بورس تایم

تبلیغات
  • صفحه اصلی
  • بورس
  • فارکس
    • آموزش فارکس 2025 (کامل و به زبان ساده)
    • سرمایه گذاری در فارکس
    • ابزارهای معامله گری
  • ارز دیجیتال
    • معرفی ارز دیجیتال
    • خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  • مطالب مفید
    • بورس
    • فارکس
    • ارز دیجیتال
    • سایر مطالب مالی
  • محصولات
  • وبینارها
  • آزمون های حرفه ای
    • آزمون های داخلی
    • آزمون های بین المللی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • بورس
  • فارکس
    • آموزش فارکس 2025 (کامل و به زبان ساده)
    • سرمایه گذاری در فارکس
    • ابزارهای معامله گری
  • ارز دیجیتال
    • معرفی ارز دیجیتال
    • خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  • مطالب مفید
    • بورس
    • فارکس
    • ارز دیجیتال
    • سایر مطالب مالی
  • محصولات
  • وبینارها
  • آزمون های حرفه ای
    • آزمون های داخلی
    • آزمون های بین المللی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

بورس تایم

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

شاخص دلار چیست و چگونه می توان آن را معامله کرد؟

نمادهای USDX یا DXY نشان دهنده چیست؟

ساسان پرهون توسط ساسان پرهون
2020-04-29
در فارکس
4
شاخص دلار

معامله گران ارز تغییرات نرخ جفت ارزهایی که یکی از ارزهای آن دلار آمریکا می باشد را بررسی می کنند. این معامله گران معمولا از خود می پرسند که آیا این نوسات قیمت ناشی از تغییر ارزش ارز خارجی است یا به علت تغییر ارزش دلار آمریکا است.

برای اینکه پاسخ به این سوال برای معامله گران راحت تر باشد بانک رزرو فدرال، دو شاخص را ارائه می دهد که ارزش دلار آمریکا را نسبت به سبدی از ارزهای دیگر مقایسه می کند. در هر دو شاخص، سبدها شامل ارزهای تعداد زیادی از شرکای تجاری اصلی آمریکا می باشد.

بخش هایی که در ادامه مطالعه می کنید به شاخص دلار که در بازار بورس آمریکا با نمادهای USDX یا DXY معامله می شود تمرکز دارد. علاوه بر این به “شاخص تجارت وزنی دلار آمریکا” اشاره می شود که توسط بانک رزرو فدرال ارائه می گردد. بانک مرکزی از این شاخص جهت ارزیابی جایگاه دلار در مقایسه با ارزهای شرکای تجاری اصلی ایالات متحده استفاده می کند.

فهرست مطالب پنهان
1 شرکای تجاری اصلی ایالات متحده آمریکا
2 شاخص دلار چیست؟
3 ترکیب ارزی در شاخص USDX
4 چگونه شاخص دلار(USDX) محاسبه می شود؟
5 شاخص وزنی تجاری دلار فدرال (TWDI)
6 ترکیب ارزها در شاخص TWDI
7 نمودار تاریخی شاخص دلار آمریکا
8 تفسیر شاخص دلار آمریکا
9 معامله قراردادهای آتی(فیوچرز) شاخص دلار
10 معاملات سی اف دی شاخص دلار USDX
11 استفاده از حرکات شاخص دلار در معاملات فارکس

شرکای تجاری اصلی ایالات متحده آمریکا

از آنجاییکه هر دو شاخص دلار آمریکا وزنی هستند و وزن آنها ارزش تجاری با هر شریک تجاری می باشد، بهتر است ابتدا به شرکای تجاری اصلی آمریکا توجه کنیم. زیرا در محاسبه شاخص های دلار، نرخ برابری ارزهای این کشورها با دلار در نظر گرفته می شود. جدولی که در ادامه آمده است 26 شریک تجاری ایالات متحده را بر اساس میزان تجارت بین دو کشور به ارزش دلار را نشان می دهد که به ترتیب از بیشترین به کمترین لیست شده است. این جدول مربوط به سال 2011 می باشد.

توجه داشته باشید که برخی از این کشورها مانند آلمان، انگلستان، بلژیک و ایتالیا، بخشی از بلوک تجاری اتحادیه اروپا هستند که در ابتدای جدول آمده است.

مجموع تجارت بین ایالات متحده با سایر نقاط دنیا در ابتدای جدول جهت مقایسه آمده است.

