سیگنال فارکس چیست؟
یک سیگنال فارکس، یک پیشنهاد معاملاتی است که بر پایه تحلیل اصولی بازار ارز ارائه می شود.
سیگنال های فارکس بایستی دارای نقاط ورود، حد سود و حد زیان باشند.
همین طور یک سیگنال فارکس خوب دارای نسبت پاداش به ریسک مناسب است. یعنی حد سود یک معامله، بیش از حد زیان در همان معامله است. بدین ترتیب، شما می توانید با تعداد معاملات موفق کمتر، باز هم به سود برسید و احتمال موفقیت معاملات خود را بالا ببرید.
انواع سیگنال فارکس
بطور کلی سیگنال های فارکس را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد:
- سیگنال های اتوماتیک: این نوع از سیگنال ها از طریق ربات ها یا اکسپرت ها صادر می شوند. در واقع ربات ها طبق فاکتورهای از پیش تعیین شده، بورس جهانی ارز (Forex) را رصد می کنند. بدین ترتیب، زمانیکه شرایط تعریف شده را می یابند، نقاط ورود و خروج معامله را به شما اعلام می کنند.
- سیگنال های دستی: این نوع از سیگنال ها توسط یک یا چند تحلیلگر بازار، صادر می شوند. کارشناسان بازار فارکس، نمودار جفت ارزها و اخبارهای مهم بازار را بررسی می کنند و در هنگام یافتن موقعیت معاملاتی، آن را اعلام می کنند.
با این حال، در بسیاری از اوقات، ترکیبی از این دو مورد استفاده فعالان بازار فارکس قرار می گیرد. معمولا ربات ها موقعیت ها را بسیار سریع تر از انسان می یابند. اما پس از یافتن موقعیت، تحلیلگران آنها را دوباره بررسی می کنند و تصمیم نهایی توسط تحلیلگر صورت می گیرد.
چرا از سیگنال فارکس استفاده کنیم؟
پیش بینی بازار ارز بسیار دشوار و نیازمند صرف وقت و مهارت تحلیل می باشد. بنابراین داشتن یک منبع خوب برای دریافت سیگنال فارکس می تواند در بهبود عملکرد معامله گری شما موثر باشد.
آیا سیگنال فارکس تضمینی ارائه می شود؟
استفاده کنندگان سیگنال ها بایستی در نظر داشته باشند که هیچ تضمینی برای سودآور بودن تک تک سیگنال های یک ارائه کننده سیگنال نیست.
فعالان بازارهای مالی از جمله بازار فارکس، خوب می دانند که پیش بینی و معامله در بازار بر اساس احتمالات است. بنابراین هیچگاه نمی توان احتمال موفقیت در یک یا چند معامله را با اطمینان 100% بیان کرد.
از سوی دیگر، موفقیت در معاملات فقط دسترسی به یک سیگنال قوی نیست. بلکه داشتن نظم و مدیریت ریسک مناسب می تواند کمک کند تا برآیند کلی معاملات تریدر، مثبت باشد (مجموع سودها از مجموع زیان ها بیشتر شود).
بنابراین اگر موردی مشاهده کردید که سیگنال های تضمینی ارائه می دهد بهتر است از آن دوری کنید.
شکل سیگنال های فارکس چگونه است؟
سیگنال های فارکس که به تریدرها ارائه می شود معمولا شامل نماد معاملاتی، نوع معامله (خرید یا فروش)، حد سود و حد زیان مشخص هستند.
نمونه سیگنال:
NZDCAD SELL at 0.9055
SL 0.9138
TP 0.8810
همچنین ممکن است سیگنال های برخی ارائه کنندگان، شامل چند حد سود مختلف مانند نمونه زیر باشد.
CADJPY – BUY 86.55
TP 86.75
TP 87.05
TP 87.55
SL 85.50
معمولا ارائه دهندگان سیگنال ها پس از ارائه یک سیگنال آنرا اصلاح می کنند. برای مثل ممکن است از شما بخواهند که معامله را سیو سود یا ریسک فری کنید.
سیود سود به معنی بستن بخشی از معامله با سود است. همچنین ریسک فری به معنی انتقال حد زیان به نقطه ورود می باشد.
بهترین حجم معامله و مدیریت ریسک برای استفاده از سیگنال چیست؟
اینکه از چه مدیریت ریسکی برای اجرای سیگنال های فارکس استفاده کنید می تواند از یک ارائه دهنده به ارائه دهنده دیگر متفاوت باشد.
برای مثال، شما می توانید 1 درصد از تراز حساب (Balance) یا سرمایه (Equity) خود را در هر معامله ریسک کنید.
