بورس تایم

تبلیغات
  • صفحه اصلی
  • بورس
  • فارکس
    • آموزش فارکس 2025 (کامل و به زبان ساده)
    • سرمایه گذاری در فارکس
    • ابزارهای معامله گری
  • ارز دیجیتال
    • معرفی ارز دیجیتال
    • خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  • مطالب مفید
    • بورس
    • فارکس
    • ارز دیجیتال
    • سایر مطالب مالی
  • محصولات
  • وبینارها
  • آزمون های حرفه ای
    • آزمون های داخلی
    • آزمون های بین المللی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • بورس
  • فارکس
    • آموزش فارکس 2025 (کامل و به زبان ساده)
    • سرمایه گذاری در فارکس
    • ابزارهای معامله گری
  • ارز دیجیتال
    • معرفی ارز دیجیتال
    • خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  • مطالب مفید
    • بورس
    • فارکس
    • ارز دیجیتال
    • سایر مطالب مالی
  • محصولات
  • وبینارها
  • آزمون های حرفه ای
    • آزمون های داخلی
    • آزمون های بین المللی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

بورس تایم

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

چگونه شکست های فیک (جعلی) را تشخیص دهیم؟

شکست فیک چیست؟ چگونه با شکست فیک معامله کنیم؟

ساسان پرهون توسط ساسان پرهون
2023-08-01
در فارکس
0
چگونه شکست فیک را تشخیص دهیم و بر اساس آن معامله کنیم؟

شکست فیک چیست؟

در این پست، به شکست‌های فیک یا شکست های جعلی که در کار خود ناموفق هستند نگاهی می اندازیم. اینکه شکست های فیک چیستند؟ چگونه این شکست ها را تشخیص دهیم و از آنها اجتناب کنیم؟ و چگونه از آنها سود ببریم؟ هدف این مقاله این است که به شما کمک کند یاد بگیرید چگونه با شکست فیک، معامله کنید.

فهرست مطالب پنهان
1 شکست کاذب در معاملات چیست؟
2 تفاوت بین یک شکست فیک یا ناموفق و تست چیست؟
3 شکست فیک چه چیزی را به ما نشان می دهد؟
4 شکست های فیک و روانشناسی معاملات
5 نمونه ای از معامله در شکست فیک
6 چگونه شکست های فیک را تشخیص دهیم و از آنها جلوگیری کنیم؟
6.1 1- مشاهده پولبک
6.2 2- تثبیت قیمت
6.3 3- تایید با سایر اندیکاتورها
6.4 4- تجزیه و تحلیل حجم معاملات
6.5 5- در نظر گرفتن روند
6.6 6- استفاده از پرایس اکشن
6.7 7- منتظر تایید باشید
7 یک استراتژی شکست فیک
8 مزایا و معایب شکست های معاملاتی و شکست های ناموفق
9 سخن پایانی: شکست های فیک و موفق

شکست کاذب در معاملات چیست؟

اکثر معامله گران با یادگیری در مورد سطوح حمایت و مقاومت و نحوه معامله آنها در زمانی که قیمت از این سطوح خارج می شود شروع می کنند. این نوع معاملات به عنوان “معامله شکست” شناخته می شود. با این حال، همه شکست‌ها عمل نمی‌کنند و قیمت می‌تواند دوباره به سطح حمایت یا مقاومت اولیه باز گردد. بدین ترتیب یک شکست فیک یا کاذب خواهیم داشت.

شکست فیک در چند مرحل بصورت زیر رخ می دهد:

1- قیمت، یک سطح حمایت یا مقاومت را تشکیل می دهد.

2- قیمت از سطح عبور می کند.

3- پس از شکست، قیمت معکوس شده و دوباره به منطقه اصلی باز می گردد.

