جفت ارز پوند/ دلار (GBP/USD) یکی از محبوب ترین و پرمعامله ترین جفت ارزهای بازار فارکس است. نقدینگی زیاد و نوسان بالا در این نماد، فرصت های مناسبی را برای معاملات روزانه و سویینگ ارائه می دهد. در این پست، مروری بر جفت GBPUSD خواهیم داشت و نکات ارزشمندی را برای معامله موفقیت آمیز آن عنوان خواهیم کرد.
بررسی اجمالی جفت ارز پوند دلار (GBPUSD)
نماد GBP/USD مربوط به یک جفت ارز اصلی است که نشان دهنده نرخ مبادله پوند انگلیس به دلار آمریکا است. این یکی از پرمعاملهترین و نقدشوندهترین جفتهای فارکس (بازار ارز) در جهان است. زیرا نشان دهنده ارزهای دو تا از بزرگترین اقتصادهای جهان، یعنی بریتانیای کبیر و ایالات متحده می باشد. در این نماد، دلار آمریکا ارز مظنه و پوند انگلیس، ارز پایه است. به طور خلاصه آنچه که نرخ GBPUSD به ما می گوید این است که برای خرید یک پوند انگلیس به چند دلار آمریکا نیاز است.
برای مثال اگر GBP USD در حال حاضر با نرخ 1.4000 معامله می شود، هر 1.4 دلار آمریکا معادل یک پوند انگلیس خواهد بود. به این ترتیب، هنگامیکه نمودار قیمت جفت ارز پوند دلار در حال صعود است، یعنی ارزش پوند انگلیس نسبت به دلار آمریکا افزایش می یابد. به طور مشابه، زمانی که قیمت در حال حرکت به سمت پایین است، این حرکت نزولی به معنی کاهش ارزش پوند انگلیس در برابر دلار آمریکا می باشد. یا به عبارت دیگر، دلار آمریکا نسبت به پوند انگلیس قوی می شود.
بد نیست بدانید که بسیاری از معامله گران فارکس به جفت ارز پوند دلار، کابل (Cable) می گویند. به نمودار پوند/دلار زیر نگاه کنید تا متوجه شوید تغییرات قیمت جفت ارز به چه معناست.
جفت GBPUSD به شدت تحت تأثیر گزارش های اقتصادی خاص مانند تولید ناخالص داخلی، گزارش های اشتغال، تورم و غیره قرار دارد. با این حال، فعالیت بانک مرکزی، یکی از بزرگترین محرکهای نوسانات و جهتگیری قیمت در جفت ارز GBP USD می باشد. این به تصمیمات بانک مرکزی که از سوی بانک انگلستان و همچنین FOMC که بخشی از فدرال رزرو است و وظیفه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره را دارد، مربوط می شود.
از منظر تاریخی، جفت ارز پوند/دلار از اوایل دهه 1970 معامله می شود. این زمانی بود که هم انگلستان و هم ایالات متحده به سمت نرخ ارز شناور آزاد روی آوردند. پیش از آن، این دو ارز با سیستم استاندارد طلا (برتن وودز) نرخ گذاری می شدند.
بهترین زمان معامله جفت ارز پوند دلار
پوند دلار یک جفت ارز عالی برای معاملات روزانه و سوییینگ است. برای تریدرها، میانگین نوسان روزانه کابل، به اندازه کافی بزرگ است تا از روند قیمت کوتاه مدت استفاده کنند. میانگین نوسان روزانه یا ADR، میزان نوسان قیمت روزانه جفت ارز را اندازه گیری می کند.
بغیر از جهشهای عمده قیمت ناشی از رویدادهای خبری غیر منتظره یا بیانیههای بانک مرکزی، نماد GBP USD یک جفت ارز پایدار و مطمئن برای معامله است. این برای تریدرهای تکنیکال و فاندامنتال یک مزیت محسوب می شود. تحلیلگران تکنیکالی با استفاده از تجزیه و تحلیل نمودار، تجزیه و تحلیل اندیکاتورها یا هر رویکرد فنی دیگر، فرصت های معاملاتی فراوانی را پیدا خواهند کرد. تحلیلگران بنیادی نیز از مشارکت در بازار پوند دلار سود خواهند برد. گزارش های اقتصادی و اطلاعیه های خبری برنامه ریزی شده زیادی وجود دارد که می توان برای این جفت خاص، مطالعه و تحلیل کرد.
