الگوی AB=CD چیست؟
الگوی ABCD جزو الگوهای هارمونیک است که تحلیلگران تکنیکال از آن جهت پیشبینی قیمتها استفاده می کنند. برخی معامله گران، الگوی ABCD را با الگوی AB=CD می شناسند. بنابراین در این مقاله هر دو عبارت با یک معنی بکار رفته است.
الگوی ABCD را می توان ساده ترین الگوی هارمونیک نام برد. یکی از دلایل ساده تر شمردن آن، الزامات بسیار کمتر جهت تشکیل این الگو نسبت به سایر الگوهای هارمونیک می باشد.همچنین الگوی ABCD را بسیار راحت تر می توان در نمودار قیمت تشخیص داد. شکل الگوی AB=CD بصورت زیر می باشد.
رفتار نمودار در الگوی ABCD با حرکت قیمت در مسیر جدید (A) آغاز می شود. سپس این حرکت تا سطح مهمی(B) ادامه می یابد. سپس از نقطه B قسمتی از حرکت موج قبل را باز می گردد (C) و بعد از آن به اندازه فاصله A تا B راه قبلی خود را ادامه می دهد (D) بطوریکه از نقطه B عبور می کند.
زمانیکه موج CD به اندازه موج AB حرکت کرد انتظار می رود که قیمت باز گردد. همزمان با تشکیل این موج ها، BC و CD بایستی در سطوح فیبوناچی بخصوصی قرار داشته باشند. زمانیکه الگوی AB=CD تایید شد معامله گران سعی می کنند نقاط ورود خود را بلافاصله بعد از حرکت CD (آغاز بازگشت قیمت) قرار دهند.
دو نوع الگوی ABCD وجود دارد: AB=CD صعودی و AB=CD نزولی
AB=CD صعودی
الگوی ABCD صعوی با یک کاهش قیمت شروع می شود(AB) و بدنبال آن قیمت باز می گردد و صعود می کند(BC). پس از BC قیمت تغییر جهت داده و وارد حرکت نزولی جدیدی(CD) می شود که از کف قیمتی ایجاد شده توسط نقطه B عبور می کند. این ارتباط را در شکل زیر مشاهده می کنید.
این یک الگوی استاندارد AB=CD صعودی است. پس از اینکه حرکت CD تکمیل شد انتظار می رود قیمت باز گردد و افزایش یابد. این افزایش قیمت با فلش آبی در شکل بالا مشخص شده است.
AB=CD نزولی
الگوی AB=CD نزولی دقیقا شبیه به AB=CD صعودی می باشد با این تفاوت که همه چیز در آن، برعکس ABCD صعودی است. الگو با یک خط صعودی AB آغاز می شود که با حرکت جدید BC کاهش می یابد. سپس BC باز می گردد و صعودی می شود(CD) که طی آن، قیمت از قله ایجاد شده توسط نقطه B عبور کرده و بالاتر می رود. زمانیکه شما این ویژگیها را در نمودار قیمت مشاهده کردید می توانید انتظار یک کاهش قیمت دیگر را داشته باشید.
حرکت نزولی بالقوه در این الگو با فلش آبی در شکل بالا مشخص شده است.
توجه داشته باشید که سه حرکت قیمت لازم است تا الگوی AB=CD تکمیل شود: حرکت AB، حرکت BC و حرکت CD. ما تنها زمانی معامله را آغاز می کنیم که CD به اندازه AB حرکت کرده باشد.
همانگونه که مشاهده کردید ABCD صعودی و نزولی، قرینه همدیگر هستند و قوانین معاملاتی مشابهی دارند. اما جهت معامله(خرید یا فروش) در هر الگو، برای معامله گر متفاوت خواهد بود.
نسبتهای فیبوناچی در الگوی AB=CD
الگوی AB=CD بایستی در نسبتهای فیبوناچی خاصی شکل بگیرد. در زیر سطوح فیبوناچی الگوی معاملاتی AB=CD شرح داده شده است.
- BC به اندازه 62% فیبوناچی AB باز می گردد.
- CD به اندازه 127% فیبوناچی BC تغییر می کند.
