الگوی نموداری لوزی (الماس) چیست؟
الگوی لوزی یا الگوی الماس از الگوهای بازگشتی می باشند. این الگو یک رالی قیمت را نشان می دهد که طی آن یک قله جدید ایجاد می شود و سپس قیمت به محدوده حمایتی کاهش می یابد. پس از آن یک رالی دیگر، قله بالاتر شکل می دهد که بعد از آن، کاهش سریع قیمت رخ می دهد و یک کف بالاتر ایجاد می شود. معمولا پس از کف بالاتر، قیمت دوباره افزایش می یابد اما این بار قله پایین تر شکل می گیرد. هنگامیکه این رفتار شناسایی می شود، قیمت از خط روندی که کف ها را به هم وصل کرده است عبور می کند و کاهش قیمت ادامه می یابد. الگوی تشریح شده در سقف نموار ظاهر می شود و یک الگوی لوزی نزولی است.
گاهی اوقات این الگو در کف نمودار شکل می گیرد که الگوی لوزی صعودی نامیده می شود. این الگو نیز رفتار مشابهی دارد. در این حالت، یک کف جدید ایجاد می شود و پس از آن یک قله شکل می گیرد. سپس نمودار با ایجاد قله های پایین تر و کف های بالاتر ادامه می یابد. الگوهای لوزی صعودی و نزولی، یک موقعیت معاملاتی را نشان می دهند که طی آن، قیمت قبل از ایجاد یک روند جدید متراکم می شود. الگوهای لوزی به ندرت در نمودار ظاهر می شوند. با این حال، ایده آل ترین مکان ها برای یافتن این الگو می تواند درون الگوهای سرو شانه و الگوهای مثلث باشد.
الگوی لوزی صعودی
تصویر زیر، الگوی لوزی صعودی را نشان می دهد. شکل لوزی چیزی غیر از اتصال کف ها و قله ها در نمودار نیست.
زمانیکه قیمت خطوط روند را می شکند شناسایی الگو موفقیت آمیز بوده است. در این حالت، حداقل هدف قیمتی، فاصله بین نقاط B و C خواهد بود که به نقطه D اضافه می گردد.
الگوی لوزی نزولی
تصویر زیر، شکل کلی الگوی لوزی نزولی را نشان می هد. این الگو نیز قواعد مشابه لوزی صعودی را دنبال می کند. تنها تفاوت در این است که حرکت قیمت در جهت عکس می باشد.
یکی از مواردی که جهت شناسایی این الگوها بایستی در نظر بگیرید این است که آنها یا در قله و یا در کف یک روند شکل می گیرند.
مثال واقعی از الگوی لوزی
در نمودار زیر، الگوی لوزی نزولی شکل گرفته است. در اینجا شما می توانید قله ها و کف های ایجاد شده را مشاهده کنید که پس از آن، قله های پایین تر و کف های بالاتر نیز شکل گرفته اند. بعد از شکست خط روند، قیمت کاهش یافته و از حداقل هدف قیمتی خود که به اندازه فاصله قله و کف الگوی لوزی می باشد عبور کرده است.
نمودار بعدی، الگوی لوزی صعودی را نشان می دهد. در اینجا می توانید مشاهده کنید که چگونه قیمت با ایجاد کف ها و قله ها الگوی لوزی را تشکیل داده و نهایتا محدوده تراکمی را شکسته است. قیمت پس از شکست با یک رالی پر شتاب، صعود کرده و به هدف قیمتی خود رسیده است.
همانگونه که در مثال های بالا مشاهده شد الگوهای لوزی صعودی و نزولی، الگوهای قابل اعتمادی برای معامله هستند. همچنین سود بالقوه در این معامله در مقایسه با میزان ضرر احتمالی، نسبت بسیار مناسبی دارد. این نسبت پاداش به ریسک مناسب، یک استراتژی معاملاتی مطلوب را ایجاد کرده است.
مشکل الگوی لوزی این است که به ندرت در نمودار یافت می شود و در هنگام معامله تنها زمانی معتبر می باشد که شکست رخ داده باشد. ما می دانیم که برخی اوقات شکست ها بسیار پر شتاب و بدون پولبک هستند. بنابراین شناسایی زمان مناسب جهت ورود به معامله ممکن است اندکی دشوار باشد.
همچنین برای تازه کارهایی که با الگوهای قیمتی کار می کنند شناسایی این الگو ممکن است مشکل باشد. بنابراین مدتی طول خواهد کشید تا بتوانند خطوط روند این الگو را به درستی رسم کنند. با این حال پس از تمرین می توان این الگو را شناسایی و معاملات سودآوری را ایجاد کرد.