اگر شما یک معامله گر کوتاه مدت هستید و به دنبال استفاده از نوسانات قیمت در پوند/دلار در طی روز می باشید، بایستی از بهترین زمان های ترید در جلسات معاملاتی که بهترین فرصت ها را ارائه می دهند آگاه باشید. شما باید مطمئن شوید سود بالقوه ای که می توانید از حرکت های میان روزی به دست بیاورید، بیشتر از هزینه های تراکنش مربوط به آن است. بدین ترتیب، شما میخواهید روی زمانهایی تمرکز کنید که نقدینگی در بالاترین حد است تا بتوانید از کمترین اسپردها سود ببرید. همچنین معاملات پوند دلار در دورههای با نقدشوندگی بالا کمک می کند تا بیشترین نوسانات قیمت را برای جلسه، مشاهده و از آنها کسب سود کنید.
اکنون بیایید بیشتر به جزئیات بهترین زمان معاملات برای جفت ارز پوند دلار بپردازیم. زمان ایده آل برای معامله جفت ارز GBP USD زمانی است که هر دو جلسه معاملاتی لندن و نیویورک با هم همپوشانی دارند. این زمانی است که بیشترین حجم معامله برای این جفت مشاهده می شود. اسپردهای خرید و فروش در این دوره، کمترین مقدار را خواهند داشت و شما معمولاً اسلیپیج اندکی را در معاملات خود تجربه خواهید کرد.
زمانی که جلسه لندن و جلسه نیویورک همپوشانی دارند بین ساعت 8 صبح تا 12 ظهر به وقت شرقی است. دومین زمان مناسب برای انجام معاملات با جفت ارز GBP USD، در ساعت افتتاحیه جلسه لندن است که بین 3 تا 4 صبح به وقت شرقی (ET) است. این زمانی است که بیشتر بازارهای اروپایی در حال معامله هستند و حجم خوبی در این جفت مشاهده می شود. معمولا در طول این دوره زمانی، شاهد یک شکست قیمتی هستیم که در طول جلسه نیویورک و تا پایان روز معاملاتی ادامه دارد.
بیشترین اسپرد معاملاتی برای جفت ارز پوند دلار در جلسه معاملاتی آسیا مشاهده می شود که نشاندهنده حجم معامله کمتر نسبت به سایر جلسات معاملاتی است.
گزارش های مهم برای رصد GBPUSD
برخی از مهم ترین گزارش های اقتصادی که باید هنگام معامله جفت ارز پوند دلار تحلیل کنید چیست؟ تعداد زیادی از داده های اقتصادی منتشر شده وجود دارد که می تواند بر نوسانات پوند دلار تأثیر بگذارد. با این حال پنج مورد ویژه وجود دارد که معامله گران فارکس باید به طور خاص از آنها آگاه باشند.
اولین مورد، گزارش تولید ناخالص داخلی بریتانیا و ایالات متحده است. تولید ناخالص داخلی (GDP) یک گزارش فصلی است که سطح فعالیت اقتصادی یک کشور را در یک دوره زمانی مشخص اندازه گیری می کند. معمولاً برآوردهای اولیه تولید ناخالص داخلی، بیشترین تأثیر را بر قیمت جفت ارز دارد. زیرا این اولین اعلانی است که منتشر میشود و ارزیابی اولیه سلامت اقتصادی کشور را به معاملهگر ارائه میدهد.
نوع دوم اعلامیه ای که معامله گران کابل (Cable) باید از آن آگاه باشند، مواردی است که به سیاست پولی مربوط می شود. اظهارات و تصمیمات نرخ بهره که توسط بانک انگلستان (BOE) و فدرال رزرو ایالات متحده (Fed) ارائه می شود از این دسته هستند. کمیته سیاست پولی یا MPC وظیفه این تصمیمات مهم مربوط به نرخ در انگلستان را دارد. در ایالات متحده، شعبه FOMC فدرال رزرو، مسئول این سیاست ها است. این اعلامیه ها از جمله مهمترین رویدادهای بازار برای جفت ارز GBP USD می باشد که موجب نوسان قابل توجه در نمودار قیمت می شود.