همچنین بطور همزمان بیش از 5 موقعیت معاملاتی باز ایجاد نکنید. بدین صورت اگر هر پنج معامله با زیان بسته شوند، مجموع ضرر شما از 5% کل سرمایه شما تجاوز نخواهد کرد.
اگر یک معامله گر کم ریسک هستید می توانید تعداد معاملات همزمان کمتری باز کنید.
اگر حساب معاملاتی شما کمتر از 500 دلار است بهتر است برای مثال، بجای 5 معامله 1 درصدی، سه معامله 2 درصدی ایجاد کنید.
جهت تعیین لات سایز معامله می توانید از ماشین حساب فارکسی تعیین حجم استفاده کنید.
نحوه مدیریت ریسک معامله که در اینجا بیان شده است صرفا یک پیشنهاد می باشد. بنابراین شما ممکن است با توجه به مبلغ دقیق حساب معاملاتی و میزان ریسک پذیری خود، ریسک معاملات را بهینه تر کنید.
همچنین در تعیین مدیریت سرمایه معاملات فارکس، خوب است که به نسبت ریسک ریوارد سیگنال ها توجه کنید.
با سیگنال هایی که دارای چند حد سود مختلف هستند چگونه معامله کنیم؟
گاهی اوقات یک سیگنال معاملاتی ممکن است دو یا سه تارگت مختلف داشته باشد. با این نوع سیگنال ها می توانید به دو صورت برخورد کنید.
اگر فرد پر ریسکی هستید می توانید حد سود خود را بر روی تارگت آخر تعیین کنید. اما اگر نمی خواهید ریسک کنید حد سود معامله را بر روی تارگت اول یا دوم تنظیم کنید.
همچنین شما می توانید حجم خود را بر روی تارگت های مختلف تقسیم کنید.
برای مثال یک سیگنال با 3 حد سود مختلف را در نظر بگیرید. ممکن است شما در هر معامله 1% سرمایه خود را ریسک کنید. فرض کنید پس از محاسبه لات سایز معامله می خواهید با 0.3 لات معامله را باز کنید.
در این حالت می توانید سه پوزیشن معاملاتی مختلف با حجم 0.1 و با حد زیان های مشابه وارد سیستم کنید.
زمانیکه برای هر حد سود، یک معامله جداگانه ایجاد کرده اید می توانید با رسیدن قیمت به یک تارگت، استاپ لاس را تغییر دهید. یعنی وقتی قیمت به حد سود اول رسید و پوزیشن مربوطه بسته شد، حد زیان را برای سایر پوزیشن ها اصلاح کنید به نقطه ورود جابجا کنید. به همین ترتیب وقتی نمودار به تارگت دوم رسید و پوزیشن دوم بسته شد، حد زیان پوزیشن سوم را به تارگت اول ببرید.
سیگنال های فارکس شامل چه نمادهایی هستند؟
اینکه سیگنال های فارکس شامل چه نمادهایی است کاملا بستگی به ارائه کننده دارد. برخی ارائه کنندگان ممکن است صرفا سیگنال انواع جفت ارزها یا فقط سیگنال طلا را ارائه دهند. در حالیکه برخی دیگر ممکن است علاوه بر اینها شاخص ها و کامودیتی ها را نیز ارائه کنند.
بنابراین بایستی مطمئن شوید که بروکر شما این نمادها را در پلتفرم معاملاتی خود ارائه می کند.
بعنوان شخصی که بدنبال کسب سود از بازار CFD است نباید نمادهای معاملاتی تفاوتی داشته باشد. زیرا هدف او کسب درآمد از بازار فارکس است. بنابراین بجای این موضوع بایستی سودآوری سیگنال ها را بررسی کنید.
موارد مهم در استفاده از سیگنال های فارکس
1- اولین موضوعی که باید در استفاده از یک سیگنال فارکس مد نظر داشته باشید هزینه اشتراک ارائه دهنده است.
فرض کنید یک ارائه دهنده با هزینه اشتراک ماهانه 100 دلار به شما سیگنال معاملاتی می دهد. در این شرایط اگر شما 1000 دلار در بروکر خود سپرده داشته باشید، بایستی حداقل سود ماهانه 10% کسب کنید تا در نقطه سر به سر باشید. بنابراین 1000 دلار سپرده برای این سیگنال کم است.
بدین ترتیب، یا باید سپرده خود را به بیش از 2000 دلار افزایش دهید و یا به دنبال یک ارائه کننده دیگر باشید.
2- همچنین به نوع سیگنال ها توجه کنید. ممکن است سیگنال ها اسکلپ، روزانه یا سویینگ باشند.
