بورس تایم

تبلیغات
  • صفحه اصلی
  • بورس
  • فارکس
    • آموزش فارکس 2025 (کامل و به زبان ساده)
    • سرمایه گذاری در فارکس
    • ابزارهای معامله گری
  • ارز دیجیتال
    • معرفی ارز دیجیتال
    • خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  • مطالب مفید
    • بورس
    • فارکس
    • ارز دیجیتال
    • سایر مطالب مالی
  • محصولات
  • وبینارها
  • آزمون های حرفه ای
    • آزمون های داخلی
    • آزمون های بین المللی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • بورس
  • فارکس
    • آموزش فارکس 2025 (کامل و به زبان ساده)
    • سرمایه گذاری در فارکس
    • ابزارهای معامله گری
  • ارز دیجیتال
    • معرفی ارز دیجیتال
    • خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  • مطالب مفید
    • بورس
    • فارکس
    • ارز دیجیتال
    • سایر مطالب مالی
  • محصولات
  • وبینارها
  • آزمون های حرفه ای
    • آزمون های داخلی
    • آزمون های بین المللی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

بورس تایم

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

اندیکاتور ADX و استراتژی معاملاتی آن

ساسان پرهون توسط ساسان پرهون
2020-09-30
در بورس, فارکس
3
اندیکاتور ADX و استراتژی معاملاتی ADX
فهرست مطالب پنهان
1 اندیکاتور ADX چیست؟
2 چه کسی اندیکاتور ADX را اختراع کرد؟
3 چرا اندیکاتور ADX برای معامله گران مفید است؟
4 چگونه بر اساس اندیکاتور ADX معامله کنیم؟
4.1 فرمول اندیکاتور ADX
4.2 تفسیر اندیکاتور ADX
5 چگونه از ADX استفاده کنیم؟
6 یک استراتژی معاملاتی با اندیکاتور ADX و RSI

اندیکاتور ADX چیست؟

ADX مخفف Average Directional Index به معنی میانگین شاخص جهت دار می باشد. ADX یک اندیکاتور محبوب در بین تحلیلگران تکنیکال است. معامله گران همه بازارها مانند معامله گران بازارهای فارکس، سهام و فیوچرز بطور گسترده از این اندیکاتور استفاده می کنند.

این اندیکاتور به معامله گران کمک می کند تا جهت دار بودن بازار و همچنین قدرت یک روند مشخص در بازار را تشخیص دهند.

معمولا از ADX بعنوان اندیکاتور قدرت روند یاد می شود زیرا معامله گران و سرمایه گذاران بازارهای مالی را قادر می سازد تا در یک روند پر قدرت، وارد معامله شوند. بدین ترتیب، ریسک کاهش یافته و سود بالقوه افزایش می یابد.

اندیکاتور ADX بطور معمول از 3 خط جداگانه تشکیل می شود. این خطوط شامل ADX، خط جهت دار مثبت یا DI+ و خط جهت دار منفی یا DI- می باشد.

این خطوط به معامله گران کمک می کند تا نسبت به ورود به یک معامله خرید یا معامله فروش و یا عدم معامله در بازار تصمیم گیری کنند.

اندیکاتور ADX جهت تشخیص قدرت یک روند بکار گرفته می شود.
اندیکاتور ADX – تصویر 1

اندیکاتور ADX جهت کمی کردن قدرت یک روند از میانگین متحرک مربوط به گستره یک دامنه قیمتی در یک تایم فریم مشخص استفاده می کند. با وجود اینکه معمولا این اندیکاتور برای دوره 14 روزه محاسبه می شود، می تواند در تایم فریم های دیگر مانند ساعتی یا هفتگی مورد استفاده قرار گیرد.

چه کسی اندیکاتور ADX را اختراع کرد؟

این اندیکاتور در سال 1978 میلادی توسط جی ولز وایلدر(J. Wells Wilder) جهت تحلیل نمودار قیمت کالاها معرفی شد. اما این اندیکاتور می تواند درهمه بازارها و همه تایم فریم ها به خوبی عمل کند.

جی ولز وایلدر در دهه 1930 متولد شد. او در ابتدا یک مهندس بود که به بازار املاک روی آورد و سپس به یک تحلیلگر تکنیکال تبدیل شد.