یکی دیگر از نکات مهم اقتصادی که باید نظارت شود، ارقام تراز تجاری است. به طور کلی، تراز تجاری نشان می دهد که چه مقدار پول از بابت فعالیت تجاری صادرات و واردات به یک کشور وارد یا از آن خارج می شود. به عنوان یک قاعده کلی، افزایش در مازاد تراز تجاری به عنوان نشانه ای از یک اقتصاد سالم در نظر گرفته می شود. در حالیکه کسری تجاری به عنوان یک وضعیت اقتصادی ضعیف تر در نظر گرفته می شود. چیزی که به آن توجه ویژه ای باید داشته باشید، ارقام تراز تجاری سه ماهه است که داده های دقیق صادرات واردات را ارائه می دهد.
معامله گران پوند دلار باید ارقام نرخ بیکاری در ایالات متحده و بریتانیا را به دقت زیر نظر داشته باشند. همانطور که با افزایش نوسانات شدید که اغلب به دنبال تصمیم BOE یا FED مشاهده می شود، داده های اشتغال نیز می تواند یک گزارش اقتصادی بسیار تأثیرگذار باشد. اساساً نرخ بیکاری درصدی از کل نیروی کار را نشان می دهد که بیکار هستند و در حال حاضر به دنبال کار می گردند.
بدیهی است که هر چه نرخ بیکاری بیشتر باشد، برای کل اقتصاد مضر است. به این ترتیب، افزایش یا کاهش ناگهانی در ارقام بیکاری گزارش شده توسط اداره آمار کار در ایالات متحده (BLS)، یا دفتر ملی آمار در بریتانیا از ماه به ماه می تواند باعث نوسانات شدید در gbp usd شود.
اگرچه هر دو گزارش، مهم هستند اما پربیننده ترین آمار اشتغال مربوط به گزارش NFP، گزارش حقوق و دستمزد غیر کشاورزی برای ایالات متحده است. هر گونه انحراف قابل توجه و غیرمنتظره از انتظارات تحلیلگران می تواند در یک چشم به هم زدن قیمت ها را در جفت پوند USD بالا یا پایین بیاورد. این نوسانات بالا می تواند فرصت و ریسک را در این نماد فارکس، افزایش دهد.
علاوه بر همه اینها، معامله گران باید به ارقام تورم توجه زیادی داشته باشند. این شامل هر دو CPI که شاخص قیمت مصرف کننده است و PPI که شاخص قیمت تولید کننده است، می باشد. CPI تورم را برای سبدی از کالاها اندازه گیری می کند و معیاری از تورم در سطح مصرف کننده در نظر گرفته می شود. PPI تورم را در سطح قیمت تولید کننده یا عمده فروشی اندازه گیری می کند. هر دو این معیارهای تورم، سرنخ های مهمی را در مورد روند بلند مدت قیمت ارائه می دهند. با این حال، PPI، شاخص قیمت تولید کننده، به عنوان یک شاخص پیشرو در نظر گرفته می شود و بنابراین می تواند برای پیش بینی روند قیمت در آینده مفیدتر باشد.
همبستگی جفت ارزها با پوند/دلار
شما به عنوان یک معامله گر فارکس، باید از همبستگی های موجود بین جفت ارزهای مختلف آگاه باشید. این کار از طریق تجزیه و تحلیل جدول همبستگی ارزها انجام می شود. تجزیه و تحلیل همبستگی جفت ارزها یک تکنیک مهم برای مدیریت ریسک در بازار فارکس است. جفت ارز GBPUSD اغلب همسو با برخی ارزهای اصلی به ویژه جفت ارز EUR/USD حرکت می کند و معمولا با یک رابطه معکوس با سایر ارزهای اصلی مانند USDCHF یا USDCAD حرکت می کند.
این روابط می تواند در تایم فریم های مختلف از جمله چهار ساعته، هشت ساعته یا بازه زمانی روزانه وجود داشته باشد. به علاوه این همبستگی ها پویا هستند و می توانند در طول زمان تغییر کنند. بنابراین مهم است که همبستگی های مختلف مثبت و منفی پوند دلار با جفت ارزهای دیگر را که در واچ لیست شما هستند نظارت کنید. همبستگی مثبت به دو جفت ارزی اشاره دارد که هم جهت با هم حرکت می کنند. همبستگی منفی به دو جفت ارز اشاره دارد که مخالف یکدیگر در حرکت هستند.
همبستگی ها در مقیاسی از 1 تا 1- اندازه گیری می شوند. اعداد مثبت 0.70 تا 1.0 نشان دهنده همبستگی قوی است. مثبت 50/0 تا 69/0 نشان دهنده همبستگی متوسط و مثبت 0 تا 49/0 نشان دهنده همبستگی مثبت ضعیف است.
