مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟
وقتی به معاملات خود فکر می کنیم، همیشه معاملات برنده و رشد مستمر حساب معاملاتی را تصور می کنیم. اما هرگز یک نکته مهم را به یاد نمی آوریم – ضرر. همانطور که می دانید ضرر و زیان در معاملات، اجتناب ناپذیر است. هر معامله گر باتجربه ای می تواند به شما بگوید که ضرر یک امر طبیعی است و بهترین کاری که می توانیم انجام دهیم این است که سعی کنیم اندازه آنها را محدود کنیم. به همین دلیل مدیریت سرمایه در فارکس اختراع شد.
مدیریت سرمایه یا مدیریت پول، یک استراتژی برای مدیریت اندازه معاملات انجام شده در حساب معاملاتی یک معامله گر است. به عبارت ساده، مدیریت سرمایه، اندازه لات سایزی که باید معامله بعدی شما با آن باز شود را تعیین می کند. به طور کلی مدیریت سرمایه جهت دستیابی به رشد آرام سپرده و در نتیجه محدود کردن حداکثری زیان، استفاده می شود. بدیهی است که مدیریت سرمایه (مدیریت پول) نمیتواند بر نرخ موفقیت معاملات شما تأثیر بگذارد. اما میتواند زیانهای احتمالی را در صورت رخ دادن سری معاملات زیانده کاهش دهد.
با این حال، این فقط یک نظریه است. پس در عمل چه داریم؟ پاسخ این است که اکثر معامله گران عمدتاً بر جستجوی نقاط ورود و خروج تمرکز می کنند و نقش ثانویه را به مدیریت پول نسبت می دهند. در اصل، آنها این کار را به درستی انجام می دهند. زیرا مدیریت پول قادر به تبدیل استراتژی بازنده به یک استراتژی برنده نیست. اما اگر موفق به کسب درآمد شوید، مدیریت پول موثر و عالی برای شما ضروری خواهد بود.
بیایید محبوب ترین روش های مدیریت سرمایه در فارکس را در نظر بگیریم و سعی کنیم موثرترین آنها را انتخاب کنیم:
- مقدار یا لات سایز ثابت
- درصد ثابت سپرده
- افزایش گام به گام لات سایز
- مارتینگل
- آنتی مارتینگل
- نیمه مارتینگل
مقدار یا لات سایز ثابت
احتمالاً این سادهترین و محبوبترین روش مدیریت سرمایه در بازار فارکس است (با بهترین آن اشتباه گرفته نشود).
ما باید یک حجم ثابت را برای موقعیت های معاملاتی خود انتخاب کنیم. تمام معاملات بعدی که قرار است باز کنیم، بدون توجه به اندازه حد ضرر و حد سود، دقیقاً این حجم خواهند بود. جزئیات بیشتر را در جدول زیر مشاهده می کنید.
نکته خوب در مورد این روش این است که ساده، کاربر پسند و برای هر تریدر تازه کار، خوب است.
عیب این روش مدیریت پول، ممکن است فقدان کامل مدیریت پول باشد.
علاوه بر این، زمانی که سپرده شما افزایش یافت، با مقدار بسیار کم وارد بازار خواهید شد و در نتیجه پتانسیل استراتژی معاملاتی خود را از دست خواهید داد. با این حال، این روش برای اکثر معامله گران، بیش از حد کافی است. زیرا معمولاً به رشد حساب معاملاتی آنها منجر نمی شود. این یک آمار غم انگیز است.
درصد ثابت سپرده
این روش کمی جالب تر است. هر بار که معامله ای را باز می کنید، اندازه لات را به گونه ای سفارشی می کنید که در صورت شکست معامله، درصد مشخصی از سپرده را از دست خواهید داد. در این روش، اندازه حد ضرر (فاصله نقطه ورود تا استاپ لاس) باید لزوماً در هنگام محاسبه اندازه لات در نظر گرفته شود.
معامله گران معمولا بین 1 تا 2٪ از سپرده های خود را در یک معامله محافظه کارانه و تا 10٪ در معاملات تهاجمی، تعیین می کنند.
نکته مثبت در مورد درصد ثابت این است که رشد سپرده و همچنین کاهش سرمایه را در نتیجه یک سری معاملات باخت، در نظر می گیرد.
با این حال، معایبی نیز دارد. به عنوان مثال، اگر تعداد معاملات برنده و بازنده برابر باشد، حساب متحمل ضرر می شود. این در جدول بالا به وضوح قابل مشاهده است. علاوه بر این، اکثر معاملهگران این روش را خیلی دوست ندارند، زیرا دائماً باید اندازه لات معامله را محاسبه کنند. شما می توانید برای محاسبه لات سایز معاملات با این روش از ماشین حساب لات سایز استفاده کنید.
افزایش گام به گام لات سایز
این روش مشکلات دو روش قبلی را برطرف می کند. این روش را می توان از طریق یک مثال ساده تر توضیح داد.
فرض کنید 10000 دلار سپرده دارید و سایز اولیه که می خواهید با آن معامله کنید 1 لات است. هر بار که 2000 دلار درآمد کسب کردید، باید اندازه معامله را مثلاً 0.2 لات افزایش دهید. بر این اساس، هنگامی که سپرده شما به 12000 دلار افزایش یافت، با لات سایز 1.2 وارد بازار خواهید شد. همین طور زمانی که سپرده شما به 14000 دلار افزایش یافت، با 1.4 لات وارد معامله خواهید شد.
این روش، ساده و کاربرپسند است و نیازی به محاسبات ریاضی ندارد. علاوه بر این، رشد سپرده را در نظر می گیرد.
نقطه ضعف آن این است که استفاده از حد ضررهای مختلف، منجر به درصد کاهش های مختلف در سپرده می شود. همین امر در مورد حد سودهای مختلف نیز صادق است.