نمونه ای از شکست صعودی فیک
نمونه ای از شکست صعودی فیک
نمونه ای از شکست فیک نزولی
نمونه ای از شکست فیک نزولی

تفاوت بین یک شکست فیک یا ناموفق و تست چیست؟

قیمت می تواند یک سطح حمایت یا مقاومت را بشکند، اما به طور قاطع از آن عبور نکند. این همان چیزی است که “آزمایش سطح” نامیده می شود. نکته کلیدی این است که شکست باید تعیین کننده باشد نه آزمایشی. حرکات قاطع با یک کندل بلند با فتیله های کوتاه (یا یک سری کندل مانند این) ایجاد می شوند.

در زیر، چند نمونه از تست یک سطح بدون شکست واقعی در نمودار ساعتی EUR/USD را مشاهده می کنید:

شکست فیک و تست سطح مقاومت
شکست فیک و تست سطح مقاومت

نقطه 1: قیمت یک سطح مقاومت تمیز را تشکیل می دهد.

نقطه 2: قیمت به نقطه آزمایش 1 می رسد. از نظر فنی، سطح با چند پیپ شکسته می شود اما خیلی سریع باز می گردد.

نقطه 3: قیمت به طور قابل توجهی از سطح تعیین شده در نقطه 1 عبور می کند. وقتی به این نقطه نگاه می کنیم قابل درک است که چرا معامله گران ممکن است نقطه 3 را به عنوان یک شکست معتبر ببینند. می توان به دلیل شکل کندل، این را یک تست دانست و نه شکست. زیرا این کندل، یک پین بار نزولی است. همچنین کندل نتوانسته حرکت صعودی را حفظ کند.

نقطه 4: باز هم، قیمت برای آزمایش سطح مقاومت، بالا می رود. اما حرکت صعودی را حفظ نمی کند. بنابراین شمع دارای یک فیتیله بلند و بدنه کوچک است.

حتی اگر قیمت از سطح مقاومت تعیین شده در نقطه 1 عبور کرده باشد، هرگز با تعداد قابل توجهی پیپ یا تعدادی کندل پس از هر شکست، بالاتر از آن سطح قیمت باقی نمانده است. بنابراین اینها آزمایش بودند و نه شکست.

شکست فیک چه چیزی را به ما نشان می دهد؟

شکست فیک به ما می گوید که قیمت هنوز آماده حرکت فراتر از سطح حمایت یا مقاومت نیست. با این حال، شکست ناموفق به این معنی نیست که قیمت به طور خودکار معکوس می‌شود و دوباره به محدوده باز گردد. همانطور که در نمودار زیر نشان داده شده است، قیمت می تواند دومین تلاش خود را برای شکستن انجام دهد و این بار موفق شود.

شکست فیک
شکست فیک

شکست های فیک و روانشناسی معاملات

مدیریت روان در حین معاملات بسیار مهم است. به خصوص زمانی که از استراتژی معاملاتی شکست، استفاده می کنید. زیرا قیمت به عقب و جلو می رود و با احساسات شما بازی می کند.

سخت‌ترین بخش روان‌شناختی، شکست اولیه است. زمانی که یک کندل قوی یا مجموعه‌ای از کندل ها از خط حمایت یا مقاومت عبور می کنند. چرا این قسمت از نظر روانی سخت است؟ زیرا شما یک مورد کلاسیک از FOMO (ترس از دست دادن) دریافت می کنید. یک حرکت قوی می بینید و می ترسید آن را از دست بدهید. بنابراین وسوسه می شوید که وارد بازار شوید حتی اگر سطح ایده آلی که می خواستید وارد شوید از دست رفته باشد. همه حتی تریدرهای منضبط و با تجربه، مستعد این احساس روانی هستند. معامله گران منضبط بر اساس یک طرح معاملاتی، معامله می کنند و نه بر اساس عواطف لحظه ای خود.

نمونه ای از معامله در شکست فیک

این یک الگوی شکست فیک است که در نمودار روزانه شاخص S&P 500 نشان داده شده است.

معامله با شکست فیک در شاخص s&P 500
معامله با شکست فیک

بیایید معامله بالا را مرحله به مرحله مرور کنیم:

1- یک سطح مقاومت در 4745 واحد، تشکیل می شود. پس از اینکه قیمت در دو نوبت به این سطح رسید، بازار به شدت وارد فروش شد و ضعف بالقوه را نشان می دهد. بنابراین، 4745 به یک سطح مقاومت آشکار تبدیل شد.

