نقره چیست و چه کاربردهایی دارد؟
نقره یک فلز گرانبهاست که در صنایع الکترونیک، ظروف و زیور آلات کاربرد دارد. سرمایه گذاران می توانند نقره را بصورت شمش یا سکه خریداری کنند. برخی ها نیز نقره را در بروکرهای فارکس بصورت CFD معامله می کنند.
نماد نقره در شیمی بصورت Ag می باشد. با این حال در بازارهای مالی و پلتفرم های معاملاتی با نماد XAG نمایش داده می شود.
آخرین تغییرات قیمت نقره می تواند بعنوان نشانگری برای سلامت اقتصاد و پیش بینی بازارها از جمله کامودیتی ها، جفت ارزها و سهام مورد استفاده قرار بگیرد.
تاریخچه قیمت نقره (Silver)
اولین استخراج نقره به 3000 سال قبل از میلاد بر می گردد. با افزایش شهرت این فلز ، استخراج و موارد استفاده در سطح جهان افزایش یافت. بدین ترتیب، قیمت آن نیز چندین برابر شد. تا پایان قرن 19، سالانه 120 میلیون اونس نقره تولید میشد تا تقاضا برای فلزات گرانبها تامین شود.
قیمت نقره تا قبل از 1970 ثبت نشده بود تا اینکه قیمت آن از 1.80 دلار به ازاء هر اونس (oz) شروع شد. نرخ نقره تا اوایل 1980 به 36 دلار افزایش یافت. اما مدتی کوتاهی پس از آن به زیر 10 دلار در هر اونس رسید و برای بیش از دو دهه در همان محدوده قیمتی باقی ماند.
افزایش قیمت بعدی در بحران مالی 2008 بود که قیمت دو برابر شد و به 20 دلار رسید. اما دوباره نزول کرد. بالاترین قیمت ثبت شده برای نقره در حدود 50 دلار در هر اونس است که در سال 2011 تجربه کرد.
در نمودار زیر، نوسانات قیمت نقره را برای چندین سال پس از بحران مالی 2008 مشاهده می کنید.
عوامل تاثیر گذار بر قیمت نقره (XAG)
فاکتورهای اصلی موثر بر قیمت نقره شامل عرضه و تقاضا، اقتصاد جهانی و نسبت طلا به نقره (XAU/XAG) می باشد.
عرضه و تقاضا
مانند سایر کامودیتی ها عرضه و تقاضا عامل اصلی حرکت قیمت نقره است. به طور متوسط سالانه 27000 تن نقره در سراسر جهان استخراج می شود که چین، مکزیک و پرو از نظر تولید پیشتاز هستند.
کشورهای بزرگ واردکننده مانند ایالات متحده، بریتانیا و هند می توانند تا 29000 تن نقره در سال تقاضا کنند. هر گونه افزایش، کاهش یا عدم تعادل در عرضه و تقاضا می تواند باعث حرکت در بازارهای نقره شود.
بخش بزرگی از تقاضا برای نقره ناشی از کاربردهای صنعتی است که در حال گسترش نیز می باشد. نقره بالاترین رسانایی الکتریکی را نسبت به هر فلزی دارد. بنابراین به یک جزء کلیدی در زیرساختهای پایدار مانند پنلهای خورشیدی تبدیل شده است. این فلز همچنین کاربردهای متعددی در بخش پزشکی دارد.
عوامل اقتصادی
قیمت نقره نیز تحت تأثیر اقتصاد جهانی است. در دورههای قدرت اقتصادی، قیمت نقره میتواند افزایش یابد زیرا مردم بیشتر لوازم الکترونیکی و جواهرات مصرف میکنند. همچنین خودروهایی که دارای اجزای نقرهای هستند بیشتر خریداری می شود. با این حال، دورههای بحران اقتصادی و سیاسی نیز میتوانیم شاهد افزایش قیمت نقره باشیم. زیرا از آن به عنوان یک پناهگاه امن و ارزانتر نسبت به طلا استفاده میشود.
نسبت طلا به نقره (XAU/XAG)
نسبت طلا به نقره، میزان وزن اونس نقره را نشان می دهد که می توان با آن یک اونس طلا خریداری کرد. نسبت طلا به نقره با تقسیم قیمت یک اونس طلا به قیمت یک اونس نقره بدست می آید.
