروج یا کسب سود فوری است.
- اگر اندیکاتور Moving Average of Oscillator در حالیکه روند نزولی ادامه دارد، یک میله نقره ای بالاتر از سطح مرجع صفر نشان دهد، گفته می شود فروشنده های بیشتری در حال بستن موقعیت های خود هستند. زیرا این یک خروجی مناسب همراه با سود است.
درباره اندیکاتورهای تکنیکالی استراتژی AUD/NZD
اندیکاتور Heiken_Ashi_Smoothed از شکل هایی شمع مانند که در بالا یا پایین کندل استیک ها قرار می گیرد برای تعریف روندها استفاده میکند.
i-AMA-Optimum یک نسخه بهینه شده از میانگین متحرک تطبیقی کافمن (AMA) است که در ابتدا توسط پری کافمن توسعه داده شد و برای دورههای کوتاه و طولانی مدت استفاده میشود.
میانگین متحرک نوسانگر یا OsMA ابزاری است که سعی میکند با سنجش فاصله یک نوسانگر از میانگین متحرک خود، شرایط اشباع خرید یا فروش را تشخیص دهد.