2- یک شمع بلند صعودی، قاطعانه از 4745 عبور می کند. این بیشتر به عنوان شکست سطح مقاومت دیده می شود تا آزمونی برای سطح.

3- پس از اینکه بازار برای 6 کندل به طرفین حرکت کرد، یک شمع شکست نزولی تند ظاهر شد. شمع بازگشت حتی مستحکم تر از شمع شکست است. ما دوست داریم دو شمع قوی را در نزدیکی یکدیگر و در جهت مخالف فعلی ببینم. زیرا این از نظر احساسی یک معکوس متقاعد کننده است.

4- پس از اینکه شکست ناموفق می شود، قیمت به محدوده بر می گردد و دوباره سطح مقاومت را آزمایش می کند و یک کندل نزولی قوی تشکیل می دهد. این یک فرصتی عالی برای ورود به معامله فروش را تایید می‌کند.

بزرگترین ریسکی که در اینجا وجود داشت این بود که وارد معامله‌ای بر خلاف روند صعودی قبلی می‌شدیم: نزدیک به دو سال بود که بازار روند صعودی داشت. معمولاً ما تمایل داریم معاملات را در جهت روند بلندمدت انجام دهیم. با این حال، در اینجا به دلیل عوامل نزولی قابل توجه نشان داده شده در الگوی شکست ناموفق، که در نقاط شماره گذاری شده بالا توضیح داده شد، مایل به ورود به یک معامله فروش بودیم.

این معامله به خوبی انجام شد و استراتژی شکست فیک، کمک کرد تا در شروع یک روند نزولی جدید شش ماهه، وارد بازار شویم.

چگونه شکست های فیک را تشخیص دهیم و از آنها جلوگیری کنیم؟

برای تشخیص شکست های فیک از شکست های واقعی، چندین تکنیک وجود دارد که می توانید آنها را به تنهایی یا همراه یکدیگر استفاده کنید.

1- مشاهده پولبک

ساده ترین راه برای جلوگیری از شکست های کاذب در فارکس و سایر بازارها این است که همیشه قبل از ورود به معامله، منتظر بمانید تا سطح قبلی مجدداً از طرف دیگر آزمایش شود. در واقع این یک پولبک پس از شکست است.

نمونه ای از چنین آزمایش مجدد واضحی در نمودار زیر، نشان داده شده است. توجه داشته باشید که چگونه قیمت به بالای مقاومت می‌شکند و سپس به‌ عنوان حمایت باقی می‌ماند. این نشان می‌دهد ما شاهد شکست قاطع، واقعی و موفقی فراتر از سطح مقاومت بوده‌ایم.

تشخیص شکست فیک از واقعی
تشخیص شکست فیک

عیب این روش تأیید این است که بازار می تواند بدون آزمایش مجدد به کار خود ادامه دهد و شما معامله را از دست بدهید.

2- تثبیت قیمت

شاید یکی از موثرترین روش‌هایی که می‌توانید برای شناسایی شکستی که احتمال موفقیت بالایی دارد استفاده کنید، این است که یک دوره تثبیت قیمت باریک، درست قبل از شکست تشکیل شده باشد. شکست هایی مانند این شانس بیشتری برای طی کردن مسافت قابل توجهی در جهت شکست دارند.

بنابراین اگر دوره تثبیت قیمت فشرده قبل از شکست وجود نداشت برای ورود به معامله، بازار را بیشتر بررسی کنید.

3- تایید با سایر اندیکاتورها

یکی از مؤثرترین راه‌ها برای شناسایی شکست‌های کاذب، جستجوی تأیید با سایر اندیکاتورهای تکنیکالی است. این می تواند شامل استفاده از اسیلاتورهایی مانند شاخص قدرت نسبی (RSI) یا مکدی (MACD) باشد. این اندیکاتورها می‌توانند به شما در تأیید واقعی بودن یا نبودن شکست کمک کنند. به عنوان مثال، اگر RSI نشان دهد که بازار در وضعیت اشباع خرید است، شکست مقاومت ممکن است واقعی نباشد و احتمالاً بازار معکوس شود.