جهت تایید الگوی ABCD شما بایستی همیشه نسبتهای فیبوناچی را در نظر بگیرید. اندیکاتورهای فیبوناچی زیادی در نرم افزارهای تحلیل تکنیکال جهت تایید الگوی ABCD وجود دارند. نسبتهای فیبوناچی همراه با الگو را در شکل زیر مشاهده می کنید:
همانگونه که در شکل بالا می بینید BC بایستی 62% AB و CD باید 127% BC باشد. همزمان با این نسبتهای فیبوناچی، بایستی AB و CD مسافت یکسانی را طی کرده باشند و از نظر زمانی نیز در مدت تقریبا مشابهی شکل گرفته باشند. به عبارت دیگر اگر شما در نمودار، حرکت AB=CD را یافتید که نسبتهای فیبوناچی ذکر شده بر آن حاکم باشد می توانید آن را بعنوان یک سیگنال قوی و با احتمال وقوع بالا در نظر بگیرید.
سیستم معاملاتی AB=CD
برای معامله گرانی که بتازگی با الگوهای هارمونیک آشنا می شوند الگوی ABCD نقطه خوبی برای شروع است. از آنجا که این الگو یک الگوی خاص است قوانین معاملاتی خاص خود را نیز دارد. اگر شما نحوه پیاده سازی این قوانین را بیاموزید می توانید بخوبی از آن در معاملات خود استفاده کنید.
نقطه ورود AB=CD
برای اینکه بتوانیم بر اساس الگوی AB=CD وارد بازار شویم ابتدا باید از تشکیل شدن الگو اطمینان یابیم. این بدان معنی است که شما بایستی دو حرکت موازی قیمت را بیابید که اندازه آنها یکی باشد(AB=CD). همزمان BC باید در سطح 62% فیبوناچی AB و CD در سطح 127% فیبوناچی BC قرار گیرد. همچنین AB و CD از نظر زمانی در مدت مشابهی شکل گرفته باشند. اگر همه شرایط ذکر شده را در نمودار قیمت تشخیص دادید یک الگوی AB=CD معتبر را یافته اید.
پس از تایید الگو شما باید زمانیکه CD به اندازه 127% BC تغییر کرد وارد بازار شوید. شما باید در جهت خلاف CD وارد معامله شوید.
تصویر بالا الگوی ABCD نزولی را نشان می دهد. زمانیکه CD به اندازه 127% BC حرکت کرد و شروع به نزول کرد شما باید موقعیت فروش در بازار بگیرید.
در الگوی ABCD صعودی نیز بطور مشابهی عمل می کنیم با این تفاوت که همه چیز برعکس خواهد بود.
حد ضرر در الگوی AB=CD
زمانیکه شما یک موقعیت معاملاتی را بر اساس الگوی ABCD باز می کنید جهت محافظت از سرمایه خود در زمان حرکت غیر منتظره قیمت، بایستی حد ضرر مشخصی برای معامله تعیین کنید. محل مناسب حد ضرر شما پس از آخرین نقطه حرکت CD خواهد بود.
حد ضرر در الگوی ABCDشکل بالا همان تصویر ماقبل آن است. با این تفاوت که محل مناسب حد ضرر را با یک خط قرمز در آن مشخص کرده ایم.
همانگونه که قبلا اشاره شد الگوی ABCD برای ما فرصتی را فراهم می آورد تا دقیقا در ابتدای بازگشت قیمت، وارد یک معامله شویم. به عبارت دیگر ما معامله را در ظهور یک روند جدید ایجاد می کنیم. این بدان معنی است که نقطه ورود و حد ضرر ما بسیار به هم نزدیک هستند. بنابراین در الگوی ABCD می توان نسبت پاداش به ریسک بسیار مناسبی داشته باشیم.
تعیین حد سود در الگوی AB=CD
حداقل هدف قیمتی که در الگوی ABCD می توان متصور بود اندازه ای برابر با حرکت قبلی یعنی موج CD خواهد بود. بدین ترتیب نقطه شروع CD هدف قیمتی شما خواهد بود. تعیین حد سود را بصورت شکل در زیر می بینید.
موجی که انتظار میرود بعد از CD ظاهر شود باید به نقطه بازگشتی 100% فیبوناچی CD برسد. به عبارت دیگر، حرکت قیمت بعد از CD بایستی برابر با CD باشد. با این حال، این حداقل پتانسیل حرکتی نمودار است. به بیانی دیگر حرکت قیمت ممکن است بیش از این مقدار پیشروی کند و این می تواند یک فرصت برای ما باشد تا با حفظ قسمتی از موقعیت معاملاتی به سود بیشتری دست یابیم.
برای مثال پس از رسیدن قیمت به 100% فیبوناچی می توان سود 50% موقعیت معاملاتی را شناسایی و مابقی 50% معامله را جهت سود بیشتر باز نگه داشت. اما اگر چنین کاری انجام دادید بایستی با استفاده از ابزارهای دیگر تحلیل تکنیکال مانند خطوط روند، سطوح مقاومت و حمایت، کانال ها و الگوهای قیمتی یا علائم کندل استیک، بازار را رصد کنید. بدین صورت زمانیکه سر نخ قابل قبولی جهت معکوس شدن روند یافتید با خروج از بازار، سود خود را شناسایی می کنید.