آقای وایلدر علاوه بر معرفی ADX، اندیکاتورهای محبوب دیگری مانند ATR، پارابولیک SAR و Aligator و همچنین چند اندیکاتور دیگر را به دنیای تحلیل تکنیکال اضافه کرد.

چرا اندیکاتور ADX برای معامله گران مفید است؟

هدف اصلی اندیکاتور ADX این است که مشخص کند آیا قیمت یک سهم، یک جفت ارز و یک کالا، دارای روند مشخص است یا در یک محدوده نوسان می کند. اندیکاتور ADX معمولا بعنوان مکمل با سایر اندیکاتورها استفاده می شود. ADX یک فاکتور قوی جهت تصمیم گیری درباره خرید یا فروش یک دارایی است.

معمولا بهترین سودها در روندهای قوی حاصل می شوند. ADX به معامله گران کمک می کند تا در بازارهای خنثی وارد معامله نشوند و روندهای پر قدرت را جهت کسب سود بیابند.

چگونه یک معامله گر بایستی بداند که یک روند، ادامه دار خواهد بود یا اینکه روند می خواهد باز گردد و سودهای بدست آمده را از بین ببرد؟

این دقیقا همان موقعیتی است که اندیکاتور ADX به کمک معامله گر می آید.

چگونه بر اساس اندیکاتور ADX معامله کنیم؟

یکی از مهمترین مواردی که درباره اندیکاتور ADX بایستی به خاطر بسپاریم این است که حرکات اندیکاتور، مستقل از حرکات نمودار قیمت است.

این اندیکاتور تنها قدرت روند را نشان می دهد. بنابراین هم در روندهای صعودی قوی و هم در روندهای نزولی قوی، اندیکاتور ADX افزایش می یابد.

فرمول اندیکاتور ADX

نحوه محاسبه اندیکاتور ADX بسیار پیچیده است. با این حال ممکن است کنجکاو باشید که این اندیکاتور محبوب چگونه محاسبه می شود.

جهت یافتن قدرت یک روند، ابتدا ADX محاسبه می شود. جهت محاسبه ADX ابتدا بایستی DM+ و DM- مشخص شوند.

جهت محاسبه DM+، رقم آخرین قله قیمت، منهای قله قبل از آن می شود. همچنین جهت محاسبه DM-، آخرین کف قیمتی در نمودار منهای کف قبل از آن می گردد.

اگر رقم DM+ بزرگتر از DM- باشد و همچنین بزرگتر از صفر باشد، رقم DM+، معتبر در نظر گرفته می شود. در غیر اینصورت DM+ صفر در نظر گرفته خواهد شد.

اگر رقم DM- بزرگتر از DM+ باشد و همچنین بزرگتر از صفر باشد، رقم DM-، معتبر در نظر گرفته می شود. در غیر اینصورت DM- صفر در نظر گرفته خواهد شد.

نشانگر DI+، صد برابر میانگین متحرک نمایی(EMA) مثبت DM، تقسیم بر ATR می باشد. معمولا ATR برای دوره 14 روزه محاسبه می شود. –DI نیز به همین صورت 100 برابر میانگین متحرک نمایی(EMA) -DM، تقسیم بر ATR می باشد.

سپس میانگین متحرک نمایی قدر مطلق DI+ منهای DI- محاسبه و ضرب در 100 می شود. عبارت بدست آمده تقسیم بر DI+ بعلاوه DI- می گردد. حاصل این عبارت، رقم ADX خواهد بود.

تفسیر اندیکاتور ADX

این اندیکاتور بین 0 تا 100 نوسان می کند. بدین ترتیب، هر چه نشانگر ADX بالاتر برود قدرت روند جاری در بازار نیز بیشتر خواهد بود. همچنین زمانیکه ADX نزول می کند روند نیز تضعیف می شود.

زمانیکه ADX زیر 20 است: بازار دارای روند خاصی نیست.

زمانیکه ADX از پایین به بالا 20 را قطع می کند: در این حالت احتمالا یک روند جدید در حال شکل گیری است. معامله گران در این شرایط می توانند بر اساس روند بازار، یک سفارش خرید یا فروش به بازار ارسال کنند.

زمانیکه ADX بین 20 و 40 می باشد: زمانیکه ADX بین 20 و 40 در حال رشد است به عنوان تایید یک روند جدید در نظر گرفته می شود. معامله گران می توانند از این فرصت جهت خرید یا فروش استقراضی استفاده کنند.