در اواسط سال 2019 نسبت طلا به نقره به 90 رسید، به این معنی که برای خرید یک اونس طلا به 90 اونس نقره نیاز دارید. این بدان معناست که نقره در مقایسه با طلا با یک تخفیف بلندمدت معامله میشد. وقتی این نسبت به این اندازه باشد، تمایل به نقره زیاد می شود. زیرا نسبت به طلا ارزان تر است. یک نسبت کمتر اغلب به نفع طلا است و یک تصمیم رایج این است که با کاهش نسبت، نقره را با طلا مبادله می کنند.
نقره و دلار آمریکا
نقره و دلار آمریکا رابطه معکوس با هم دارند. دلیل آن این است که تضعیف دلار، نقره را برای سایر کشورها ارزانتر میکند و اغلب منجر به افزایش قیمت نقره میشود. تقویت دلار نقره را گرانتر می کند، به این معنی که قیمت فلز اغلب کاهش می یابد.
رابطه معکوس نقره با دلار آمریکا، آن را به یک محافظ محبوب در برابر تورم تبدیل می کند. با کاهش قیمت ارزهای کاغذی، سرمایه گذاری در نقره می تواند از این ضررها محافظت کند. زیرا سرمایه، ارزش خود را حفظ می کند. با این حال، به این معنی است که تقویت دلار آمریکا می تواند قیمت نقره را کاهش دهد.
نمودار زیر این رابطه معکوس بین شاخص دلار آمریکا و نقره را نشان می دهد.
چگونه می توان نقره را معامله کرد؟
نقره به دلیل حجم معاملات بالا و اسپرد پایین، دارایی بسیار قابل معامله ای است. به دلیل نقدشوندگی بالا شاهد الگوهای قیمت واضح در نمودار نقره هستیم. با توجه به اینکه نقره نسبت به طلا دارای بازار کوچکتری است نوسانات بیشتری را تجربه می کند. بنابراین معامله گران روزانه (Day Traders) از این واقعیت به نفع خود استفاده می کنند. این نوسان قیمت به آنها اجازه می دهد تا از حرکت های بزرگی که در طی یک روز اتفاق می افتد بهره بگیرند.
ساعات معاملات نقره ای انعطاف بیشتری را به معامله گران ارائه می دهد. نقره را می توان از دوشنبه تا پنجشنبه از ساعت 1:05 تا ساعت 23:55 و جمعه 1:50 تا 23:50 به وقت گرینویچ (GMT) معامله کرد.
نقره را می توان به روش های مختلفی معامله کرد. سرمایه گذاری در نقره شامل خرید فلز به عنوان دارایی فیزیکی، قراردادهای آتی و اختیار معامله در بازار کالاها و صندوق های قابل معامله در بورس (ETF ها) می باشد. معامله گران همچنین می توانند از معاملات CFD و باینری برای نوسانگیری از افزایش یا کاهش ارزش نقره استفاده کنند.
لات سایز یا حجم استاندارد یک قرارداد نقره در معاملات سی اف دی (CFD) که توسط بروکرهای فارکس ارائه می شود برابر با 5000 اونس نقره می باشد. قیمت آن به دلار است و تا 2 یا 3 رقم اعشار نمایش داده می شود.
استراتژی های برتر معاملات نقره
استراتژی های معاملاتی متفاوتی برای ترید نقره وجود دارد. اما معامله بر پایه روند و معاملات رنج (Range) در بین معامله گران محبوب تر هستند.
الف) استراتژی معامله بر اساس روند
معاملات روند شامل یک فرآیند سه مرحله ای ساده به شرح زیر است:
1- تعیین روند
2- فیلتر کردن سیگنال ها برای ورود به معامله در جهت روند
3- تعیین حد ضرر و حد سود
1) روند را تعیین کنید
یک بازار دارای روند، بازاری است که به طور مداوم قیمت های جدیدی را رکورد می زند. به عنوان مثال، در یک روند صعودی شاهد تشکیل قله ها و کف های بالاتر هستیم. یک بازار با روند نزولی نیز با مجموعه ای از قله ها و کف های پایین تر شناسایی می شود.
اگر مزایای معامله بر پایه روند را درک کنید معامله نقره، راحت تر خواهد شد. تکنیک های مختلفی برای تعیین جهت یک روند مانند ترسیم خطوط روند یا استفاده از میانگین متحرک وجود دارد.