جدول میزان تجارت ایالات متحده آمریکا با دیگر کشورهای جهان در سال 2011
شاخص دلار – جدول 1

ستون های جدول بالا به ترتیب نشاندهنده رتبه، کشور یا منطقه، کل ارزش تجاری، میزان خالص ارزش تجاری، میزان صادرات و میزان واردات می باشد. سایر کشورهایی که رتبه پایین تر از شیلی دارند تحت عنوان “سایر کشورها” در انتهای جدول درج شده است. همچنین مجموع کل ارزش تجاری در اولین ردیف جدول درج شده است.

شاخص دلار چیست؟

شاخص دلار آمریکا شناخته شده ترین شاخص ارز است که تحت عنوان USDX یا DXY در بورسها معامله می شود. این معیار مهم ارزش نسبی دلار، از سال 1973 زمانیکه مقدار آن 100،000.00 بود شروع شد.

پس از اینکه سیستم ارزی برتن وودز شروع به فروپاشی کرد و به طور یکجانبه نرخ برابری طلا را به جای نرخ برابری دلار در نظر گرفتند شاخص دلار به یک معیار بسیار مفید تبدیل شد.

سبد استفاده شده جهت محاسبه شاخص دلار آمریکا تنها یکبار پس از اینکه در شروع 1999 یورو جایگزین ارز کشورهای منطقه یورو شد تغییر کرد.

در حال حاضر، قراردادهای آتی USDX در بورس بین قاره ای(ICE) معامله می شود. این بعنوان یک معیار ارزش دلار در بین الملل و رسانه های مالی مطرح است.

ترکیب ارزی در شاخص USDX

ارزش شاخص دلار آمریکا با در نظر گرفتن میانگین هندسی نرخ برابری دلار با سبدی شامل ارزهای دیگر محاسبه می گردد. هر یک از ارزهای سبد به یکی از 6 گروه شرکای تجای اصلی آمریکا تعلق دارد که جهت محاسبه شاخص دلار با وزن های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

جدول زیر شامل 6 ارز با وزن های متفاوت را نشان می دهد که سبد ارزی برای محاسبه شاخص دلار آمریکا را نشان می دهد. این جدول بر اساس وزن هر ارز مرتب شده است.

ارزهایی که در محاسبه شاخص دلار بکار گرفته می شود بهمراه وزن هر ارز
شاخص دلار – جدول 2

برخی معامله گران و اقتصاددانان بر این عقیده اند که شاخص دلار باید بروز شود. زیرا امروزه تجارت ایالات متحده با کشورهایی مانند چین، کره جنوبی، مکزیک و برزیل بیشتر و با کشورهایی نظیر سوئیس و سوئد کمتر شده است.

چگونه شاخص دلار(USDX) محاسبه می شود؟

همانگونه که در بالا اشاره شد شاخص دلار یک میانگین موزون هندسی است. در عمل معامله گران می توانند از صفحه گسترده ها مانند اکسل جهت محاسبه ارزش تئوریک شاخص دلار استفاده کنند. فرمول کلی شاخص دلار به شرح زیر است.

فرمول محاسبه شاخص دلار

در یک صفحه گسترده می توان نرخ های برابری و وزن نرخ ها را بطور جداگانه ثبت و سپس وزن هر نرخ را ضربدر نرخ برابری کرد. درنهایت، همه نتایج و فاکتور 50.14348112 در یکدیگر ضرب می شوند. در زیر یک مثال را مشاهده می کنید.

مثالی از محاسبه شاخص دلار در یک صفحه گسترده
شاخص دلار – جدول 3

همانگونه که در جدول فوق مشاهده می شود ارزش تئوریک USDX برابر با 96.63935446 می باشد. این نرخ با مقدار شاخص دلار که توسط بازارگردان ها در بازار بین قاره ای قیمت گذاری شده است دائما مقایسه می گردد.

شاخص وزنی تجاری دلار فدرال (TWDI)  

یک شاخص دیگر مهم دلار، “شاخص وزنی تجاری دلار فدرال” یا TWDI می باشد که از سال 1998 توسط بانک رزرو فدرال آمریکا محاسبه، بررسی و نشر می شود. این شاخص، یک ارزیابی گسترده تری از ارزش دلار آمریکا در برابر سبدی از 26 ارز را ارائه می دهد. بدین ترتیب، سیاست گذاران پولی رزور فدرال می توانند توان رقابتی کالاهای ساخته شده در آمریکا را نسبت به کالای ساخته شده در دیگر کشورها ارزیابی کنند.