زمانیکه ADX بالاتر از 40 قرار دارد: در این حالت، یک روند قوی را شاهد هستیم.

وقتی ADX از 50 عبور می کند: روند بازار، بسیار قوی است.

زمانیکه ADX از 70 عبور می کند: این یک حالت بسیار نادر است و به آن روند قدرتمند یا Power Trend می گویند.

چگونه از ADX استفاده کنیم؟

ADX می تواند بخشی از استراتژی معاملاتی شما باشد و در تعیین نقاط ورود و خروج به شما کمک کند. بعنوان بخشی از استراتژی تقاطع(Crossover Strategy) می توانید زماینکه DI+ از پایین به بالا DI- را قطع کرد وارد یک موقعیت خرید شوید.

به همین ترتیب زمانیکه DI ، -DI+ را به سمت بالا قطع کرد می توانید یک پوزیشن فروش باز کنید یا از معامله خرید که قبلا باز کرده اید، خارج شوید.

علاوه بر استراتژی تقاطع می توانید از خطوط ADX، +DI ، -DI جهت ارزیابی یک روند از زمان شروع شدن آن استفاده کنید.

یک استراتژی معاملاتی با اندیکاتور ADX و RSI

قوانین اندیکاتور ADX، این اطمینان را به شما می دهد که در یک روند پر قدرت وارد معامله شوید. بنابراین تفاوتی نمی کند که در تایم فریم 10 دقیقه ای معامله می کنید یا در تایم فریم روزانه.

در ادامه با استفاده از یک استراتژی مناسب، موقعیت فروش را در بازار شکار می کنیم و وارد معامله می شویم. این استراتژی در پنج مرحله به شرح زیر قابل اجرا می باشد.

مرحله اول: صبر کنید تا اندیکاتور ADX رقم 25 را از پایین به بالا قطع کند.

قبل از اینکه به نمودار قیمت جهت تشخیص روند نگاه کنیم بایستی ابتدا منتظر باشیم تا ADX از رقم 25 بالاتر برود. پس از قرار گرفتن اندیکاتور در این محدوده می توان گفت که یک روند قوی در بازار وجود دارد و احتمال ادامه دار بودن آن وجود دارد.

در استراتژی معاملاتی ADX زمانیکه اندیکاتور به بالای 25 می رسد یک سیگنال ورود به معامله است.
اندیکاتور ADX – تصویر 2

همه ما می دانیم که روند، دوست ماست. اما یک روند تازه شکل گرفته، بدون انرژی کافی می تواند به سرعت تغییر جهت بدهد.

بنابراین ما به منظور اندازه گیری جهت روند، حرکت نمودار قیمت را نیز بایستی بررسی کنیم. در گام بعدی به این موضوع می پردازیم.

مرحله دوم: مسیر روند را با استفاده از 50 کندل اخیر مشخص می کنیم. برای سیگنال های فروش به دنبال یک روند نزولی خواهیم بود.

مهم نیست که نمودار در چه تایم فریمی رسم شده است. ما صرفا به یک روش عملی جهت تعیین مسیر بازار نیاز داریم.

از آنجاییکه سعی بر ساده کردن استراتژی است آخرین 50 کندل را بر روی نمودار مشاهده می کنیم. با توجه به اینکه 50 کندل اخیر در نمودار مورد بررسی به سمت پایین است بنابراین روند بازار را نزولی در نظر می گیریم.

جهت تعیین روند در استراتژی معاملاتی ADX از آخرین 50 کندل در نمودار قیمت استفاده می شود.
اندیکاتور ADX – تصویر 3

حال بایستی به دنبال یک نشانه برای ورود به معامله باشیم. بدین منظور از اندیکاتور محبوب RSI استفاده می کنیم.

مرحله سوم: زمانیکه اندیکاتور RSI به زیر 30 نزول کرد وارد موقعیت فروش می شویم.

جهت سیگنال ورود به معامله از اندیکاتور RSI استفاده می کنیم. تنظیمات RSI بایستی با تنظیمات اندیکاتور ADX یکی باشد. برای مثال اگر RSI بر روی 14 تنظیم شده است محاسبات ADX نیز بایستی با رقم مشابه صورت پذیرد.