4- تجزیه و تحلیل حجم معاملات

راه دیگر برای شناسایی شکست های فیک، تجزیه و تحلیل حجم معاملات است. اگر شکست در حجم کم رخ دهد، این می تواند نشان دهنده واقعی نبودن آن باشد و احتمالاً بازار معکوس می شود. برعکس، اگر شکست با حجم بالای معاملات رخ دهد، این می تواند نشان دهنده این باشد که شکست واقعی است و احتمالاً بازار در جهت شکست ادامه خواهد داشت.

5- در نظر گرفتن روند

هنگام تلاش برای شناسایی شکست های کاذب، توجه به روند نیز مهم است. اگر شکست برخلاف روند اتفاق بیفتد، این می تواند نشان دهد که واقعی نیست و احتمالاً بازار معکوس می شود. برعکس، اگر شکست در جهت روند رخ دهد، این می تواند نشان دهنده این باشد که شکست واقعی است و احتمالاً بازار در جهت روند ادامه خواهد داشت.

6- استفاده از پرایس اکشن

تحلیل پرایس اکشن یکی دیگر از راه های موثر برای شناسایی شکست های فیک یا کاذب است. این تجزیه و تحلیل حرکت قیمت دارایی، بدون استفاده از اندیکاتورهای تکنیکالی است. معامله‌گرانی که از این رویکرد استفاده می‌کنند بر روی الگوهای نمودار، مانند الگوهای مثلث یا سر و شانه‌ها تمرکز می‌کنند تا شکست‌های احتمالی را شناسایی کنند. اگر شکست رخ دهد اما قیمت نتواند بالاتر از سطح شکست بسته شود، این می تواند نشان دهنده واقعی نبودن آن باشد و احتمالاً بازار معکوس می شود.

7- منتظر تایید باشید

در نهایت، مهم است که قبل از ورود به معامله صبور باشید و منتظر تایید باشید. معامله گرانی که بر اساس یک شکست بالقوه بدون انتظار برای تایید وارد معامله می شوند، احتمال بیشتری دارد که شکست های کاذب را تجربه کنند. انتظار برای تایید می تواند شامل انتظار برای بسته شدن قیمت بالاتر یا پایین تر از سطح شکست یا انتظار برای تایید سایر اندیکاتورهای تکنیکالی باشد.

یک استراتژی شکست فیک

1- منتظر بمانید تا سطح حمایت یا مقاومت واضح به راحتی قابل شناسایی باشد. هر چه واضح تر باشد، بهتر است.

2- سپس منتظر بمانید تا قیمت به طور قاطع از سطح حمایت یا مقاومت عبور کند.

3- قیمت ممکن است سطح شکسته را از طرف دیگر دوباره آزمایش کند. به عنوان مثال، یک مقاومت شکسته به پشتیبانی تبدیل می شود. وقتی این اتفاق می‌افتد و سطح باقی می‌ماند، احتمال بیشتری وجود دارد که شکست اشتباه نباشد.

4- اگر قیمت از سطح شکسته دوباره به محدوده برگردد، یک شکست کاذب است. توجه داشته باشید که این تضمین نمی کند که قیمت به طور قابل توجهی روند را معکوس کند.

5- چندین روش ورود در مرحله ناموفق بودن شکست وجود دارد: قیمت مجدداً به سطح شکسته شده قبلی احترام می گذارد تا به شما یک ورود بدهد (به عنوان مثال، مقاومت شکسته قبلی، یک بار دیگر به عنوان مقاومت عمل می کند). یکی دیگر از روش‌های محبوب اما تهاجمی‌تر، قرار دادن یک سفارش ورودی در بالا یا پایین شمعی است که برای اولین بار از سطح خارج شده است. به عنوان مثال، دستور توقف فروش (sell stop) در زیر شمع شکست صعودی برای یک معامله فروش قرار می گیرد.

