بورس تایم

تبلیغات
  • صفحه اصلی
  • بورس
  • فارکس
    • آموزش فارکس 2025 (کامل و به زبان ساده)
    • سرمایه گذاری در فارکس
    • ابزارهای معامله گری
  • ارز دیجیتال
    • معرفی ارز دیجیتال
    • خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  • مطالب مفید
    • بورس
    • فارکس
    • ارز دیجیتال
    • سایر مطالب مالی
  • محصولات
  • وبینارها
  • آزمون های حرفه ای
    • آزمون های داخلی
    • آزمون های بین المللی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • بورس
  • فارکس
    • آموزش فارکس 2025 (کامل و به زبان ساده)
    • سرمایه گذاری در فارکس
    • ابزارهای معامله گری
  • ارز دیجیتال
    • معرفی ارز دیجیتال
    • خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  • مطالب مفید
    • بورس
    • فارکس
    • ارز دیجیتال
    • سایر مطالب مالی
  • محصولات
  • وبینارها
  • آزمون های حرفه ای
    • آزمون های داخلی
    • آزمون های بین المللی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

بورس تایم

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

نمودار رنکو (renko) چیست؟ + استراتژی معاملاتی فارکس

رنکو چارت چیست، دانلود اندیکاتور رنکو، رنکو در متاتریدر

ساسان پرهون توسط ساسان پرهون
2023-05-15
در فارکس
3
نمودار رنکو یا رنکو چارت در فارکس

نمودار رنکو در فارکس

نمودار در بازارهای مالی از جمله بازار فارکس، ضروری هستند. شما نمی توانید بدون نمودار به طور موثر در فارکس معامله کنید. محبوب ترین سبک نموداری فارکس، نمودار کندل استیک ژاپنی است. برخی دیگر از انواع نمودارها که به طور منظم توسط معامله گران استفاده می شود شامل نمودار خطی و نمودار میله ای می باشد. اما در این پست قصد داریم یک نمودار جایگزین دیگر یعنی نمودار رنکو را برای شما شرح دهیم. همچنین خواهیم گفت که نمودار رنکو  یا رنکو چارت چیست و چگونه استراتژی‌های معاملاتی آنرا در معاملات خود بکار بگیریم.

فهرست مطالب پنهان
1 نمودار رنکو فارکس چیست؟
2 انواع نمودارهای رنکو
3 مزایای نمودار رنکو چیست؟
3.1 تشخیص سریع روندها در نمودار رنکو
3.2 تشخیص سطوح حمایت و مقاومت در رنکو چارت
3.3 شناسایی راحت الگوهای نموداری در نمودار رنکو
3.4 تایید شکست در نمودارهای رنکو
4 استراتژی های معاملاتی فارکس با نمودار رنکو
4.1 استراتژی معاملاتی رنکو: شکست خط روند
4.2 استراتژی معاملاتی در چارت رنکو: حمایت و مقاومت
5 دانلود اندیکاتور رنکو یا Renko Chart برای متاتریدر 4 و 5

نمودار رنکو فارکس چیست؟

نمودار رنکو نوع خاصی از نمودار است که برای نمایش حرکات قیمت یک نماد معاملاتی استفاده می شود. نمودار شامل بلوک‌هایی (اصطلاحا آجر) است که اندازه یکسانی دارند. این بلوک‌ها مانند نمودار میله‌ای یا کندل استیک می‌توانند نزولی و صعودی باشند.

دلیل اینکه نمودار رنکو دارای بلوک های مجزا و هم اندازه اند این است که نمودار رنکو زمان را در نظر نمی گیرد. این نمودار دارای یک پارامتر است که میزان تغییرات قیمت (تعداد پیپ ها) برای تشکیل هر بلوک را مشخص می کند.

این پارامتر معمولاً با مقدار پیش فرض 10 پیپ (یک پیپ برابر با کمترین مقدار تغییر قیمت در بازار فارکس است) در پلتفرم متاتریدر ارائه می شود. بنابراین، اگر نمودار رنکو روی (10) تنظیم شود، به این معنی است که اگر قیمت حداقل 10 پیپ، افزایش یا کاهش نداشته باشد، بلوک بعدی تشکیل نخواهد شد.

به این ترتیب، ایجاد بلوک بعدی در نمودار رنکو، مدت زمان مشخصی ندارد. برای مثال بلوک می تواند در یک ثانیه، یک دقیقه، یک روز یا یک هفته تشکیل شود. هیچکس زمان تشکیل یک بلوک را نمی داند. تنها چیزی که ما می دانیم تعداد پیپ هایی است که در پارامتر رنکو تعیین شده است.