بطور معمول زمانیکه RSI به زیر 30 نزول می کند بعنوان اشباع فروش تفسیر می شود و محدوده احتمالی بازگشت قیمت می باشد. اما ما در اینجا کاملا بر عکس عمل می کنیم. زیرا این یک استراتژی هوشمندانه است.

در یک روند نزولی قوی، ما نیاز داریم تا فروشندگان بیشتری در بازار حضور یابند. بنابراین زمانی وارد موقعیت فروش می شویم که اندیکاتور RSI به زیر محدوده 30 رسیده باشد.

اندیکاتور ADX به همراه اندیکاتور RSI می توانند یک استراتژی معاملاتی کامل را تشکیل دهند.
اندیکاتور ADX – تصویر 4

پس از سیگنال ورود به معامله مهم ترین چزی که به آن احتیاج داریم حد ضرر است که در ادامه آن را شرح خواهیم داد.

مرحله چهارم: حد زیان بایستی بر روی آخرین قله خط ADX تنظیم شود.

در این استراتژی، جهت تعیین محل استاپ لاس ابتدا بایستی آخرین قله ADX که قبل از نقطه ورود ایجاد شده است را بیابیم.  سپس قله نمودار قیمت که متناظر با قله ADX است را پیدا کنیم. این محل به عنوان حد زیان معامله ما در نظر گرفته می شود.

تعیین حد زیان با استفاده از اندیکاتور ADX در یک روند نزولی در بازار فارکس
اندیکاتور ADX – تصویر 5

حال به آخرین مرحله از استراتژی معاملاتی ADX رسیدیم. تا اینجا نقطه ورود و حد زیان را مشخص کردیم. حال زمان تعیین حد سود معامله است.

 مرحله پنجم: زمانی سود خود را شناسایی می کنیم که اندیکاتور ADX دوباره به زیر 25 نزول کند.

اندیکاتور ADX تنها به دنبال کسب سود از روندهای پر قدرت است. بنابراین همین که روند، قدرت خود را از دست می دهد، سود معامله را شناسایی کرده و تا یک فرصت معاملاتی دیگر از بازار خارج می شویم.

بنابراین زمانیکه ADX رقم 25 را از بالا به پایین قطع می کند سود خود را شناسایی و از بازار خارج می شویم.

بازگشت ADX به زیر 25 نشاندهنده ضعیف شدن روند است.

استراتژی معاملاتی با استفاده از اندیکاتور ADX به همراه نقاط ورود، حد سود و حد زیان
اندیکاتور ADX – تصویر 6

در نمودار بالا ما شاهد یک روند نزولی بودیم و با ورود به یک معامله فروش از ریزش بازار، سود کسب کردیم.

ما می توانیم طبق قوانین مشابه اما معکوس وارد معامله خرید شویم و در روندهای صعودی نیز در بازارهای فارکس و بورس با استفاده از استراتژی ADX، سود خود را از بازار کسب کنیم.

در زیر یک مثال تصویری از معامله خرید بر اساس این استراتژی را مشاهده می کنیم.

بکارگیری اندیکاتور ADX در نمودار پوند به دلار در بازار فارکس
اندیکاتور ADX – تصویر 7

همانطور که در نمودار بالا مشاهده می کنید زمانیکه ADX از 25 بالاتر می رود، اندیکاتور RSI را بررسی می کنیم و زمانیکه RSI به بالاتر از 70 صعود می کند وارد یک موقعیت خرید می شویم.

اگر این مطلب براتون مفید بود امتیاز بدین!

برای امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

امتیاز 4.1 / 5. تعداد آرا 42

شما اولین نفری هستید که به این پست امتیاز میدین!

نوشته قبلی

راهنمای استفاده از سایت سیگنال تو فالو (signal to follow)

نوشته‌ی بعدی

چگونه از Alerts (هشدار یا آلارم) در متاتریدر 4 و 5 استفاده کنیم؟

ساسان پرهون

ساسان پرهون

کارشناسی حسابداری- دارای گواهینامه های حرفه ای سازمان بورس- پنج سال سابقه فعالیت در کارگزاری بورس با سمت معامله گر کالا و اوراق بهادار