استراتژی معاملاتی شکست فیک
استراتژی معاملاتی شکست فیک

مزایا و معایب شکست های معاملاتی و شکست های ناموفق

سوار شدن بر یک روند ثابت، بسیار آسان تر از شکست های معاملاتی است. با این حال، مطمئناً می توانید شکست ها را در همان جهت روند به عنوان بخشی از معاملات روند، معامله کنید. همچنین در روندها، در بازه‌های زمانی پایین‌تر شاهد شکست‌های کاذب خواهید بود که روند، بازه زمانی بالاتر را ادامه می‌دهند و فرصت‌های ورود عالی را فراهم می‌کنند. در اینجا لیستی از مزایا و معایب شکست های معاملاتی و شکست های ناموفق عنوان شده است تا به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا این نوع معاملات برای شما مناسب است یا خیر.

مزایای معامله شکست

  • شما همیشه با حرکت کوتاه مدت به نفع خود معامله خواهید کرد که می تواند یک مزیت قدرتمند در فارکس باشد.
  • اگر در مرحله اولیه شکست شرکت کنید، سودهای بزرگ را از دست نخواهید داد.
  • شکست‌های مطابق با روند دارای برخی از بهترین مزیت‌های فنی در بازار فارکس هستند. به ویژه در جفت ارزهای اصلی مانند EUR/USD و USD/JPY
  • هنگامی که با نوسانات کم، یک شکست انجام می شود، پس از آن یک حرکت انفجاری در جهت شکست محتمل تر است.

معایب معامله گری بر اساس شکست

  • به تجربه نیاز است تا یاد بگیرید کدام یک از تنظیمات شکست یا شکست فیک، احتمال موفقیت بیشتری دارد.
  • معامله گران شکست، نرخ برد پایینی دارند. بنابراین در این نوع معاملات، باخت زیادی را تجربه خواهید کرد.
  • معامله گری می تواند شلوغ و احساسی باشد. حد ضررهای خود را بزرگتر می کنید تا یک معامله برنده داشته باشید اما باز هم معامله با حد زیان بسته می شود.
  • حد ضررهای کوچک بعد از قله یا کف قیمتی اخیر، حیاتی است. این ممکن است اجرای آن از نظر روانی برای برخی معامله‌گران سخت باشد.

سخن پایانی: شکست های فیک و موفق

شکست های معاملاتی چه به صورت شکست واقعی یا شکست فیک می توانند مبنایی برای معامله موفق و سودآور در فارکس یا سایر بازارهای مالی باشند.

اگر احساسات بر شما غلبه کند و خیلی زود وارد معاملات شوید، شکست کاذب می تواند یک تله باشد. در عوض، با استفاده از روش‌هایی که قبلا در این مقاله توضیح داده شد، اگر کنترل زیادی روی خود اعمال کنید و منتظر باشید تا قیمت، واقعی یا فیک بودن یک شکست را تأیید کند، بهتر عمل می‌کنید. سپس می توانید معاملات خود را به صورت هوشمندانه بر اساس پرایس اکشن برنامه ریزی کنید.

بسیار مهم است که همیشه با حد ضرر معامله کنید. باید مطمئن شوید که استاپ لاس را در نقطه‌ای قرار می‌دهید که احساس می‌کنید اگر قیمت به آن یا حتی کمتر از آن برسد، اشتباه بودن معامله، ثابت ‌شود.

ممکن است غیرقابل درک باشد، اما بهترین روش، استفاده از حد ضررهای بسیار محدود در معاملات شکست است.  این کار با احتمال زیاد نرخ ضرر بالایی را برای شما به ارمغان می‌آورد. اما سودآورترین شکست‌ها تمایل دارند خیلی سریع حرکت کنند. بنابراین برآیند کلی معاملات، بسیار مثبت خواهد بود. یک چیز عالی در مورد معاملات شکست این است که معاملات برنده تمایل به ایجاد نسبت ریسک به پاداش عالی در هنگام استفاده از حد ضررهای فشرده دارند.