با توجه به جامع بودن این شاخص، بسیاری از اقتصاد دانان بر این عقیده هستند که شاخص اصلی دلار، TWDI می باشد که می تواند شرایط اقتصاد آمریکا را به بهترین نحو نشان دهد. علاوه بر این، این شاخص وزنی جامع توسط سیاست گذاران رزرو فدرال جهت تنظیم ضعف و قدرت دلار مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین، این شاخص نسبت به شاخص USDX، تاثیر بیشتری بر نرخ بهره دلار در ایالات متحده دارد.

ترکیب ارزها در شاخص TWDI

جدول زیر، لیستی از 26 ارز به همراه وزن هر ارز در سال 2016 را نشان می دهد که در محاسبه شاخص TWDI بکار گرفته می شود.

توجه داشته باشید که در جدول روبرو پس از نام برخی کشورها علامت ستاره(*) مشاهده می شود. این علامت نشان می دهد که ارز مربوط به آن کشورها بخشی از شاخص “ارزهای اصلی رزور فدرال” می باشد. همچنین ارز کشورهایی که در جدول دارای ستاره نمی باشند در شاخص “دیگر شرکای تجاری مهم (OITP)” می باشند.

شاخص وزنی تجاری دلار بانک رزرو فدرال
شاخص دلار – جدول 4

نمودار تاریخی شاخص دلار آمریکا

قرارداد آتی USDX بطور فعال در بورس فیوچرز بین قاره ای (ICE) معامله می شود. بنابراین یک نمودار تاریخی برای تحلیل گران تکنیکال فراهم است تا بتوانند از این طریق، مسیر شاخص را پیش بینی کنند.

نمودار زیر، شاخص DXY را از سال 1992 نشان می دهد.

نمودار شاخص دلار از سال 1992
نمودار شاخص دلار از سال 1992

بر روی نمودار بالا، وقایع بنیادی مهم مانند بحران مالی آسیا، بحران مالی روسیه و نکول بدهی، ترکیدن حباب سهام شرکت “دات کام”، ترکیدن حباب بازار مسکن آمریکا، بحران مالی 2008 و شوک رفراندوم برگزیت نشان داده شده است.

تفسیر شاخص دلار آمریکا

مقدار شاخص دلار USDX، میزان کاهش یا افزایش ارزش دلار را نسبت به سال پایه 1973 به تحلیلگران و معامله گران نشان می دهد. برای مثال اگر شاخص بر روی رقم 96.65 باشد بیانگر این است که ارزش دلار نسبت به سبد شش ارزی مد نظر در سال 1973 به میزان 3.35 درصد کاهش یافته است. به همین صورت اگر شاخص دلار در حال معامله بر روی 115 باشد بدان معنی است که ارزش دلار نسبت به ارزهای مد نظر نسبت به سال پایه به میزان 15 درصد افزایش یافته است.

معامله قراردادهای آتی(فیوچرز) شاخص دلار

فیوچرز شاخص دلار، در یک سبد وزنی شامل ارزهای یورو، ین ژاپن، پوند انگلستان، دلار کانادا، کرون سوئد و فرانک سوئیس در دسترس معامله گران و پوشش دهندگان ریسک قرار دارد و می توانند آن را در بورس بین قاره ای (ICE) معامله کنند. قراردادهای فیوچرز شاخص دلار با نماد USDX مورد معامله قرار می گیرند. همچنین در 21 ساعت از هر روز معاملاتی می توان این قراردادها را از طریق پلتفرم های آنلاین معامله کرد.

ساعت معاملات الکترونیکی ICE از ساعت 8:00 بعد از ظهر به وقت شرقی تا 5:00 بعد از ظهر روز بعد می باشد. همچنین روزهای معاملاتی از یکشنبه تا جمعه است. پلتفرم معاملاتی ICE سی دقیقه قبل از شروع بازار در دسترس معامله گران قرار می گیرد و می توانند سفارش های خود را در این مدت وارد سیستم کنند.

اندازه هر قرارداد فیوچرز شاخص دلار USDX برابر با 1000 دلار ضربدر رقم شاخص است. مظنه های فیوچرز شاخص دلار به رقم شاخص اعلام می گردد که تا سه رقم اعشار محاسبه و اعلام می شود. همچنین، تیک سایز قراردادهای آتی USDX برابر با 0.005 می باشد. قراردادها بدون محدویت دامنه نوسان قیمت، معامله می شوند.