در نمونه زیر مشاهده می کنید که چگونه جهت روند با سه روش مختلف شناسایی شده است. برای تعیین روند قیمت نقره می توانید از هر یک از این روش ها استفاده کنید. اما مجبور نیستید از همه آنها بطور همزمان استفاده کنید.
ابتدا توجه کنید که چگونه قیمت نقره یک سری از اوج ها و کف های بالاتر را ایجاد می کند. ثانیاً، توجه کنید که چگونه قیمت ها بالاتر از خط روند صعودی، باقی مانده است. در نهایت، قیمت نقره بالاتر از میانگین متحرک ساده 200 کندلی باقی مانده است.
حال که روند را مشخص کرده ایم به مرحله بعد می رویم.
2) سیگنال ها را در جهت روند فیلتر کنید
تعدادی ابزار وجود دارد که معامله گران برای شناسایی سیگنال های خرید و فروش در بازار فارکس از آنها استفاده می کنند. خطوط روند یک ابزار محبوب است که می تواند یک نشانگر موثر برای سیگنال های خرید یا فروش باشد. علاوه بر این، ما چهار اندیکاتور معاملاتی را شناسایی کردهایم که هر معاملهگری باید با آنها آشنا باشد. این اندیکاتورها شامل میانگین متحرک ساده (MA)، شاخص قدرت نسبی (RSI)، استوکستیک و مکدی (MACD) می باشد.
بطور ایدهآل، هر معاملهگر باید اندیکاتوری را انتخاب کند که آنرا درک میکند و با آن راحت است. سپس فقط سیگنالهایی را در نظر بگیرد که آن اندیکاتور در جهت روند تولید میکند.
با استفاده از نمودار بالا به عنوان مثال، می بینیم که نقره به خط روند نزدیک می شود. علاوه بر این، نقره در آستانه رسیدن به میانگین متحرک 200 کندلی است که یک سیگنال خرید واضح برای بسیاری از معامله گران است. روشهای مختلفی برای تعیین سیگنالها وجود دارد. معامله بر اساس روند بر پایه فیلتر کردن سیگنالها و ورود به فرصت هایی است که صرفا در جهت روند ایجاد شده اند.
3) تعیین حد ضرر و حد سود
یکی از مهمترین عادات معامله گران موفق نقره مدیریت ریسک آنهاست. استفاده از استاپ لاس و حد سود برای مدیریت ریسک ضروری است. بطور کلی سعی کنید در همه پوزیشن های باز خود بیش از 5٪ سرمایه را ریسک نکنید. در هر معامله نیز ممکن است 1٪ از سرمایه را به خطر بیندازد. همچنین یک نسبت مناسب پاداش به ریسک باید 1.5٪ یا بیشتر باشد.
در نمودار بالا نحوه تنظیم یک معامله نقره (XAG) را مشاهده می کنید.
مستطیل زرد رنگ: تریدر در این ناحیه با استفاده از خط روند وارد معامله خرید می شود.
ناحیه قرمز رنگ: حد زیان معامله در زیر آخرین کف قیمتی قرار می گیرد.
ناحیه سبز رنگ: حد سود را نشان می دهد که به اندازه 2 برابر فاصله حد زیان از نقطه ورود به معامله می باشد.
ب) استراتژی معاملاتی رنج (Range)
استراتژی معاملاتی Range زمانی استفاده می شود که بازار در حال تجدید قوا یا بعبارتی تراکم قیمت می باشد.
بازار نقره همیشه روند صعودی یا نزولی ندارد. زمان های زیادی وجود دارد که نمودار قیمتها در یک محدوده، بالا و پایین می شود. این خبر بدی برای معامله گران نیست. زیرا استراتژی برای معامله در شرایط تراکم قیمت نیز وجود دارد.
نمودار زیر، قیمت نقره را در تثبیت قیمت نشان می دهد. در اینجا سه مرحله وجود دارد که معاملهگران میتوانند از آن برای ترید در بازار خنثی (بدون روند) نقره استفاده کنند.
1- محدوده خنثی یا رنج را در نمودار بیابید.
2- سیگنال ها را فیلتر کنید.
3- با تعیین حد سود و حد زیان، معامله را باز کنید.
1) شناسایی محدوده خنثی یا تثبیت قیمت
یافتن محدوده خنثی شامل تشکیل نواحی حمایت و مقاومت است. برای شناسایی ناحیه حمایت، به دنبال یک سری از پایینترین نقطهها باشید که به نظر میرسد به صورت افقی به هم متصل میشوند. برای شناسایی یک منطقه مقاومت نیز به دنبال یک سری قله ها باشید که به نظر می رسد به صورت افقی به هم متصل شوند.