اگر این مطلب براتون مفید بود امتیاز بدین!

برای امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

امتیاز 4.2 / 5. تعداد آرا 6

شما اولین نفری هستید که به این پست امتیاز میدین!

نوشته قبلی

چگونه پس از یک زیان بزرگ در معاملات، به بازار برگردیم؟

نوشته‌ی بعدی

شاخص S&P 500 و نحوه محاسبه آن

ساسان پرهون

ساسان پرهون

کارشناسی حسابداری- دارای گواهینامه های حرفه ای سازمان بورس- پنج سال سابقه فعالیت در کارگزاری بورس با سمت معامله گر کالا و اوراق بهادار

مرتبط نوشته ها

نرخ بهره منفی

نرخ بهره منفی چیست؟

تاثیر بانک مرکزی اروپا ECB بر فارکس

هر آنچه باید درباره بانک مرکزی اروپا (ECB) بدانید

پاس کردن چالش پراپ در فارکس

چگونه چالش پراپ را پاس کنیم؟

نرخ بیکاری چیست و چه تاثیری بر بازار فارکس و طلای جهانی دارد؟

تاثیر نرخ بیکاری بر بازار فارکس و طلا

شاخص HPI چیست و چه تاثیری بر بازار فارکس دارد

شاخص HPI (قیمت مسکن) و تاثیر آن بر فارکس

الگوی QM

معامله با الگوی QM در روش RTM

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مرور بر اساس دسته بندی

  • ارز دیجیتال
  • بورس
  • سایر مطالب مالی
  • فارکس
  • وبینارهای فارکس و بورس
نرخ بهره منفی

نرخ بهره منفی چیست؟

توسط ساسان پرهون
0

نرخ بهره منفی یکی از مفاهیم مهم در سیاست‌های پولی است که توجه فعالان بازارهای مالی را به خود جلب...

تاثیر بانک مرکزی اروپا ECB بر فارکس

هر آنچه باید درباره بانک مرکزی اروپا (ECB) بدانید

توسط ساسان پرهون
0

بانک مرکزی اروپا (ECB) بانک مرکزی اروپا یک نقش محوری در چشم انداز اقتصادی منطقه یورو و تأثیر گذاری بر...

پاس کردن چالش پراپ در فارکس

چگونه چالش پراپ را پاس کنیم؟

توسط ساسان پرهون
0

چگونه چالش پراپ را پاس کنیم؟ برای اینکه معامله گران فارکس بتواند به وجوه قابل توجه شرکت های پراپ تریدینگ...

نرخ بیکاری چیست و چه تاثیری بر بازار فارکس و طلای جهانی دارد؟

تاثیر نرخ بیکاری بر بازار فارکس و طلا

توسط ساسان پرهون
0

نرخ بیکاری چیست؟ برای اینکه بدانیم منظور از نرخ بیکاری چیست، ابتدا باید بیکار را تعریف کنیم. بیکار به شخصی...

خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و ... خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و ... خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و ...
https://boursetime.com

افشای ریسک: سرمایه گذاری در بازارهای مالی با ریسک از دست رفتن سرمایه همراه است.

  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • قوانین سایت

تمام حقوق مادی و معنوی متعلق به وبسایت Boursetime.com می باشد و کپی برداری از مطالب این سایت به هر شکل غیر مجاز و غیر قانونی است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • بورس
  • فارکس
    • آموزش فارکس 2025 (کامل و به زبان ساده)
    • سرمایه گذاری در فارکس
    • ابزارهای معامله گری
  • ارز دیجیتال
    • معرفی ارز دیجیتال
    • خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  • مطالب مفید
    • بورس
    • فارکس
    • ارز دیجیتال
    • سایر مطالب مالی
  • محصولات
  • وبینارها
  • آزمون های حرفه ای
    • آزمون های داخلی
    • آزمون های بین المللی

افشای ریسک: سرمایه گذاری در بازارهای مالی با ریسک از دست رفتن سرمایه همراه است.