همین قوانین برای یک همبستگی معکوس که با علامت منفی نشان داده شده اعمال می شود. یعنی خواندن منفی 0.70 تا 1.0 نشان دهنده همبستگی معکوس قوی، منفی 0.50 تا 0.69 نشان دهنده همبستگی معکوس متوسط و منفی 0 تا 0.49 نشان دهنده همبستگی منفی ضعیف است.
همچنین توجه به این نکته مهم است که گاهی اوقات همبستگی ها بسته به ارائه دهنده داده ای که استفاده می کنید در مقیاس 100 تا 100- نشان داده می شود. در هر صورت، مفاهیم یکسان است.
حال به جدول همبستگی جفت ارزها نگاهی می اندازیم و چند مورد از همبستگی GBPUSD را تحلیل می کنیم.
در جدول بالا می توانید ماتریس همبستگی محبوب ترین جفت های معاملاتی فارکس را بر اساس تایم فریم روزانه مشاهده کنید. بیایید اکنون یک تحلیل GBPUSD انجام دهیم و به دنبال همبستگی های بالا باشیم. توجه داشته باشید که در اینجا جفت ارز GBP USD در ردیف سوم قرار دارد. اگر به سمت راست بروید، می توانید مقادیر همبستگی جفت ارزهای مختلف را با GBP USD مشاهده کنید.
اولین چیزی که به چشم می خورد، همبستگی مثبت 91 است که با جفت ارز EUR USD وجود دارد. همچنین به همبستگی مثبت 95 که با جفت GBP JPY وجود دارد توجه کنید. اگر به سمت راست نمودار نگاه کنید، متوجه خواهید شد که USD CAD دارای همبستگی 89- می باشد و USDCHF رقم 90- را نشان می دهد ارقام قابل توجهی است. ما آن منطقه را برای مشاهده آسان تر، بزرگ کرده ایم. این به ما می گوید که این دو جفت، همبستگی معکوس قوی با جفت پوند/دلار دارند.
استراتژی معاملاتی پوند دلار
اکنون که مبانی اولیه جفت ارز پوند دلار را مورد بحث قرار دادیم، بیایید یک استراتژی روزانه را برای ترید کابل مورد بحث قرار دهیم. استراتژی که به آن اشاره می کنم به عنوان استراتژی بیگ بن (Big Ben) شناخته می شود. این اساسا یک استراتژی “شکست محدوده در شروع بازار” برای جفت ارز GBP USD است. منطق پشت این استراتژی، ریشه در تغییر حجم معامله دارد که به دنبال یک حرکت اولیه قیمت پس از جلسه معاملاتی آسیایی اتفاق می افتد. همین طور، حجم معاملات پوند دلار پس از پایان جلسه نیویورک و با شروع جلسه آسیایی کاهش می یابد.
در نتیجه، اکثر تریدرهای خرد و معاملهگران نهادی اصلی که کابل را معامله میکنند تا شروع جلسه اروپا خارج از بازار خواهند بود. این اغلب باعث می شود تا یک بازار خنثی (رنج) در جفت ارز GBP USD در این جلسه شبانه ایجاد شود. بنابراین، زمانیکه این جفت شروع به افزایش حجم در ابتدای جلسه اروپایی می کند، فرصتی برای معامله شکست رنج وجود دارد. از آنجاییکه معامله گران بین بانکی در طول افتتاحیه، محدوده ای از قیمت را ایجاد می کنند، یک شکست احتمالی از این محدوده، اغلب باعث ایجاد یک روند در اوایل جلسه معاملاتی می شود.
در اینجا چند روش مختلف از استراتژی معاملاتی بیگ بن برای جفت ارز GBP USD اعمال می شود.
در زیر، یک استراتژی برای نحوه معامله GBPUSD با استفاده از یک نوع تنظیم بیگ بن را شرح می دهیم.
- قوانین ورود به معامله خرید با استفاده از استراتژی بیگ بن (Big Ben) با کندل های پنج دقیقه ای:
1- محدوده کف و سقف قیمت را بین شروع بازار فرانکفورت و شروع بازار لندن ترسیم کنید. این بازه قیمتی را به عنوان محدوده باز شدن بازار تعریف می کنیم.
2- قیمت بایستی در این دوره، یک محدوده را ایجاد کرده باشد.