تاریخ اعمال قراردادهای فیوچرز USDX چهار بار در هر سال می باشد که این چهار مرتبه برابر با اتمام فصل ها در انتهای ماه های مارچ، ژوئن، سپتامبر و دسامبر است. آخرین روز معاملاتی هر قرارداد، دو روز قبل از تسویه می باشد و معاملات در ساعت 10:16 دقیقه به وقت شرقی بسته می شود.

قراردادهای USDX در سومین چهارشنبه ماه تسویه بصورت فیزیکی تسویه می شوند. این تسویه فیزیکی با توجه به درصد وزن هر ارز در سبد شاخص انجام می پذیرد. قیمت تسویه روزانه قراردادهای آتی USDX برابر با میانگین موزون یک دقیقه آخر جلسه معاملاتی که از ساعت 14:59 تا 15:00 شرقی می باشد. نرخ های تسویه می تواند تا سه رقم اعشار اعلام شود.

برای آندسته از معامله گرانی که تمایل به معامله قراردادهای اختیار معامله دارند بورس ICE، قراردادهای اختیار معامله شاخص دلار را با سررسیدهای مشابه با قراردادهای آتی ارائه می کند. آخرین روز معاملاتی برای این قراردادها، دو جمعه قبل از آخرین چهارشنبه ای است که قراردادها منقصی می شوند.

معاملات سی اف دی شاخص دلار  USDX

ابزار مالی شاخص دلار توسط برخی بروکرهای آنلاین جهت معاملات سی اف دی (CFD) ارائه می گردد. همانگونه که می دانید قراردادهای CFD صرفا بصورت نقدی تسویه می شوند.

این سی اف دی ها قراردادهای مشتقه ای هستند که مظنه های خود را از بازار بین قاره ای دریافت می کنند. در مورد سی اف دی USDX، هر بروکر شرایط معاملاتی خود را دارد. بنابراین بهتر است قبل از معامله این ابزار مالی، پارامترهای قرارداد و نحوه تسویه آن را بررسی کنید.

برای شروع معاملات سی اف دی شاخص دلار می توانید از این پیج ثبت نام کنید.

استفاده از حرکات شاخص دلار در معاملات فارکس

معامله گران می توانند با استفاده از تغییرات مشاهده شده در شاخص های دلار مانند شاخص USDX، تغییرات ارزش دلار در برابر ارزهای موجود در سبد شاخص را پیش بینی کنند. برای مثال اگر USDX در حال افزایش باشد احتمالا دلار نیز به همین جهت در حال حرکت است.

بسیاری از رسانه های مالی، گزارشات خود درباره تغییرات شاخص دلار را به جای اعلام تک تک نرخ ها به فعالان بازار فارکس ارائه می کنند.

همچنین شاخص USDX می تواند بعنوان یک نشانگر معکوس از ارزش یورو باشد. زیرا 57.6 درصد از وزن شاخص را به خود اختصاص داده است. بیشترین وزن بعد از یورو به ین ژاپن اختصاص دارد که 13.6 درصد از وزن شاخص را دارا می باشد.

موضوع کلیدی دیگری که معامله گران فارکس بایستی به آن توجه کنند نحوه ارتباط حرکت شاخص دلار با ارزهای موجود در شاخص می باشد. برای مثال اگر مظنه جفت ارز موجود در شاخص بصورت دلار/ین بیان شود، یعنی دلار بعنوان ارز پایه و ارز مقابل بعنوان ارز قیمت گذاری باشد، حرکت شاخص و مظنه آن جفت ارز بایستی در یک جهت باشند.

در مقابل، زمانیکه جفت ارز مانند یورو/دلار بیان می شود، یعنی دلار بعنوان ارز قیمت گذاری و ارز مقابل بعنوان ارز پایه می باشد، حرکت شاخص دلار و مظنه آن جفت ارز بایستی در جهت مخالف باشند. بدین ترتیب زمانیکه شاخص دلار افزایش می یابد نرخ جفت ارز کاهش و زمانیکه شاخص دلار کاهش می یابد نرخ جفت ارز مورد نظر افزایش می یابد.

اگر این مطلب براتون مفید بود امتیاز بدین!

برای امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا 22

شما اولین نفری هستید که به این پست امتیاز میدین!