مدیریت سرمایه به روش مارتینگل
این یک کلمه ترسناک است که معامله گران تازه کار علاقه زیادی به آن دارند.
چرا اینقدر آن را دوست دارند؟ خوب، زیرا این روش توهم یک استراتژی سودآور را ایجاد می کند. اگر چه خود استراتژی در نهایت، سودی بهمراه ندارد.
هسته این روش به شرح زیر است:
هر بار که یک معامله را با ضرر می بندید، معامله بعدی را با لات سایز قبلی ضربدر یک ضریب مشخص (معمولاً 1.4تا 2) باز می کنید. بنابراین، اگر معامله جدید، سودآور باشد به شما این امکان را می دهد که به سود برسید و ضرر ناشی از معامله قبلی را نیز پس بگیرید. نحوه عملکرد این روش را در جدول زیر بیشتر بخوانید.
نام متفاوت دیگری وجود دارد که هسته اصلی این روش را به درستی نشان می دهد – “روش ضرر معوق”. این یعنی دیر یا زود باز هم ضرر خواهید کرد و همانطور که می دانید اندازه آخرین معامله بازنده به روش مارتینگل برابر با 100% حساب معاملاتی شماست.
از مزایای آن می توان به احتمال بالای یک معامله موفق (یا یک سری معاملات موفق) به دلیل عدم توجه به حد زیان ها اشاره کرد.
معایب آن واضح است: احتمال زیاد از دست دادن کل سپرده.
آنتی مارتینگل
این روش برعکس روش قبلی است. هر بار که سود می کنیم، باید اندازه لات را افزایش دهیم. اما اگر ضرر کردیم باید اندازه لات را به اندازه اولیه باز گردانیم.
ما عمدتاً در هنگام استفاده از این روش انتظار یک سری معاملات فوق العاده موفق و برنده را داریم. اما سپرده اولیه اغلب برای صبر کردن تا انجام یک معامله بزرگ کافی نیست.
مانند روش مارتینگل، روش ضد مارتینگل هیچ نظم ریاضی مثبتی را نشان نمی دهد.
روش نیمه مارتینگل
با وجود اینکه این نام به دو روش قبلی شباهت دارد، این روش همیشه مورد توجه بوده است.
هسته اصلی روش به شرح زیر است:
ما هر بار که یک معامله بازنده انجام می دهیم، اندازه لات را با یک مقدار مشخص افزایش می دهیم و برای هر معامله برنده آن را کاهش می دهیم. این روش را در جدول زیر با عدد نشان داده ایم.
نکته جالب در مورد این روش این است که با استفاده از نظم ریاضی، سود اضافی ایجاد می کند.
نمودار زیر، 20 معامله بازنده و 20 معامله برنده را نشان می دهد که با استفاده از روش نیمه مارتینگل انجام شده است:
همانطور که می بینید، 40 معامله (با برابر بودن حد زیان ها و حد سودها) که بر اساس این روش انجام شد، 200 واحد پول اضافی به همراه داشت.
متاسفانه تمام تلاش های ما برای کسب درآمد از این روش شکست خورد. اگر زمانی فرا برسد که بیشتر معاملات ضرر کنند، سپرده کافی برای باز کردن یک معامله جدید نخواهید داشت. در زمان سری معاملات برنده نیز سود را تا حد زیادی “کاهش” می دهد. زیرا اندازه لات بسیار کوچک خواهد شد.
مقایسه روش های مختلف مدیریت سرمایه در فارکس
فقط زمانی باید به فکر مدیریت سرمایه باشید که یک استراتژی برنده آزمایش شده داشته باشید. در غیر این صورت، شما نمی دانید چه چیزی شکست می خورد – استراتژی یا مدیریت سرمایه.
همه روش ها مزایا و معایبی دارند. اما ما به پایدارترین روش مدیریت سرمایه فارکس علاقه مندیم. روش پایدار به چیزی اشاره دارد که تا حدودی شبیه به نمودار زیر است:
در این حالت، ثبات در ملایمت خط، منعکس میشود و نحوه انحنای خط، عامل رشد حساب معاملاتی است. بر این اساس، نوع مدیریت سرمایه ای که بیشترین شباهت را به این خط دارد، بهترین خواهد بود.
حال بیایید سعی کنیم نمودارهای رشد سپرده را برای هر روش در شرایط مساوی مقایسه کنیم. در مجموع 3000 معامله وجود دارد و موفقیت معاملات برابر 55٪ است.
مقایسه اثربخشی روش های مختلف مدیریت سرمایه در فارکس:
چه نتیجه ای می توانیم بگیریم؟
عدم مدیریت پول (لات سایز ثابت) فقط در مراحل اولیه مشکلی ندارد. اگر استراتژی برنده ای دارید، باید یک روش مدیریت سرمایه را انتخاب کنید.
تمام روش هایی که رشد سپرده را در نظر نمی گیرند پتانسیل خود را در دراز مدت از دست خواهند داد.
تمام روش های مارتینگل مبتنی بر ضریب در معرض حرکات جهشی هستند که یک نشانه قوی از ناپایداری است.
انتخاب کاملاً واضح است: اگر قصد دارید در بلندمدت در بازار فارکس باشید، درصد ثابت یا افزایش گام به گام اندازه لات را انتخاب کنید. در ضمن، ما به شما توصیه می کنیم که دومی را انتخاب کنید. زیرا درصد ثابت با محاسبات خود، معامله گران را خسته می کند. در مورد افزایش گام به گام اندازه لات، می توانید یک جدول چاپ کنید و بدون نیاز به محاسبه حجم معاملات، با استفاده از جدول کار کنید.