در زیر تفاوت بین نمودار کندل استیک و نمودار رنکو را مشاهده می کنید:

نمونه ای از نمودار رنکو یا رنکو چارت
نمودار رنکو یا رنکو چارت
تفاوت نمودار رنکو و نمودار کندل استیک
تفاوت نمودار رنکو و کندل استیک

تصویر اول، نمودار رنکو است که حرکات قیمت در نمودار دوم (نمودار شمعی ژاپنی) را نشان می دهد. همانطور که می بینید نمودار رنکو حرکات قیمت را هموارتر نمایش می دهد. به این ترتیب تمام حرکات بازار با جزئیات بیشتری روی نمودار ارائه می شود که برای معامله کردن مناسب تر است.

انواع نمودارهای رنکو

بطور کلی نمودار رنکو به دو صورت محاسبه می شود:

نمودار رنکو High/Low

اولین نمودار رنکو که در مورد آن صحبت خواهیم کرد، نوع High/Low است. این نمودار رنکو هر رفتار قیمتی را در نظر می گیرد. همانطور که از نام High/Low پیداست، حرکت قیمت شامل بالاترین و پایین ترین نقطه در نمودار می باشد.

نمودارهای رنکو Open/Close

نوع دوم نمودار رنکو Open/Close است. این سبک رنکو فقط حرکات قیمت را در نظر می گیرد که در محدوده باز و بسته شدن قیمت گنجانده شده است.

آیا توجه کردید نمودار رنکو که در بالا نشان دادیم شامل چند فیتیله بزرگ است؟ زیرا نمودار فقط قیمت باز و بسته شدن بازه های مختلف را در نظر می گیرد. به این ترتیب، برخی از حرکات قیمت در بلوک های رنکو لحاظ نمی شود. بنابراین، این حرکات قیمت خارج از بلوک های رنکو با این فیتیله ها نمایش داده می شوند.

مزایای نمودار رنکو چیست؟

هر معامله‌گری که از نمودار رنکو استفاده کرده باشد می‌داند که این نمودار برای اندازه‌گیری حرکات قیمت یک ابزار بسیار مؤثر است. در ادامه بطور دقیق تر به برخی از مزایای نمودار رنکو می پردازیم.

تشخیص سریع روندها در نمودار رنکو

نمودار رنکو می تواند به وضوح جهت بازار را نشان دهد. از آنجایی که نمودار اساساً حرکت قیمت را ملایم تر نشان می دهد، تقریباً همیشه یک روند را در مقابل خود داریم.

با نمودار رنکو روندها براحتی شناسایی می شوند
شناسایی روند در نمودار رنکو

در تصویر بالا، نوسانات مختلف قیمت در نمودار رنکو را مشاهده می کنید. توجه داشته باشید که تراکم قیمت در نمودار وجود ندارد.

تشخیص سطوح حمایت و مقاومت در رنکو چارت

نمودار رنکو برای شناسایی صحیح سطوح حمایت و مقاومت بسیار موثر است. از آنجاییکه حرکت قیمت در نمودار رنکو شامل تغییر تعداد مشخص پیپ می باشد، سطوح حمایت و مقاومت را می توان به وضوح نمایش داد. در زیر تصویری را مشاهده می کنید که چهار سطح را در نمودار نشان می دهد. توجه داشته باشید که پس از تعامل قیمت با هر یک از آنها، شاهد ایجاد یک حرکت جهت دار جدید هستیم.

در نمودار رنکو سطوح حمایت و مقاومت به راحتی تشخیص داده می شود
نمودار رنکو – حمایت و مقاومت

دایره های قرمز روی نمودار، لحظاتی را نشان می دهد که میله های رنکو یک سطح مهم را می شکند. همانطور که می بینید، هر یک از این شکست ها منجر به ایجاد یک روند جدید می شود. در مقابل، حمایتی که در پایین نمودار نشان داده شده است، آغاز یک حرکت صعودی جدید را نشان می دهد. پس از 2 بار جهش قیمت از آن سطح، شاهد ایجاد یک روند صعودی جدید هستیم.

شناسایی راحت الگوهای نموداری در نمودار رنکو

همانند شناسایی حمایت و مقاومت، تشخیص الگوهای نموداری در نمودار رنکو، بسیار آسان تر است.

به نمودار زیر توجه کنید.

شناسایی الگوهای قیمتی در نمودار رنکو
نمودار رنکو – شناسایی الگوهای قیمتی

نمودار رنکو در بالا چهار الگوی نموداری کلاسیک را نشان می دهد.