نوشته قبلی

چگونه از اندیکاتور فراکتال در تحلیل نمودار استفاده کنیم؟

نوشته‌ی بعدی

درآمد منفعل یا درآمد فعال؟ کدامیک بهتر است؟

ساسان پرهون

ساسان پرهون

کارشناسی حسابداری- دارای گواهینامه های حرفه ای سازمان بورس- پنج سال سابقه فعالیت در کارگزاری بورس با سمت معامله گر کالا و اوراق بهادار

مرتبط نوشته ها

نرخ بهره منفی

نرخ بهره منفی چیست؟

تاثیر بانک مرکزی اروپا ECB بر فارکس

هر آنچه باید درباره بانک مرکزی اروپا (ECB) بدانید

پاس کردن چالش پراپ در فارکس

چگونه چالش پراپ را پاس کنیم؟

نرخ بیکاری چیست و چه تاثیری بر بازار فارکس و طلای جهانی دارد؟

تاثیر نرخ بیکاری بر بازار فارکس و طلا

شاخص HPI چیست و چه تاثیری بر بازار فارکس دارد

شاخص HPI (قیمت مسکن) و تاثیر آن بر فارکس

الگوی QM

معامله با الگوی QM در روش RTM

دیدگاه‌ها 4

  1. حسین می‌گوید:
    قبل 5 سال

    توضیحاتی کامل و جامع
    عالی بود
    دمتون گرم?

    پاسخ
    • ساسان پرهون می‌گوید:
      قبل 5 سال

      خواهش می کنم. ممنون از توجه شما

      پاسخ
  2. pouya می‌گوید:
    قبل 4 سال

    ممنون واقعا کاربردی و جامع بود تشکر

    پاسخ
    • ساسان پرهون می‌گوید:
      قبل 4 سال

      ممنون از نظر شما دوست عزیز. موفق باشید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مرور بر اساس دسته بندی

  • ارز دیجیتال
  • بورس
  • سایر مطالب مالی
  • فارکس
  • وبینارهای فارکس و بورس
نرخ بهره منفی

نرخ بهره منفی چیست؟

توسط ساسان پرهون
0

نرخ بهره منفی یکی از مفاهیم مهم در سیاست‌های پولی است که توجه فعالان بازارهای مالی را به خود جلب...

تاثیر بانک مرکزی اروپا ECB بر فارکس

هر آنچه باید درباره بانک مرکزی اروپا (ECB) بدانید

توسط ساسان پرهون
0

بانک مرکزی اروپا (ECB) بانک مرکزی اروپا یک نقش محوری در چشم انداز اقتصادی منطقه یورو و تأثیر گذاری بر...

پاس کردن چالش پراپ در فارکس

چگونه چالش پراپ را پاس کنیم؟

توسط ساسان پرهون
0

چگونه چالش پراپ را پاس کنیم؟ برای اینکه معامله گران فارکس بتواند به وجوه قابل توجه شرکت های پراپ تریدینگ...

نرخ بیکاری چیست و چه تاثیری بر بازار فارکس و طلای جهانی دارد؟

تاثیر نرخ بیکاری بر بازار فارکس و طلا

توسط ساسان پرهون
0

نرخ بیکاری چیست؟ برای اینکه بدانیم منظور از نرخ بیکاری چیست، ابتدا باید بیکار را تعریف کنیم. بیکار به شخصی...

خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و ... خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و ... خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و ...
https://boursetime.com

افشای ریسک: سرمایه گذاری در بازارهای مالی با ریسک از دست رفتن سرمایه همراه است.

  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • قوانین سایت

تمام حقوق مادی و معنوی متعلق به وبسایت Boursetime.com می باشد و کپی برداری از مطالب این سایت به هر شکل غیر مجاز و غیر قانونی است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • بورس
  • فارکس
    • آموزش فارکس 2025 (کامل و به زبان ساده)
    • سرمایه گذاری در فارکس
    • ابزارهای معامله گری
  • ارز دیجیتال
    • معرفی ارز دیجیتال
    • خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  • مطالب مفید
    • بورس
    • فارکس
    • ارز دیجیتال
    • سایر مطالب مالی
  • محصولات
  • وبینارها
  • آزمون های حرفه ای
    • آزمون های داخلی
    • آزمون های بین المللی

افشای ریسک: سرمایه گذاری در بازارهای مالی با ریسک از دست رفتن سرمایه همراه است.