یک مثال واقعی از الگوی ABCD
حال که الگوی ABCD را بررسی کردیم و قوانین معاملاتی آن را فرا گرفتیم، همه آنها را به منظور ایجاد یک استراتژی معاملاتی کامل با هم ترکیب می کنیم.
ما نمودار را بر اساس AB=CD تحلیل می کنیم. مرحله مهم بعدی، اعتبار سنجی و تایید الگو است. این بدان معنی است که ما بایستی BC را ارزیابی کنیم تا مطمئن شویم به اندازه 62% AB بازگشته است و CD به اندازه 127% BC حرکت خود را ادامه داده است. همزمان AB و CD باید از نظر زمان و تغییرات قیمت به یک اندازه باشند.
اگر الگو صعودی باشد می توانیم وارد موقعیت خرید شویم و حد ضرر را زیر نقطه D قرار دهیم. سپس بایستی در موقعیت خود بمانیم تا قیمت حداقل تا سطح C باز گردد. و اگر الگو نزولی باشد یک موقعیت فروش باز می کنیم و حد ضرر را بالاتر از نقطه D می گذاریم. سپس در موقعیت خود می مانیم تا قیمت تا سطح C نزول کند. در زیر یک مثال واقعی را همراه با شکل مشاهده می کنید.
نمودار بالا مربوط به جفت ارز پوند/دلار است که در تایم فریم چهار ساعته به تاریخ جولای 2014 رسم شده است. تحلیل ما نشان داده که یک الگوی AB=CD در نمودار شکل گرفته است. الگو در نمودار با خطوط آبی مشخص شده است. خطوط افقی مشکی رنگ، سطوح فیبوناچی را نشان می دهند. مشاهده می کنید که AB تقریبا برابر با CD می باشد. همچنین AB تقریبا در مدت زمان مشابه با CD تشکیل شده است. BC در 62% فیبوناچی AB باز گشته است و CD تا 127% فیبوناچی BC حرکت کرده است. بنابراین الگوی ABCD در نمودار تایید شده است.
همانگونه که احتمالا خودتان هم توجه کرده اید ما در اینجا یک الگوی ABCD صعودی داریم. زیرا نوسانهای AB و CD نزولی هستند. بنابراین در این حالت ما انتظار یک افزایش قیمت را داریم.
حرکت CD تا محدوده 127% فیبوناچی BC حرکت کرده و در آنجا به سمت بالا تغییر جهت داده است. بلافاصله پس از شناسایی این تغییر جهت، زمان ورود به موقعیت خرید خواهد بود. شما بایستی حد ضرر خود را همانگونه که در نمودار با خط قرمز نشان داده شده است به زیر کمترین قیمت CD قرار دهید.
پس از اینکه قیمت چندین بار سطح 127% فیبوناچی را لمس کرد نمودار پوند/دلار شروع به صعود کرد. چندین هفته بعد، قیمت به حداقل هدف قیمتی الگو رسید. به بیانی دیگر قیمت تا سطح C رشد کرد. در اینجا ما دو گزینه مناسب پیش رو داریم. اینکه موقعیت معاملاتی خود را ببندیم و کل سود را شناسایی کنیم و یا قسمتی از موقعیت را ببندیم و به مابقی موقعیت معاملاتی اجازه رشد بیشتر بدهیم.
در مورد این معامله، اگر شما تصمیم به حفظ موقعیت می گرفتید ریسک شما با پاداش همراه می بود. قیمت در راه صعود تنها کف های بالاتر را ایجاد کرده و به هیچ محدوده حمایتی نزول مجدد نکرده است که موجب تقویت بیشتر موقعیت خرید ما شده است. بنابراین بهترین عمل، نگهداری بیشتر معامله است تا زمانیکه قیمت یکی از سطوح حمایت خود را بشکند. این اتفاق در 4 جولای 2014 رخ داد زمانیکه پوند/دلار به کمتر از کف قبلی خود نزول کرد که آن را با خط زرد رنگ در نمودار مشخص کرده ایم. این یک سیگنال جهت خروج از معامله بود.
توجه داشته باشید که حداقل هدف قیمتی الگوی ABCD در این مثال تنها نیمی از کل حرکت قیمت بوده است. این موضوع نشان می دهد که چقدر مهم است تا معامله برنده را تا حد امکان در بازار نگه داریم.
فوق العاده
عالی