خطوط آبی، یک الگوی گوه صعودی را نشان می دهد. همانطور که می بینید، پس از شکستن خط پایین گوه، قیمت کاهش یافته است.

سپس یک کانال صعودی ظاهر می شود که با خطوط قرمز نشان داده شده است. توجه داشته باشید که حرکت قیمت باعث ایجاد این نوسان در چهارچوب های کانال شده است. پس از شکست نزولی، قیمت کاهش یافته است.

الگوی بعدی با رنگ سبز نشان داده شده است و یک الگوی سر و شانه معکوس است. پس از ایجاد شانه دوم، قیمت دوباره افزایش می یابد.

شکل صورتی نیز یک الگوی سقف دو قلو است. نزولی که در انتها شکل گرفته صحت این الگو را در نمودار رنکو تایید می کند.

تایید شکست در نمودارهای رنکو

عملکرد اصلی نمودار رنکو ارائه سطح واضح تری از تحلیل نوسانات قیمت است.

یکی از محبوب‌ترین روش‌های استفاده از نمودار رنکو، معامله بر اساس شکست است. اگرچه این یک روش معتبر است، پیشنهاد می کنیم باز هم سیگنال های شکست را در نمودار رنکو تأیید کنید. سعی کنید با یک شمع دوم، شکست را تأیید کنید. اگر یک شمع رنکو از خط روند عبور کرد، صبر کنید تا شمع دیگر در جهت شکست تشکیل شود. سپس وارد معامله شوید.

استراتژی های معاملاتی فارکس با نمودار رنکو

بیایید اکنون چند استراتژی معاملاتی را با استفاده از نمودارهای رنکو بررسی کنیم.

استراتژی معاملاتی رنکو: شکست خط روند

همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم، یک راه موثر برای ترید با نمودارهای رنکو، تشخیص شکست در روندها است. ساختار نمودار رنکو در ایجاد روندها، بسیار دقیق است. به این ترتیب، خطوط روند در نمودار رنکو، نسبتا دقیق هستند.

بنابراین، شکست خط روند که توسط یک بلوک دوم رنکو تایید شده است باید اطمینان معقولی را برای تشکیل روند جدید به ما بدهد.

به طور معمول، شما برای ورود به یک موقعیت معاملاتی باید منتظر بمانید تا زمانی که یک میله رنکو از یک خط روند عبور کند و میله دوم نیز در جهت شکست، تشکیل شود.

در این شرایط باید حد ضرر را پس از بالاترین یا پایین ترین نوسان قبل از شکست، قرار دهید. شما می‌توانید از پرایس اکشن برای حفظ موقعیت معاملاتی خود استفاده کنید و تا زمانی پوزیشن را نگه دارید که شواهد مهمی از تغییر روند بیابید.

در تصویر زیر نمونه ای از استراتژی شکست را در نمودار رنکو می بینید.

استراتژی شکست خط روند در رنکو چارت
رنکو چارت – استراتژی شکست

در بالا نمودار رنکو مربوط به جفت ارز EUR/USD را مشاهده می کنید که بازه زمانی 28 می 2013 تا 31 جولای 2013 را نشان می دهد. این تصویر یک روند صعودی قوی را نشان می دهد که در نهایت، نزول می کند.

توجه کنید که چگونه خط روند بخوبی رسم شده و بخوبی عمل کرده است. این یکی از نکات مثبت سیستم های معاملاتی مبتنی بر رنکو می باشد.

ابتدا یک شکست جعلی در نمودار رنکو ظاهر شده که با فلش قرمز به آن اشاره شده است. اما مدت کوتاهی پس از آن، شکست بعدی رخ می دهد و یک بلوک رنکو در زیر خط روند بسته می شود. شمع بعدی نیز پایین تر تشکیل می شود. این مکان مناسبی برای فروش جفت ارز EUR/USD خواهد بود.

شما باید حد ضرر خود را درست بالای قله آخرین نوسان قبل از شکست قرار دهید. حد ضرر با یک خط افقی قرمز در تصویر بالا نشان داده شده است.

همانطور که می بینید، قیمت پس از شکست در رنکو چارت، شروع به کاهش می کند. در ادامه به مدیریت این معامله می پردازیم.