زمانی که قیمت به سطوح مقاومتی رسید، به دنبال فروش خواهیم بود و زمانی که قیمت به سطوح حمایتی کاهش یافت، به دنبال خرید خواهیم بود.
نمودار زیر، قیمت نقره را در تایم فریم دو ساعته نشان می دهد که قیمت آن بین 16.775 و 16.125 در حال نوسان است.
همانطور که در بالا توضیح داده شد، ما یک سری از اوج ها و کف ها را پیدا کرده ایم و با استفاده از یک خط افقی قرمز و سبز، به ترتیب مقاومت و حمایت را مشخص کرده ایم.
2) سیگنال ها را فیلتر کنید
اگر قیمت نقره به پایین ترین حد برسد، معامله گران به دنبال خرید نقره خواهند بود. اگر قیمت به سمت بالاترین محدوده حرکت کند، معامله گران به دنبال فروش نقره هستند. یک مزیت استراتژی معاملاتی رنج این است که یک معامله گر می تواند از حد ضررهای کوچک برای معاملات خود استفاده کند. این بدان معنی است که یک معامله گر می تواند کمتر ریسک کند و به طور کلی نسبت ریسک به پاداش بالاتری در معامله داشته باشد.
3) معامله را انجام دهید، حد ضرر و حد سود را تعیین کنید
یک استراتژی معاملاتی کامل دارای اصول مدیریت ریسک است. اگر قیمت نقره از سطح حمایت یا مقاومت خارج شود، که در نهایت این اتفاق نیز می افتد، مهم است که از سرمایه معامله گر محافظت شود. معامله گران می توانند قبل از ورود به معامله از حد ضرر و حد سود برای تعیین نسبت ریسک به پاداش استفاده کنند.
اگر معاملهگر، نقره را در سطح مقاومت بفروشد، حد ضرر خود را بالاتر از سطح مقاومت قرار میدهد و به همین ترتیب اگر در سطح حمایت، وارد پوزیشن خرید شود، حد ضرر خود را زیر سطح حمایت قرار میدهد.
پس از شناسایی حد ضرر، معامله گران محافظه کار به دنبال این هستند که حداکثر روند را به عنوان حد سود در نظر بگیرند. تکنیک مهم مدیریت ریسک این است که مطمئن شوید از نسبت ریسک به پاداش مثبت استفاده می کنید.
چگونه می توان نقره را با تحلیل تکنیکال معامله کرد؟
هنگامی که یک معامله گر از جهت روند یا تثبیت قیمت در نمودار نقره مطمئن شد، می تواند با استفاده از سایر اندیکاتورهای تکنیکالی به دنبال سیگنال هایی برای ورود به بازار باشد. به عنوان مثال می توان به شاخص قدرت نسبی (RSI) و الگوهای قیمت اشاره کرد. اینکه کدام اندیکاتورها باید استفاده شوند بستگی به استراتژی معاملاتی بکار گرفته شده دارد.
مثالی را در نظر بگیرید که چگونه در روند نزولی، یک معامله گر به دنبال سیگنال فروش در بازار نقره است. قیمت نقره در تایم فریم روزانه در زیر میانگین متحرک 50 روزه معامله می شود که نشان می دهد نقره در روند نزولی قرار دارد. سپس معامله گر قبل از ورود به بازار منتظر تلاقی اندیکاتورها می ماند. یعنی دو یا چند اندیکاتور یک سیگنال صادر کنند و این سیگنال ها هم جهت با روند باشند.
نمودار زیر اندیکاتورهایی را نشان می دهد که یکدیگر را تایید می کنند:
- اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI) از محدوده اشباع خرید باز می گردد.
- قیمت در سطح 50 درصد فیبوناچی بازگشتی واکنش نشان می دهد.
- قیمت بسیار نزدیک به میانگین متحرک 50 روزه است.
انتظار برای تلاقی اندیکاتورها پس از تعیین روند کلی در بازار، احتمال موفقیت معامله را افزایش می دهد. با این حال، این تضمین کننده موفقیت در معامله نیست. بنابراین مهم است که معامله گر، ریسک خود را مدیریت کند. یک معامله گر می تواند ریسک خود را با استفاده از حد ضرر و حد سود و با بکارگیری لات سایز مناسب معامله، مدیریت کند.