FOMC چیست؟
فدرال رزرو که آن را به اختصار Fed می گویند، سیستم بانک مرکزی ایالات متحده است و مسئول هدایت سیاست های پولی ایالات متحده است. اعلامیه های سیاست های اقتصادی و بیانیه های عمومی توسط فدرال رزرو یکی از رویدادهای مهم تجاری سال است. زیرا پیامدهای آن برای بازارهای مالی بسیار گسترده است.
اصطلاح “سیاست پولی” به اقداماتی اطلاق می شود که توسط بانک های مرکزی، مانند فدرال رزرو، برای تأثیرگذاری بر موجودی و هزینه پول و اعتبار برای کمک به پیشبرد اهداف اقتصادی ملی انجام می شود.
قانون فدرال رزرو در سال 1913 مسئولیت تعیین سیاست پولی را به فدرال رزرو واگذار کرد.
فدرال رزرو سه ابزار سیاست پولی شامل عملیات بازار باز، نرخ تنزیل و ذخایر الزامی را کنترل می کند. هیئت مدیره سیستم فدرال رزرو مسئول نرخ تنزیل و ذخایر الزامی است. با استفاده از این سه ابزار، فدرال رزرو بر تقاضا و عرضه موجودی هایی که مؤسسات سپرده گذاری در بانک های فدرال رزرو نگهداری می کنند تأثیر می گذارد و از این طریق نرخ وجوه فدرال را تغییر می دهد.
اصطلاح FOMC مخفف Federal Open Market Committee است که به معنی کمیته بازار باز فدرال است. همانطور که از نام آن پیداست این کمیته مسئول عملیات بازار باز است که یکی از 3 ابزار سیاست پولی فدرال می باشد.
نرخ وجوه فدرال، نرخ بهره ای است که موسسات سپرده گذاری با آن نرخ، وجوه را در فدرال رزرو به سایر موسسات سپرده گذاری وام یک روزه (over night) می دهند.
تغییرات در نرخ وجوه فدرال زنجیرهای از رویدادها را آغاز میکند که بر سایر نرخهای بهره کوتاهمدت، نرخهای ارز خارجی، نرخهای بهره بلندمدت، میزان پول و اعتبار و در نهایت، طیفی از متغیرهای اقتصادی، از جمله اشتغال، تولید و قیمت کالاها و خدمات، تأثیر میگذارد.
ساختار کمیته بازار آزاد یا FOMC چگونه است؟
کمیته بازار باز یا FOMC شامل 12 عضو است. این دوازده عضو، شامل هفت عضو هیئت مدیره سیستم فدرال رزرو، رئیس بانک فدرال رزرو نیویورک و چهار نفر از یازده رئیس بانک مرکزی باقی مانده که در دوره های یکساله به صورت چرخشی خدمت می کنند.
چهار کرسی چرخشی از رئیس بانک گروه بانک های زیر پر می شود:
بوستون، فیلادلفیا، و ریچموند، کلیولند و شیکاگو؛ آتلانتا، سنت لوئیس و دالاس؛ و مینیاپولیس، کانزاس سیتی و سانفرانسیسکو.
رؤسای بانک رزرو، بدون رأی در جلسات و بحث های کمیته شرکت می کنند. همچنین در ارزیابی موضوعات اقتصادی، مشارکت می کنند.
FOMC سالانه هشت جلسه برنامه ریزی شده منظم برگزار می کند. کمیته در این جلسات، شرایط اقتصادی و مالی را بررسی میکند، موضع مناسب سیاست پولی را تعیین میکند. همچنین ریسکهای مربوط به اهداف بلندمدت خود یعنی ثبات قیمتها و رشد اقتصادی پایدار را ارزیابی میکند.
تاثیر تصمیمات FOMC بر بازارهای مالی چگونه است؟
گزارش FOMC و گزارش NFP نشانگرهای اصلی سلامت اقتصاد کشور آمریکا هستند. از آنجاییکه در حال حاضر، آمریکا برترین اقتصاد جهان را دارد گزارش های FOMC بر اقتصاد کل جهان تاثیرگذار است. با این حال، اثرات آن بر برخی بازارها واضح تر می باشد.
اثر تصمیمات FOMC بر روی برخی بازارهای مالی در زیر آورده ایم:
دلار – اگر FOMC نرخ بهره را افزایش دهد، تقاضا برای دلار افزایش می یابد. بنابراین ارزش و شاخص دلار نیز صعود می کند.
طلا – اگر ارزش دلار با افزایش نرخ بهره افزایش یابد قیمت طلا کاهش می یابد. زمانیکه FOMC آینده اقتصاد را منفی پیش بینی کند معامله گران به طلا تمایل پیدا می کنند. زیرا تقاضای طلا بعنوان یک دارایی قابل اطمینان تر افزایش می یابد.