اگر فرصت کافی ندارید می توانید یک ارائه کننده سیگنال های سویینگ را بیابید. اما اگر سرمایه کمی دارید از اسکلپ استفاده کنید.
3- برخی ارائه کنندگان سیگنال های فارکس، نتایج و عملکرد معاملات خود را گزارش می دهند. در حالیکه برخی دیگر هیچ گزارشی از عملکرد معاملات ارائه نمی دهند.
در هر صورت به گزارشات خود ارائه دهنده، اعتماد نکنید. تفاوتی نمی کند که گزارش سیگنال ها ارئه می شود یا نه. همین طور فرقی ندارد که سیگنال ها با هزینه اشتراک ارائه می شوند یا رایگان هستند. در همه حال، شما باید قبل از استفاده سیگنال در حساب واقعی، حداقل برای چند ماه آنها را در حساب دمو تست کنید.
اگر در عرض چند ماه تعداد سیگنال ها زیاد بوده باشند می توانید تا حدودی نسبت ریسک ریوارد و همچنین نرخ موفقیت معاملات را بدست آورید. بدین ترتیب می توانید یک برنامه مدیریت ریسک مناسب برای آن طراحی کنید.
4- بسیاری از معامله گران هستند که از یک کانال سیگنال فارکس استفاده می کنند. پس از مدتی ممکن است دو یا چند معامله پشت سر هم را با سود ببندند. در این حالت، معمولا احساسات بر آنها غلبه می کند و با دریافت سیگنال بعدی با حجم بسیار بزرگی وارد معامله می شوند. زیرا می خواهند سود قابل توجهی را در یک معامله بدست آورند.
اما بخش بزرگی از سرمایه خود را از دست می دهند. برای جبران این معامله، دوباره با حجم بالا وارد معامله بعدی می شوند. این بار کل سرمایه خود را از دست می دهند.
بازار فارکس، محلی برای یک شبه پولدار شدن نیست. هیچگاه فراموش نکنید که شما یک معامله گر هستید نه یک قمار باز. بنابراین همیشه مدیریت ریسک را در اولویت قرار دهید.
5- برخی ارائه دهندگان سیگنال، به اعضای خود لات سایز هر معامله را پیشنهاد می کنند. اگر این پیشنهاد بصورت درصدی از تراز حساب شما باشد مشکلی ندارد. اما خیلی از اوقات، حجم معامله بصورت عدد لات سایز بیان می شود. اگر اینطور بود از آن سیگنال ها استفاده نکنید. زیرا سیگنال دهنده، اطلاعی از اصول اولیه مدیریت ریسک ندارد. و یا بدتر از آن ممکن است یک کلاهبردار باشد.
6- یک انتظار منطقی از سیگنال فارکس داشته باشید. انتظار نداشته باشید که همه سیگنال های ارائه کننده موفقیت آمیز باشند. این ایده از طرف منطق شما نمی آید و از احساسات به شما دیکته می شود. بجای این، سیگنال ها را برای مدتی در حساب دمو تست کنید و برآیند کلی معاملات را بررسی کنید.
آیا باید از سیگنال فارکس استفاده کنیم؟
استفاده از سیگنال فارکس نیز مانند همه چیزهای دیگر دارای مزایا و معایبی است.
پیدا کردن یک ارائه دهنده سیگنال که برای شما سود مستمر ایجاد کند کار بسیار دشواری است. اکثر سیگنال ها بازدهی کافی ندارند و در خیلی موارد زیان ده هستند. با این حال، با نحوه تحلیل ارائه دهندگان آشنا می شوید و ایده های جدیدی برای پیاده سازی یک استراتژی به ذهن شما می رسد.
اما در نظر بگیرید که یافتن و تست کردن یک کانال سیگنال فارکس، زمانبر و گاهی با هزینه همراه است. شما می توانید این زمان و هزینه را صرف آموزش خود کنید و بصورت مستقل معامله کنید.
روش های جایگزین سیگنال معاملاتی
شما می توانید بجای اینکه سیگنال فارکس را خودتان بصورت دستی وارد پلتفرم معاملاتی کنید از خدمات پروایدرها استفاده کنید. برای مثال می توانید پول خود را در حساب های پم سرمایه گذاری کنید. بدین صورت یک مدیر معامله، وجوه سرمایه گذاران را همراه با سرمایه خود مدیریت می کند.
همچنین می توانید از سیستم های کپی ترید مانند کپی تریدینگ متاتریدر نیز استفاده کنید. این سیستم ها نیز بدون هزینه نیستند و باید درصدی از سود و یا هزینه اشتراک را بپردازید.