مرتبط نوشته ها

نرخ بهره منفی

نرخ بهره منفی چیست؟

تاثیر بانک مرکزی اروپا ECB بر فارکس

هر آنچه باید درباره بانک مرکزی اروپا (ECB) بدانید

پاس کردن چالش پراپ در فارکس

چگونه چالش پراپ را پاس کنیم؟

نرخ بیکاری چیست و چه تاثیری بر بازار فارکس و طلای جهانی دارد؟

تاثیر نرخ بیکاری بر بازار فارکس و طلا

شاخص HPI چیست و چه تاثیری بر بازار فارکس دارد

شاخص HPI (قیمت مسکن) و تاثیر آن بر فارکس

الگوی QM

معامله با الگوی QM در روش RTM

دیدگاه‌ها 3

  1. محمد می‌گوید:
    قبل 4 سال

    سلام. این استراتژی بینظیره. منم ازش استفاده می کنم. بر خلاف ذهنیت تریدرهاس و در نگاه اول فک می کنن خیلی احمقانه س ولی کاملا همگام با موسسات و بانکهای بزرگه فارکسه و خیلی سودهای خوبی میده. عالی بود. خیلی از تفکر شما خوشم اومد چون خیلی استراتژی زیرکانه و در عین حال ساده ای هست. کاش اگه گروه یا کانالی داشتید معرفی می کردید. و یه کار دیگه ای هم اگه بهش اضافه بشه بینظیره. اگه تمایل داشتید میتونم در اختیارتون بذارم.

    پاسخ
    • ساسان پرهون می‌گوید:
      قبل 4 سال

      سلام دوست عزیز. ممنون از اینکه نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید. سعی می کنیم در آینده نزدیک سیگنال های رایگان را در اختیار کاربران سایت قرار بدیم. موفق باشید.

      پاسخ
  2. sh . kh می‌گوید:
    قبل 4 سال

    استراتزی بسیار عالی

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مرور بر اساس دسته بندی

  • ارز دیجیتال
  • بورس
  • سایر مطالب مالی
  • فارکس
  • وبینارهای فارکس و بورس
نرخ بهره منفی

نرخ بهره منفی چیست؟

توسط ساسان پرهون
0

نرخ بهره منفی یکی از مفاهیم مهم در سیاست‌های پولی است که توجه فعالان بازارهای مالی را به خود جلب...

تاثیر بانک مرکزی اروپا ECB بر فارکس

هر آنچه باید درباره بانک مرکزی اروپا (ECB) بدانید

توسط ساسان پرهون
0

بانک مرکزی اروپا (ECB) بانک مرکزی اروپا یک نقش محوری در چشم انداز اقتصادی منطقه یورو و تأثیر گذاری بر...

پاس کردن چالش پراپ در فارکس

چگونه چالش پراپ را پاس کنیم؟

توسط ساسان پرهون
0

چگونه چالش پراپ را پاس کنیم؟ برای اینکه معامله گران فارکس بتواند به وجوه قابل توجه شرکت های پراپ تریدینگ...

نرخ بیکاری چیست و چه تاثیری بر بازار فارکس و طلای جهانی دارد؟

تاثیر نرخ بیکاری بر بازار فارکس و طلا

توسط ساسان پرهون
0

نرخ بیکاری چیست؟ برای اینکه بدانیم منظور از نرخ بیکاری چیست، ابتدا باید بیکار را تعریف کنیم. بیکار به شخصی...

خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و ... خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و ... خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و ...
https://boursetime.com

افشای ریسک: سرمایه گذاری در بازارهای مالی با ریسک از دست رفتن سرمایه همراه است.

  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • قوانین سایت

تمام حقوق مادی و معنوی متعلق به وبسایت Boursetime.com می باشد و کپی برداری از مطالب این سایت به هر شکل غیر مجاز و غیر قانونی است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • بورس
  • فارکس
    • آموزش فارکس 2025 (کامل و به زبان ساده)
    • سرمایه گذاری در فارکس
    • ابزارهای معامله گری
  • ارز دیجیتال
    • معرفی ارز دیجیتال
    • خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  • مطالب مفید
    • بورس
    • فارکس
    • ارز دیجیتال
    • سایر مطالب مالی
  • محصولات
  • وبینارها
  • آزمون های حرفه ای
    • آزمون های داخلی
    • آزمون های بین المللی

افشای ریسک: سرمایه گذاری در بازارهای مالی با ریسک از دست رفتن سرمایه همراه است.