خروج از معامله استراتژی شکست در نمودار رنکو
نمودار رنکو – خروج از معامله

این تصویر ادامه حرکت قیمت پس از شکست روند است. خطوط زرد در تصویر بالا نشان می دهد که EUR/USD وارد یک کانال نزولی شده است. تا زمانی که قیمت در زیر کانال نزولی زرد بالایی قرار دارد، موقعیت معاملاتی بایستی خفظ شود. البته شکست در کانال زرد نیز باید با یک بلوک بیشتر در جهت شکست تایید شود.

همانطور که می بینید، ما یک شکست صعودی در کانال داریم و حرکت قیمت پس از این شکست صعودی، یک بازگشت قوی از روند نزولی است. خوشبختانه، طبق قوانین ما، شکست خط از بالای کانال نزولی، ما را در زمان مناسب از معامله خارج کرده است.

استراتژی معاملاتی در چارت رنکو: حمایت و مقاومت

این استراتژی شامل وارد شدن به معامله پس از شکست یک حمایت یا مقاومت افقی مهم در نمودار رنکو می باشد. اگر سطح حمایت به سمت پایین شکسته شود، شما به دنبال ورود به معامله فروش در جفت ارز فارکس خواهید بود. همچنین اگر یک خط مقاومت به سمت بالا شکسته شود، پوزیشن خرید باز می کنید. فراموش نکنید که شکست را همیشه با بلوک دوم رنکو تأیید کنید.

اگر با شکست سطح حمایت، معامله می کنید، معمولاً حد ضرر در بالای قله قبل از شکست، قرار می گیرد. اگر با شکست مقاومت معامله می کنید، استاپ لاس را در زیر کف قبل از شکست (آخرین کف قیمتی)، ایجاد می‌کنید.

سپس معامله با استفاده از علائم ساده مبتنی بر حرکت قیمت، مدیریت می شود.

حال، ببینیم معامله با استفاده از شکست‌های حمایت و مقاومت در نمودار رنکو چگونه است.

استراتژی شکست سطوح حمایت و مقاومت در نمودار رنکو
نمودار رنکو – شکست خط مقاومت

دوباره، نمودار رنکو را برای جفت ارز EUR/USD رسم کرده ایم. تصویر، شکست یک خط مقاومت را نشان می دهد.

خط افقی زرد یک سطح مقاومت قوی است. وقتی قیمت برای هفتمین بار به مقاومت (خط زرد) برخورد کرد، این سطح، شکسته شد. ابتدا میله شکست و سپس میله تایید ظاهر شده است. پس از تکمیل بلوک تایید، می توانید وارد معامله خرید در نماد EUR/USD شوید.

سپس بایستی سفارش حد ضرر را برای معامله تعیین کنید. حد ضرر در زیر آخرین کف قیمتی قبل از شکست قرار می گیرد. خط افقی قرمز این را در نمودار رنکو به ما نشان می دهد.

قیمت، مقاومت را می شکند و به صعود خود ادامه می دهد. در مسیر صعود، نمودار رنکو یک الگوی سر و شانه ایجاد می کند. همانطور که می دانید، این الگو دارای پتانسیل نزولی قوی است. با این حال، ما نیاز به یک تأیید داریم که الگو معتبر در نظر گرفته شود. به این ترتیب، زمانیکه حرکت قیمت، خط گردن (خط آبی) روی نمودار را بشکند، معامله باید بسته شود. باز هم، زمانیکه یک بلوک رنکو چارت، خط گردن را می شکند، معامله را نمی بندید. بلکه منتظر می مانید تا بلوک دوم زیر بلوک شکست، تکمیل شود. این کندل با دایره و فلش قرمز بر روی نمودار، نشان داده شده است.

توجه داشته باشید که مقاومت زرد رنگ روی نمودار، بسیار دقیق است. تشخیص این سطح با استفاده از ساختار نمودار رنکو بسیار آسان است. همچنین الگوی سر و شانه که برای بستن معامله استفاده کردیم نیز نسبتا واضح است.

دانلود اندیکاتور رنکو یا Renko Chart برای متاتریدر 4 و 5

اندیکاتور رنکو چارت بطور پیشفرض در متاتریدر 4 وجود ندارد. بنابراین شما بایستی آنرا دانلود و بصورت دستی به پلتفرم متاتریدر خود اضافه کنید.

لینک دانلود اندیکاتور رنکو را در زیر قرار داده ایم.

  • دانلود اندیکاتور رنکو چارت متاتریدر 4
  • دانلود اندیکاتور رنکو چارت متاتریدر 5
  • آموزش نحوه اضافه کردن اندیکاتور به متاتریدر

اگر این مطلب براتون مفید بود امتیاز بدین!