اوراق قرضه – نرخ بهره با قیمت اوراق قرضه رابطه عکس دارد.
شاخص سهام – قیمت سهام با نرخ بهره رابطه عکس دارد. زیرا نرخ بهره از طرفی سرمایه ها را بعنوان یک بازار موازی از سهام خارج می کند و از طرف دیگر هزینه بهره شرکت ها برای گرفتن وام افزایش می یابد. بنابراین با افزایش نرخ بهره، شاخص های سهام آمریکا مانند نزدک کاهش می یابد.
چگونه بر اساس تغییرات نرخ بهره فدرال رزرو معامله کنیم؟
یکی از روش ها برای معامله بر اساس کاهش یا افزایش نرخ بهره، آماده کردن خود برای نوسان بازار در هنگام انتشار تصمیمات بانک فدرال رزرو می باشد. قبل از اینکه یک خبر مهم منتشر و نمودارها نوسانی شود معمولا بازارها ملایم حرکت می کنند.
البته گاهی اوقات بازار واکنشی به این خبرها نشان نمی دهد اما راز موفقیت معامله گران آماده شدن برای موقعیت ها است.
قبل از اینکه به معامله بر اساس تصمیمات نرخ بهره فدرال بپردازیم نگاهی به گذشته بازار می اندازیم. البته که عملکرد گذشته، تضمینی برای رفتار مشابه بازار در آینده نیست. اما می تواند یک بینش کلی به معامله گر بدهد.
FOMC در 30 اکتبر 2019 نرخ بهره را از 2% به 1.75% کاهش داد. سپس FOMC کنفرانسی را منتشر کرد که در آن مدیر رزرو فدرال دلایل این تصمیم را تشریح کرد. حال به قیمت دلار، قبل، بعد و در حین پخش این خبر می پردازیم.
نمودار زیر، شاخص دلار در 30 اکتبر 2019 را در تایم فریم یک ساعته نشان می دهد.
شاخص دلار، عملکرد دلار آمریکا را در برابر سبدی از چندین ارز نشان می دهد. این شاخص را می توانید در پلتفرم متاتریدر بعنوان یک نماد معاملاتی، معامله کنید.
حال می خواهیم نمودار بالا را با استفاده از پرایس اکشن تحلیل کنیم.
قسمت زرد رنگ مشخص شده بر روی نمودار، پرایس اکشن شاخص دلار را در هنگام اعلامیه کاهش نرخ بهره توسط FOMC نشان می دهد. کاملا واضح است که اندازه کندل، بسیار بزرگتر از کندل های قبلی است.
این افزایش نوسان قیمت را می توان از طریق اندیکاتور ATR نیز متوجه شد. این اندیکاتور یک اندازه گیر ساده برای نوسان قیمت است که در زیر نمودار بالا آورده شده است.
در اینجا تریدرها می توانند به 3 روش می توانند خود را برای معامله آماده کنند:
1- شناسایی محدوده قیمت قبل از گزارش FOMC و معامله بر اساس شکست.
2- شناسایی محدوده قیمت قبل از گزارش FOMC و معامله بر اساس شکست فیک.
3- منتظر ماندن جهت سیگنال معاملاتی بر اساس پرایس اکشن.
در ادامه به جزئیات روش سوم می پردازیم.
ما در نمودار بالا الگوی شمعی انگولفینگ نزولی (باکس زرد زنگ) را می بینیم.
همانظور که در نمودار مشاهده می کنید الگوی انگولفینگ که پس از کاهش نرخ بهره فدرال بر روی نمودار شاخص دلار شکل گرفته، از دو کندل تشکیل شده است. کندل مهم تر، دومین کندل است که کندل قبل را در دل خود جا داده است.
در کندل دوم، خریداران قیمت را از قله کندل قبل، بالاتر برده اند. با این حال، در همان کندل، فروشندگان وارد شده اند و قیمت را در پایین تر از کف کندل قبلی بسته اند. این حرکت، یک تغییر جهت قابل توجه به سمت نزول را نشان می دهد.
این الگو به تریدرها می گوید که معامله گران بیشتری وارد معامله فروش خواهند شد. بنابراین بسیاری از تریدرهای فارکس با اعلام کاهش نرخ بهره فدرال، وارد پوزیشن فروش در شاخص دلار می شوند.
درود بر شما . عالی بود
ممنون از توجه شما دوست عزیز
با سلام اگر امکان داره تاثیر بقیه ی شاخص ها بر طلا رو در فارکس بذارین ممنون
سلام. پیشنهاد می کنیم مقاله های نسبت طلا به نقره و نکات معاملاتی طلا را هم مطالعه کنید.
خیلی روان و قابل فهم توضیح دادید . تشکر