3- هنگام شکست نمودار از بالای رنج، با کندلی که بالاتر از سطح فیبوناچی اکستنشن 38٪ محدوده، بسته می شود، وارد پوزیشن خرید شوید.
4- حد ضرر را در وسط محدوده قیمتی شروع بازار، قرار دهید.
5- حد سود در سطح دو برابر طول محدوده رنج، تعیین می شود که اندازه گیری آن از نقطه شکست خواهد بود.
- قوانین ورود به معامله فروش با استفاده از بیگ بن با کندل های پنج دقیقه ای تنظیم شده است.
1- محدوده کف و سقف قیمت را بین شروع بازار فرانکفورت و شروع بازار لندن ترسیم کنید. این بازه قیمتی را به عنوان محدوده باز شدن بازار تعریف می کنیم.
2- قیمت بایستی در این دوره، یک محدوده را ایجاد کرده باشد.
3- هنگام شکست نمودار از پایین رنج، با کندلی که پایین تر از سطح فیبوناچی اکستنشن 38٪ محدوده، بسته می شود، وارد پوزیشن فروش شوید.
4- حد ضرر را در وسط محدوده قیمتی شروع بازار، قرار دهید.
5- حد سود در سطح دو برابر طول محدوده رنج تعیین می شود که اندازه گیری آن از نقطه شکست خواهد بود.
مثال استراتژی معاملاتی GBPUSD
اکنون که قوانین استراتژی معاملاتی اصلاح شده Big Ben خود را مشخص کرده ایم، به نمودار قیمت می رویم تا تنظیمات را در نمودار واقعی به شما نشان دهیم. نمودار زیرمربوط به جفت ارز پوند انگلیس و دلار آمریکا است که در تایم فریم 5 دقیقه ای رسم شده است.
به دو خط عمودی که با رنگ قرمز ترسیم شده اند توجه کنید. خط نقطه چین سمت چپ، نشان دهنده باز شدن فرانکفورت و خط نقطه چین سمت راست، نشان دهنده باز شدن بازار لندن است. این دوره، زمانی است که ما به دنبال یک فرصت معاملاتی بالقوه خواهیم بود. ما با استفاده از خطوط افقی آبی، نوسان به سمت بالا و نوسان پایین را در این محدوده رسم کرده ایم.
خط افقی آبی بالا نشان دهنده نوسان بالا یا مقاومت در محدوده رنج است. در حالیکه خط افقی آبی رنگ پایین، نشان دهنده نوسان پایین یا حمایت در محدوده است. اگر به عملکرد قیمت در این کانال دقت کنید، متوجه خواهید شد که جفت ارز تقریبا در این محدوده معامله شده است. به این ترتیب، شرایط برای معامله بالقوه پوند دلار تایید شده است.
در این مرحله، ما اکستنشن 38% کانال را در هر دو طرف بازار ترسیم خواهیم کرد. برای وضوح، ما فقط اکستنشن پایینی را در اینجا ترسیم کردهایم. این سطح با خط زیتونی رنگ در زیر محدوده، قابل مشاهده است. هنگامیکه قیمت به زیر این سطح سقوط کرد و در زیر این سطح بسته شد، به عنوان سیگنال ورود به معامله فروش می باشد.
توجه داشته باشید که چگونه پس از بازه بازگشایی ما، قیمت برای 90 دقیقه آینده یا بیشتر به حرکت در کانال خود ادامه می دهد. اما مدت کوتاهی پس از آن، فشار فروش، قیمتها را کاهش داد و در نهایت شاهد بسته شدن یک شمع در زیر سطح 38 درصدی بودیم. شکست تایید با دایره قرمز نشان داده شده است.
با این رویداد، سفارش فروش را به بازار ارسال می کنیم. استاپ لاس در نقطه وسط کانال قیمت قرار می دهیم. خط متقاطع مشکی در بالای سطح ورود نشان میدهد که حد ضرر باید در کجا تنظیم شود. اکنون که سرمایه مان را با استاپ لاس محافظت کرده ایم، باید تمرکز خود را به نقطه حد سود معطوف کنیم.
طبق قوانین این استراتژی، هدف در فاصله ای معادل دو برابر محدوده باز شدن (کانال قیمت) از نقطه شکست تنظیم می شود. اگر به خط افقی سبز رنگ در پایین نمودار قیمت توجه کنید، حد سود معامله را خواهید دید. قیمت در نهایت به آن سطح رسید و حتی از آن نیز به پایینتر کاهش یافت.