برای امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

امتیاز 3.9 / 5. تعداد آرا 7

شما اولین نفری هستید که به این پست امتیاز میدین!

نوشته قبلی

آموزش کامل پلتفرم معاملاتی سی تریدر (cTrader)

نوشته‌ی بعدی

شاخص PPI چیست؟

ساسان پرهون

ساسان پرهون

کارشناسی حسابداری- دارای گواهینامه های حرفه ای سازمان بورس- پنج سال سابقه فعالیت در کارگزاری بورس با سمت معامله گر کالا و اوراق بهادار

مرتبط نوشته ها

نرخ بهره منفی

نرخ بهره منفی چیست؟

تاثیر بانک مرکزی اروپا ECB بر فارکس

هر آنچه باید درباره بانک مرکزی اروپا (ECB) بدانید

پاس کردن چالش پراپ در فارکس

چگونه چالش پراپ را پاس کنیم؟

نرخ بیکاری چیست و چه تاثیری بر بازار فارکس و طلای جهانی دارد؟

تاثیر نرخ بیکاری بر بازار فارکس و طلا

شاخص HPI چیست و چه تاثیری بر بازار فارکس دارد

شاخص HPI (قیمت مسکن) و تاثیر آن بر فارکس

الگوی QM

معامله با الگوی QM در روش RTM

دیدگاه‌ها 3

  1. احمد می‌گوید:
    قبل 1 سال

    سلام اقا ساسان . دنبال اندیکاتور رنکو برای متاتریدر 4 میگردم . شما برای این موضوع لینک در بالا گذاشتید ولی کار نمیکنه . بسیار از شما ممنون میشم اگر این اندیکاتور را برام بزارید . با تشکر

    پاسخ
    • ساسان پرهون می‌گوید:
      قبل 1 سال

      سلام دوست عزیز. از این پیج می تونید دانلود کنید:
      https://indicatorspot.com/indicator/renko-charts-indicator/

      پاسخ
  2. احمد می‌گوید:
    قبل 1 سال

    تشکر اقا ساسان

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مرور بر اساس دسته بندی

  • ارز دیجیتال
  • بورس
  • سایر مطالب مالی
  • فارکس
  • وبینارهای فارکس و بورس
نرخ بهره منفی

نرخ بهره منفی چیست؟

توسط ساسان پرهون
0

نرخ بهره منفی یکی از مفاهیم مهم در سیاست‌های پولی است که توجه فعالان بازارهای مالی را به خود جلب...

تاثیر بانک مرکزی اروپا ECB بر فارکس

هر آنچه باید درباره بانک مرکزی اروپا (ECB) بدانید

توسط ساسان پرهون
0

بانک مرکزی اروپا (ECB) بانک مرکزی اروپا یک نقش محوری در چشم انداز اقتصادی منطقه یورو و تأثیر گذاری بر...

پاس کردن چالش پراپ در فارکس

چگونه چالش پراپ را پاس کنیم؟

توسط ساسان پرهون
0

چگونه چالش پراپ را پاس کنیم؟ برای اینکه معامله گران فارکس بتواند به وجوه قابل توجه شرکت های پراپ تریدینگ...

نرخ بیکاری چیست و چه تاثیری بر بازار فارکس و طلای جهانی دارد؟

تاثیر نرخ بیکاری بر بازار فارکس و طلا

توسط ساسان پرهون
0

نرخ بیکاری چیست؟ برای اینکه بدانیم منظور از نرخ بیکاری چیست، ابتدا باید بیکار را تعریف کنیم. بیکار به شخصی...

خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و ... خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و ... خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و ...
https://boursetime.com

افشای ریسک: سرمایه گذاری در بازارهای مالی با ریسک از دست رفتن سرمایه همراه است.

  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • قوانین سایت

تمام حقوق مادی و معنوی متعلق به وبسایت Boursetime.com می باشد و کپی برداری از مطالب این سایت به هر شکل غیر مجاز و غیر قانونی است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • بورس
  • فارکس
    • آموزش فارکس 2025 (کامل و به زبان ساده)
    • سرمایه گذاری در فارکس
    • ابزارهای معامله گری
  • ارز دیجیتال
    • معرفی ارز دیجیتال
    • خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  • مطالب مفید
    • بورس
    • فارکس
    • ارز دیجیتال
    • سایر مطالب مالی
  • محصولات
  • وبینارها
  • آزمون های حرفه ای
    • آزمون های داخلی
    • آزمون های بین المللی

افشای ریسک: سرمایه گذاری در بازارهای مالی با ریسک از دست رفتن سرمایه همراه است.